Din copilărie, știm că morcovii sunt aliații noștri când vine vorba de sănătatea ochilor noștri. Într-o vreme în care aproape nimeni nu scapă de ochelarii cu prescripție, este esențial să veghem asupra vederii noastre. Alimentația ne poate ajuta să avem grijă de unul dintre cele mai importante simțuri, cel care ne ajută să ne bucurăm de zâmbetele copiilor noștri, privirea galeșă a bărbatului iubit și lumea superbă care ne înconjoară.
Așadar, data viitoare când faci cumpărături, pune în coș:
1/ Somon, ton proaspăt, scoici
Dacă îți simți des ochii uscați, iritați, crește cantitatea acizilor omega 3 din dietă. Dacă nu ești un fan al peștelui proaspăt, ia suplimente de la Plafar sau farmacie.
2/ Legume cu frunze verzi închise la culoare
Luteina și zeaxantina încetinesc procesul degenerescenței maculare, cauzate de îmbătrânire. La fel ca betacarotenul, acestea împiedică pierderea vederii. Se găsesc în spanac, varză kale, varză, broccoli.
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului

3/ Ouă
Gălbenușul oului, mai exact, conține zinc și zeaxantină, două substanțe care previn orbirea. Consumă cu moderație dacă ai probleme de colesterol, dar nu le evita complet.
4/ Nuci
Fistic, migdale, nuci – toate acestea conțin cantități mari de acizi grași omega 3 precum și vitamina E. Studiile au arătat că în cazul persoanelor care le-au consumat în mod regulat, au redus degenerescența maculară și au oprit avansul cataractei.
5/Grepfrut
Știai că vitamina C este bună pentru pielea ta dar și pentru ochi? Un studiu a arătat că femeile care au consumat vitamina C timp de 10 ani și-au redus riscul de cataractă nucleară cu 64%! Așadar, fă-ți provizii de grepfrut, portocale, căpșuni.
! Totodată, alcoolul este unul dintre lucrurile care distrug sănătatea ochilor. Acesta usucă ochii, așa că nu exagera cu cocktailurile și ai grijă să ai lacrimi artificiale întotdeauna la îndemână.