Viitorul copilului tău se clădește pe fundația construită de tine

Din prima clipă în care i-am strâns în brațe, le-am promis că voi fi întotdeauna lângă ei, să-i îndrum, să-i ajut, să-i învăț, să-i sprijin, să-i iubesc necondiționat.

Privindu-i cât de repede cresc și cum devin mai independenți pe zi ce trece, mi-am dat seama cât de prețioase sunt momentele simple și cât de dor îmi va fi peste câțiva ani să-i văd adunați în jurul mesei mele.

Ultimii ani au fost dificili pentru noi toți, dar pentru mine au venit cu un amestec bizar de emoții și temeri, cu lecții de viață și multă introspecție: nu suntem eterni și nimeni nu ne poată garanta că vom fi și mâine aproape de cei dragi. Vor fi momente în care nu ne vom bucura de bunăstare financiară, însă copiii vor visa tot timpul să ajungă mai sus decât putem noi să-i susținem și n-avem niciun drept să le tăiem aripile.

Frământările mele au venit, într-adevăr, cu multe răspunsuri. Spre exemplu, că trebuie să-i strâng în brațe mai des și să mă concentrez pe lucrurile pe care le pot face acum, care îi vor ajuta în viitor și vor asigura liniștea întregii familii pe termen lung.

Cea mai potrivită soluție pentru noi toți a fost să încheiem o asigurare de viață cu economisire pentru copii de la Groupama.

Ce beneficii ne oferă asigurarea Groupama?

Asigurarea de viață este un instrument de economisire care ne oferă siguranța unui sprijin financiar, indiferent de moment sau situație. Este garanția faptului că micuții de astăzi vor avea un start bun în viață și că nu le luăm șansa să-și împlinească visele. Eu nu mai trebuie să mă stresez la gândul că aș putea să-i dezamăgesc vreodată, când vor avea nevoie de sprijin financiar.

Indiferent că momentul înseamnă studii, construirea unei afaceri, evenimente importante din viață sau asistență medicală, Groupama are întotdeauna soluțiile potrivite.

Cât costă asigurarea Groupama pe copii?

Asigurarea de viață cu economisire pentru copii este un produs cu un raport calitate-preț corect. Interesant este faptul că ea poate fi încheiată nu doar de părinți, ci chiar și de bunici, frecvența de plată și valoarea primei de asigurare putând fi adaptate în funcție de bugetul fiecaruia. Nici nu îți vei da seama când vor zbura cei 10 ani contractuali și copilașul tău va fi deja un om mare, cu planuri pentru propria viață. Copilul va primi suma aleasă atât dacă părinții au dificultăți financiare, cât și dacă se întâmplă o tragedie și cotizația acestora nu va fi completă, pentru ca Groupama va prelua plata primelor de asigurare

Ai o perioada de grație de 30 de zile pentru achitarea primelor scadente, timp în care, în situația producerii riscului asigurat, noi vom acorda indemnizația de asigurare.

La ce trebuie să renunț pentru a le asigura copiilor mei startul pe care îl merită în viață?

Chiar dacă nu trebuie să renunț la multe lucruri, am ales să trăiesc mai cumpătat și mi-am făcut o listă cu cheltuielile inutile le fac de multe ori, din obișnuință. Sunt lucrurile fără de care pot să trăiesc foarte bine, știind că copii mei vor avea viața pe care și-o doresc.

Aș putea să renunț la:

  • ieșirile în oraș
  • să cumpăr cafea gata preparată
  • să-mi reînnoiesc garderoba într-un an
  • să-mi cumpăr o bijuterie pe care mi-o doresc
  • la vicii (chiar dacă eu nu fumez, știu mulți părinți fumătorii care pot renunța măcar la 2-3 pachete pe lună, de dragul copiilor). Din păcate, multe persoane au și alte obiceiuri chiar mai costisitoare de atât.

Niciun obicei nu este, până la urmă, mai important decât fericirea și mulțumirea copiilor mei.

Ce pot face copiii cu banii primiți de la Asigurarea Groupama?

Odată cu împlinirea vârstei majoratului, copiii pot face orice își doresc cu banii economisiți, iar când ești tânăr și primești puțin ajutor, chiar poți orice.

De aceea, este important să le oferim un start bun în viață, chiar dacă, din diverse motive, nu le vom putea fi alături.

Tu ce crezi că va face copilul tău atunci când va crește?

Peste câțiva ani, va merge la o universitate prestigioasă. Poate chiar într-o țară îndepărtată, unde ar putea deveni un medic, pilot sau avocat foarte pasionat. Cu siguranță va vrea să te aibă alături în ziua absolvirii, iar tu te vei simți la fel ca atunci când a făcut primii pași, însă, de data aceasta vei știi că i-a făcut cu propriile forțe. Din păcate, în România nu se pune foarte mult accent pe tinerele talente, iar părinții rămân singură speranță pentru copiii cu vise mari.

Dacă ai un copil talentat, probabil te-ai gândit la momentul în care vei asista la primul concert, la prima piesă de teatru în care va avea rol principal sau la cel mai important meci de tenis din cariera lui. Asigurarea de viață cu economisire pentru copii face toate aceste lucruri posibile, fără un efort deosebit din partea ta.

Ai acasă un mic afacerist? Un copilaș cu puternice aptitudini antreprenoriale nici nu va dori să audă alte opțiuni. Tu ce fel de afacere crezi că i s-ar potrivi?

Există și tineri pentru care contează mai mult cunoașterea emoțională și culturală decât câștigul material imediat și acest lucru nu este rău. Momentul în care se va reîntoarce în brațele tale după ce s-a plimbat unde nici nu visai să pună piciorul vreodată, va fi extrem de valoros. Ce-i vei spune când va realiza că nicăieri în lumea largă nu se simte mai bine decât în casa părintească?

Cei mai norocoși dintre noi au șansa să-și întâlnească perechea potrivită atunci când sunt foarte tineri. Nu există dragoste mai frumoasă și mai sinceră decât cea pe care o trăiești la 20 de ani. Iar tu, vei fi copleșit de emoții să știi că ai făcut ziua nunții copilului tău posibilă. Dar dacă fericirea copilului tău va însemna cumpărarea unei mașini, iar tu îi vei citi bucuria din privire în timp ce îl admiri cum face primele drifturi în parcare? Cât de mândru vei fi că i-ai îndeplinit visul?

Uneori, viața ne scoate în cale șanse pe care dacă le ratăm, pentru că nu suntem pregătiți și nu avem instrumentele necesare, nu le mai întâlnim a doua oară. Poate că lumea de mâine va fi diferită de cea de astăzi, însă va fi întotdeauna important să ai un sprijin financiar. Indiferent cum va alege copilul tău să folosească banii economisiți cu Asigurarea de viață cu economisire pentru copii de la Groupama, tu vei ști că ai făcut alegerea potrivită ca să devină un adult fericit și de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.