Simțul mirosului este de bază pentru om. Se zvonește că ne alegem până și partenerii în funcție de miros, iar alimentele pe care le mâncăm ne influențează mirosul corpului. Iată care sunt alimentele care cauzează un miros neplăcut, dovedind că, într-adevăr, suntem ceea ce mâncăm:
1. Roșiile
Omul de știință englez Charles Stewart a dovedit că există o legătură între mirosul neplăcut al corpului și roșiile. Dr. Stewart a observat că mirosul transpirației este influențat de carotenoidele și terpenele conținute de roșii, așa că ar fi bine să le consumi cu moderație.
2. Produsele lactate
În mod surprinzător, aproape întreaga populație din Asia de Sud Est suferă de intoleranță la lactoză. Lactoza poate duce la formarea gazelor sau a flatulenței.
3. Peștele
FOLLOW ME
Peștele conține foarte multă vitamina A. Anumite specii de pești, precum tonul, conțin multă vitamina B, care face ca mirosul natural al omului și cel al peștelui să se îmbine.
4. Varza
Broccoli și chiar și varza obișnuită conțin mullt sulf, pe lângă antioxidanți și potasiu, cauzând astfel un miros neplăcut. Sulful se descopune în substanțe al căror miros poate persista și câteva ore.
5. Alimentele bogate în fibre
În această categorie includem cerealele și nucile. Acestea ajută la funcționarea tractului gastrointestinal și conțin elemente utile, dar, când sunt consumate în exces, stimulează formarea gazelor.
6. Ceapa și usturoiul
Vampirii nu există, dar știm cu toții ce se presupune că îi ucide. Substanțele din ceapă și usturoi sunt eliberate prin sudoare și plămâni, accentuând mirosul neplăcut al corpului și al gurii. Prin urmare, nu plănui o seară romantică dacă ai de gând să mănânci ceapă sau usturoi.
7. Carnea roșie
Carnea roșie conține mult fier, fosfor, zinc, vitamine și creatină. Acestea se digeră încet în intestine. Carnea care se descompune nu cauzează un miros chiar foarte plăcut. Dacă nu vrei ca mirosul tău să fie afectat negativ permanent, încearcă să nu consumi carne roșie de mai mult de două ori pe săptămână.
8. Alcoolul
Oamenii care beau mult alcool nu miros foarte frumos deoarece acesta nu este procesat complet de ficat și începe să circule prin sânge, ieșind prin plămâni sub formă de fum. Corpul percepe alcoolul ca pe o toxină, astfel că îl transformă în ceva non-toxic – acid acetic.
9. Ceaiul negru și cafeaua
Ceaiul negru și cafeaua măresc aciditatea stomacului, usucă gura și ajută la înmulțirea rapidă a bacteriilor, cauzând astfel un miros neplăcut al gurii. Ambele băuturi excită sistemul nervos central și accelerează transpirația.
10. Tutunul
Toată lumea știe cum miroase cineva care a fumat de curând. Acest miros dispare rapid, dar nicotina și alte elemente pătrund prin plămâni în sânge, schimbând mirosul care emană din porii unei persoane și îi îngălbenește dinții.
Citește și: 5 METODE prin care să scapi de mirosul de USTUROI
Deși este ingredientul care dă un gust mai bun oricărui preparat, nimeni nu se dă în vânt după respirația urât mirositoare care persită următoarele ore. Indiferent dacă îl consumi la prânz sau la cină, efectele lui se vor resimți puternic. Respirația neplăcută este cauzată de compuși care se regăsesc în usturoi (sulfura de metil alil). Aceasta nu poate fi metabolizată de corp, ci doar eliminată prin respirație sau transpirație.
Pentru că foarte mulți oameni preferă această aromă în mâncare, cei mai mulți caută metode prin care să scape de acest miros fie că se pregătesc pentru o întâlnire romantică ori o ședință cu șeful. Poți să te speli pe dinți de câte ori vrei, mirosul nu va dispărea prea ușor.
Cum pasta de dinți și guma nu sunt de mare ajutor, cercetătorii au fost nevoiți să caute alte metode pentru a le veni în ajutor celor ce poftesc la usturoi, dar nu-și doresc ca cei din jur să fie afectați de asta.
Conform cercetătoriilor americani, cele mai bune remedii pentru a scăpa de respirația urât mirositoare sunt: menta, merele și sucul de lămâie. Studiul a fost făcut pe mai mulți voluntari ce au consumat usturoi crud și au încercat apoi diferite metode pentru a descoperi care sunt cele ma eficiente soluții.
Toate alimentele care conțin compuși numiți polifenoli pot ajuta pentru că descompun substanțele cu miros înțepător. Cele mai bune au fost considerate merele. Alte alimente care te pot ajuta sunt pătrunjelul, ceaiul verde sau spanacul.
Metode pentru a scăpa de mirosul de usturoi:
1. Menta
2. Suc de lămâie
3. Mere
4. Spanac
5. Pătrunjell