Top 15 alimente care scad pofta de mâncare

Top-15-alimente-care-scad-pofta-de-mancare

„…aceste scârbe mici care ne micşorează hainele” 

Ce sunt CALORIILE? –  m-a întrebat o prietenă într-o zi.  Am stat, m-am gândit, dar până să găsesc eu o explicaţie cât mai apropiată de adevăr mi-a spus ea: “Caloriile sunt nişte scârbe mici care intră noaptea în dulap şi-mi micşorează hainele!” Recunosc că mi-a plăcut. Am râs cu poftă! Apoi, când m-am oprit din râs, mi-am dat seama că treaba este cât se poate de serioasă. Am stat ce am stat pe gânduri şi m-am întrebat dacă nu cumva „scârbele” astea de-mi micşorează hainele nu pot fi combătute cu ceva. Evident că răspunsul nu a întârziat să apară: alimentele care scad pofta de mâncare.

Top 15 alimente care scad pofta de mâncare

1. Legumele verzi

NU trebuie să-ţi lipsească din casă! Au o importantă valoare nutritivă, sunt săţioase, ţin de foame şi au foarte puţine calorii.

2. Merele

Sunt gustări ideale  care taie pofta de mâncare și potolesc senzaţia de foame. Mai mult, merele consumate în mod constant reglează nivelul de glucoză din sânge şi cresc nivelul de energie.

Merele reduc pofta de mancare

FOLLOW ME

3. Grapefruit

Taie grăsimile, dar taie si pofta de mâncare. Este un fruct ce conține puțini carbohidrați si este și foarte sățios.

4.  Avocado

Este o minune! Consumă un fruct la prânz sau seara şi foamea va dispărea pentru cel puţin câteva ore. 30% dintre femeile care şi-au făcut un obicei din a mânca acest fruct la prânz au simțit o scădere a poftei de mâncare.

5. Fasole verde și mazăre verde

Dacă le veţi include în hrana voastră, s-ar putea să aveţi o surpriză, pentru că sunt bogate în proteine, fibre, antioxidanţi, vitamine din complexul B şi fier. Vă vor ajuta să vă controlaţi apetitul.

6. Ardei iute

Accelerează metabolismul şi procesul de ardere a caloriilor. Cei care consumă alimente picante au mai puţine şanse să devină obezi.

Ardeiul iute scade pofta de mancare si accelereaza metabolismul

7. Ghimbirul

La fel ca şi ardeiul iute, stimuleză digestia, metabolismul, ajută în calmarea durerilor de stomac, reduce senzaţia de foame.

8. Iaurtul grecesc

O astfel de gustare taie foarte mult pofta de mâncare.

9. Brânza cottage

Este plină de proteine și are un conţinut scăzut de grăsimi.

10. Ouă

Studiile arată că cine consumă la micul dejun alimente bogate în proteine, vor mânca mai puţine calorii în restul zilei. Ouăle sunt o sursă de proteine şi o omletă la micul dejun este un început excelent de zi din punct de vedere nutriţional.

11. Seminţele de in

Sunt o sursă ideală de acizi graşi şi fibre solubile, care ajută la potolirea foamei. Pot fi consumate în salate, supe, ciorbe, mâncăruri gătite sau în iaurturi.

Semintele de in reduc pofta de mancare

12. Migdalele

Sunt indicate celor care vor să mănânce mai puţin deoarece conţin elemente care inhibă pofta de mâncare. Sunt adevărate surse de antioxidanţi, vitamina E şi magneziu.

13.  Nucile

Sunt foarte sănătoase şi nu îngraşă dacă sunt consumate în cantităţi mici. Au puterea de a oferi senzaţia de saţietate şi taie pofta de mâncare.

14. Ciocolata neagră (min. 70% cacao)

Este ideală atunci când pofta de dulce nu mai poate fi învinsă cu nimic. Nutriţioniştii spun că dacă este consumată cu moderaţie, reducere tensiunea arterială, protejează creierul şi inima.

Ciocolata neagra reduce pofta de dulce

15. Apa

Sursa vieţii trebuie consumată în cantităţi cât mai mari. Hidratarea joacă un rol foarte important în greutate. Dacă beţi suficientă apă pe parcursul zilei, s-ar putea să fie necesară o cantitate mai mică de mâncare.

După ce a făcut acest top, dr. Andrei Laslău mi-a reamintit că nu este suficient să renunţăm la alimente. „Este mai important să mâncăm echilibrat, să facem sport şi să avem o măsură în orice simţim, trăim, visăm – degeaba visezi să ai 48 de kg dacă corpul tău nu este de acord sau nu ar mai funcţiona bine”, a spus râzând dr. Laslău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.