Mantra unei vieți echilibrate: body, mind and spirit
Se vorbește mult despre yoga în ultima vreme și tare bine ar fi ca și practica să fie la fel de asiduă precum dezbaterea. Îmi aduc aminte, uitându-mă înapoi, de-a lungul diferitelor decade, că această practică străveche a avut perioadele ei de glorie și de regres, în special, în țările vestice, mult mai deschise, dar și mai dornice de experiențe alternative, care să le inducă starea de bine, fizică și mentală, nevoia de echilibru și de liniște interioară.
Adevărul este, însă, că despre yoga nu vorbim de ieri, de azi, ci de mii de ani, ca fiind unul dintre pilonii culturii hinduse. Yoga înseamnă deopotrivă postură (sau exercițiu fizic), cât și (sau, mai ales,) meditație. Ambele la fel de importante în drumul nostru către a ne cunoaște mai bine, a ne simți mai bine, a ne vindeca fizic si emotional și a ne întoarce la propriul nostru adevăr. O căutare, de altfel, cu care fiecare om modern se confruntă, fie că o știe sau nu. Și, fie că sunteți sau nu practicanți, fie că vă atrage sau nu încă ideea, m-am gândit că e bine să știm care sunt beneficiile directe pe care tehnicile yoga le aduce în corpul și în mintea noastră. M-a ajutat, de această dată, Marga Bălan, instructor de yoga și pilates.

Pe scurt:
1. Yoga aduce o stare generală de bine, de echilibrare mentală și emoțională
2. Tratează stresul și oboseala
3. Asigură o mai mare rezistență la stres
FOLLOW ME

SALVEAZĂ POSTAREA 3 lucruri pe care să le spui în loc de „nu mai fi supărat” 🌤️ Sunt aici pentru tine, oricând ești pregătit să vorbești.
🌤️ E ceva cu care te pot ajuta?
🌤️ O să fiu pe aproape, să mă poți găsi ușor atunci când ai nevoie. De foarte multe ori ne este greu să înțelegem sentimentele celorlalți și avem tendința să reacționăm în două feluri în situația în care cineva apropiat nouă este supărat: ❌ „hai, lasă că o să treacă”
❌ „alții au pățit și mai rău și n-au murit” Poate că ambele afirmații sunt adevărate, însă pentru o persoană care suferă nu sunt deloc de ajutor. Ba mai mult, s-ar putea simți judecată sau neînțeleasă. Toate trec, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne dăm voie să simțim, să plângem ori să ne descărcăm. Data viitoare când cineva apropiat ție trece printr-o perioadă mai grea, arată-i empatie, încearcă să îl înțelegi și stai aproape de el până când totul o să fie din nou bine, fără să-i spui asta.

Cum ne antrenăm mintea să se elibereze de griji? ⛅️ atunci când ceva te îngrijorează, evaluează-ți nivelul de teamă: desenează o linie și noteaz-o la un capăt cu zero și la celălalt cu zece. Care e cel mai rău lucru la care te poți gândi? Poate un accident în urma căruia rămâi paralizat sau pierderea unei persoane dragi. Pune asta în dreptul cifrei zece. Acum compară teama din prezent cu aceea. Simplul fapt că faci asta îți oferă un simț al măsurii. Când simțit că te sufocă teama, clasific-o. Unde se încadrează în comparația cu un eveniment cu adevărat înspăimântător?” - exercițiu din cartea Gândește ca un călugăr 🌥 meditează și încearcă să permiți gândurilor tale să fie înconjurate de calm, pace și liniște ⛅️ fă exerciții de respirație: inspiră profund 4 secunde, ține 4 secunde, expiră 4 secunde ⛅️ ține un jurnal de recunoștință (în felul acesta, odată ce începi să vezi lucrurile pentru care merită să fii recunoscător, creierul tău începe să caute și mai multe astfel de lucruri) Dacă îți place postarea mea, nu uita să îi oferi o ❤️, să o împărtășești cu un prieten pe care crezi că l-ar ajuta 🤗 și să îi dai SAVE pentru a putea reveni mai ușor la ea atunci când dorești.✨ Cu grijă,
Ela
4. Diminuează anxietatea
5. Îmbunătățeste respirația
6. Îmbunătățeste forma fizică
7. Are efect anti-îmbătrânire: tehnicile yoga încetinesc procesul de îmbătrânire pentru că ele cresc flexibilitatea coloanei, elasticitatea spatelui, eliminarea tensiunilor, tonifierea musculaturii centrale, reeducarea posturii, tonus muscular bun
8. Crește vitalitatea
9. Asigură o rezistență mai mare la îmbolnăviri
10. Tratează și previne anumite boli: durerea de spate, anxietatea, insomniile, migrenele, depresiile, problemele intestinale, astm, hipertensiune, indigestie, neurastenie, obezitate, alcoolism, dependențe.
Pe Marga o găsiți aici.