Vederea mai bună începe din farfurie! Dieta „ochi de vultur”

Din copilărie, știm că morcovii sunt aliații noștri când vine vorba de sănătatea ochilor noștri. Într-o vreme în care aproape nimeni nu scapă de ochelarii cu prescripție, este esențial să veghem asupra vederii noastre. Alimentația ne poate ajuta să avem grijă de unul dintre cele mai importante simțuri, cel care ne ajută să ne bucurăm de zâmbetele copiilor noștri, privirea galeșă a bărbatului iubit și lumea superbă care ne înconjoară.

Așadar, data viitoare când faci cumpărături, pune în coș:

1/ Somon, ton proaspăt, scoici

Dacă îți simți des ochii uscați, iritați, crește cantitatea acizilor omega 3 din dietă. Dacă nu ești un fan al peștelui proaspăt, ia suplimente de la Plafar sau farmacie.

2/ Legume cu frunze verzi închise la culoare

Luteina și zeaxantina încetinesc procesul degenerescenței maculare, cauzate de îmbătrânire. La fel ca betacarotenul, acestea împiedică pierderea vederii. Se găsesc în spanac, varză kale, varză, broccoli.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

eye-691269_1280-1024x371-3901970

3/ Ouă

Gălbenușul oului, mai exact, conține zinc și zeaxantină, două substanțe care previn orbirea. Consumă cu moderație dacă ai probleme de colesterol, dar nu le evita complet.

4/ Nuci

Fistic, migdale, nuci – toate acestea conțin cantități mari de acizi grași omega 3 precum și vitamina E. Studiile au arătat că în cazul persoanelor care le-au consumat în mod regulat, au redus degenerescența maculară și au oprit avansul cataractei.

5/Grepfrut

Știai că vitamina C este bună pentru pielea ta dar și pentru ochi? Un studiu a arătat că femeile care au consumat vitamina C timp de 10 ani și-au redus riscul de cataractă nucleară cu 64%! Așadar, fă-ți provizii de grepfrut, portocale, căpșuni.

 

! Totodată, alcoolul este unul dintre lucrurile care distrug sănătatea ochilor. Acesta usucă ochii, așa că nu exagera cu cocktailurile și ai grijă să ai lacrimi artificiale întotdeauna la îndemână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.