Vacanța cu rulota prin țară

În fiecare an, în vacanța de toamnă a copiilor, obișnuim să mergem cu toții în vacanță. De obicei mergeam în Dubai, unde e foarte cald acum, numai bine de stat la plajă. Dar cum anul acesta a fost destul de cald și la noi, am zis că poate am putea să încercăm ceva nou.

Soțul meu își dorea de foarte mult timp să mergem cu rulota, însă eu am tot amânat această dorință a lui. Nu sunt o mare fană a mersului cu cortul și m-am gândit că ar fi o experiență destul de asemănătoare. Dar așa de mult a insistat, încât am zis că o să îi fac pe plac. Copiii erau și ei încântați, deci s-a votat: vom merge cu autorulota prin țară.

Înainte de vacanță am făcut puțin research, m-am uitat la filmulețe pe Youtube, am vorbit cu prieteni care au mai fost cu rulota, eram cu temele făcute. Cu toate astea, în ziua cea mare, în care Alex s-a dus dimineață să ia rulota de unde am închiriat-o, am fost surprinsă când am văzut cât de mare este. 

Ne-am plănuit să plecăm dimineața devreme, însă, deși am plătit o taxă destul de măricică pentru igienizare, a trebuit să facem curățenie în rulotă înainte de a porni la drum. Soțul meu este obsedat de curățenie (mai ales când vine vorba de mașină) și am stat aproape 4 ore să o igienizăm ca la carte. A luat fiecare colțișor în parte, a  dezinfectat, a șters praful, a spălat mocheta și am reușit să plecăm în cele din urmă, pe la ora 14:00.

Prima oprire pe care am făcut-o a fost la Sinaia, la părinții mei. Am și glumit în mașină că acolo vom dormi, în fața casei, în rulotă. Însă, nu am stat mult. Am mâncat o supă, copiii i-au îmbrățișat pe bunici și apoi ne-am pornit iar pe drum spre Odorheiu Secuiesc. Alex a condus, copiii au stat în spate, s-au mai jucat, s-au mai certat (mă rog, mai mult s-au certat), dar am ajuns seara la destinație. Am oprit într-o parcare, nu într-un spațiu destinat rulotei, dar era o parcare de unde aveam un view foarte drăguț. 

 

Cea mai mare grijă a mea era că nu o să avem loc să dormim, pentru că eu țin foarte mult la somnul nostru. M-am liniștit când am văzut  că are 2 paturi foarte mari. În patul cel mai mare ne-am propus să dormim eu, soțul meu și Nicho, iar în al doilea pat, destul de mare și el,  Alesia și Bibi. Dar am avut loc fără probleme și 4 într-un pat și a fost destul de confortabil. Totuși, în ultimele zile, eu, Alesia și Nicho am dormit la hotel sau pensiuni. Însă Bibi nu s-a lăsat, el a fost singurul care a dormit în rulotă până în ultima seară. 

Cel mai mult mi-a plăcut la această vacanță faptul că am simțit că ne unește. Timp de 8 zile am stat cu toții într-un spațiu foarte mic, ne-am avut aproape și, practic, tot ceea ce făceam, făceam împreună. Din punctul acesta de vedere a fost un câștig și un mare plus. 

 

Am putut să vedem locurile pe care le-am vrut, am avut mobilitate, am mâncat unde am vrut. Atunci când ești plecat cu rulota ai o libertate foarte mare: nu depinzi de cazare, nu depinzi de hotel, de prețuri, pentru că tu ai practic căsuța ta. Noi, așa cum am zis și la început, am plecat relaxați, nu ne-am propus să gătim și să pregătim toate mesele în rulotă, ci am spus că trebuie să ne bucurăm de vacanță. De obicei, luam micul dejun în rulotă și gustările de fructe. Copiii au mâncat în cele mai multe dimineți cereale cu lapte, deci au fost foarte happy din punctul ăsta de vedere. Pentru prânz și cină, căutam pe maps restaurante cu review-uri bune și ne-am axat pe mâncarea tradițională. 

Din punctul meu de vedere, 8 zile au fost totuși puțin cam mult de petrecut într-un spațiu atât de mic. Nu sunt foarte multe spații de depozitare și ne-a fost destul de greu să ne îngrămădim hainele, pe care bineînțeles, nu le găseam niciodată (deși era un loc mic, nu aveau unde să se piardă). Ne era puțin cam greu dimineața, 5 persoane la baie, la duș, la spălat, apoi la îmbrăcat. Ne lua ceva timp ca să ne pregătim să putem să plecăm. Iar atunci când am căutat locuri speciale pentru campare nu am găsit foarte multe (pentru că am fost în extra sezon), iar dacă găseam condițiile nu erau extraordinare.

Poate că dacă am fi campat mereu în locuri special amenajate aș fi dispusă să mai dau o șansă unei astfel de aventuri, pentru că am înțeles că spațiile destinate celor care merg cu rulota sunt foarte frumos organizate și ai toate condițiile de care ai nevoie. 

În rest ne-am plimbat, am văzut locuri frumoase și ne-am bucurat de fiecare zi. Nu știu dacă să spun neapărat că ne-am relaxat sau odihnit. Alex a condus 1700 de km într-o săptămână, iar eu, deși mi-am luat 2 cărți la mine, nu am putut să mă uit nici măcar pe jumătate de pagină. Chiar dacă eram în mers, trebuia să stau cu ochii pe copii.

 

Ultima zi a fost un cadou al soțului meu pentru mine, căci am zis că vom dormi toți în paturi normale. Am fost la Galicea mare, o cramă unde chiar am avut parte de o experiență superbă și camerele au fost minunate. 

Așa cum v-am spus, în ultimeleseri am dormit la hotel, și pentru mine faptul că aveam apă caldă la dispoziție și nu trebuia să o măsor sau să o cântăresc era ceva minunat. Cu siguranță am învățat să apreciez mai mult lucrurile pe care le avem acasă. 

Revenit la Galicea Mare, așa cum spuneam a fost un loc absolut superb unde am întâlnit 26 de pisicuțe și unde ne-am plimbat prin vie și prin grădini. Oamenii acolo aveau roșii bio, legume bio, fructe bio și ne-a plăcut foarte mult. Parcă simțeam că aș mai sta o noapte, dar ne era dor și de casă. 

 

Trăgând linie, pot spune că vacanța aceasta cu rulota a fost o experiență interesantă. Eu aș zice că nu aș vrea să o repet, dar copiii și soțul meu au fost încântați. Bibi și Alex deja și-au propus ca vara viitoare să meargă doar ei doi într-o excursie cu rulota. Nu au stabilit încă traseul, dar i-au convins și pe Alesia și Nicho. Mai vedem însă, căci până vara viitoare mai au timp să se răzgândească.

M-am întors din această vacanță obosită, dar fericită. Este o experiență pe care aș zice că ar trebui să o încercați măcar o dată în viață. Eu sigur nu mă voi transforma într-o împătimită cu rulota,  dar sunt deschisă către noi experiențe. Cred că o vacanță cu rulota în cuplu ar fi foarte interesantă și asta chiar mi-ar plăcea să experimentez cu Alex. La 5 persoane, era cam greu cu cronometratul apei. 🙂

 

2 comentarii pe “Vacanța cu rulota prin țară

  1. Mariana Manafu says:

    O experiența care seamănă cu o poveste minunata!
    Felicitări pentru curaj, răbdare și deschidere “”la nou”!
    Eu mi-s prea comoda 🙈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.