10 beneficii pe care Yoga le aduce în viața noastră

Mantra unei vieți echilibrate: body, mind and spirit

Se vorbește mult despre yoga în ultima vreme și tare bine ar fi ca și practica să fie la fel de asiduă precum dezbaterea. Îmi aduc aminte, uitându-mă înapoi, de-a lungul diferitelor decade, că această practică străveche a avut perioadele ei de glorie și de regres, în special, în țările vestice, mult mai deschise, dar și mai dornice de experiențe alternative, care să le inducă starea de bine, fizică și mentală, nevoia de echilibru și de liniște interioară.

Adevărul este, însă, că despre yoga nu vorbim de ieri, de azi, ci de mii de ani, ca fiind unul dintre pilonii culturii hinduse. Yoga înseamnă deopotrivă postură (sau exercițiu fizic), cât și (sau, mai ales,) meditație. Ambele la fel de importante în drumul nostru către a ne cunoaște mai bine, a ne simți mai bine, a ne vindeca fizic si emotional și a ne întoarce la propriul nostru adevăr. O căutare, de altfel, cu care fiecare om modern se confruntă, fie că o știe sau nu. Și, fie că sunteți sau nu practicanți, fie că vă atrage sau nu încă ideea, m-am gândit că e bine să știm care sunt beneficiile directe pe care tehnicile yoga le aduce în corpul și în mintea noastră. M-a ajutat, de această dată, Marga Bălan, instructor de yoga și pilates.

10 beneficii pe care Yoga le aduce în viața noastră

Pe scurt:

1.      Yoga aduce o stare generală de bine, de echilibrare mentală și emoțională

2.      Tratează stresul și oboseala 

3.      Asigură o mai mare rezistență la stres

FOLLOW ME

4.      Diminuează anxietatea

5.      Îmbunătățeste respirația

6.      Îmbunătățeste forma fizică

7.      Are efect anti-îmbătrânire: tehnicile yoga încetinesc procesul de îmbătrânire pentru că ele cresc flexibilitatea     coloanei, elasticitatea spatelui, eliminarea tensiunilor, tonifierea musculaturii centrale, reeducarea posturii, tonus muscular bun

8.     Crește vitalitatea

9.      Asigură o rezistență mai mare la îmbolnăviri

10.   Tratează și previne anumite boli: durerea de spate, anxietatea, insomniile, migrenele, depresiile, problemele intestinale, astm, hipertensiune, indigestie, neurastenie, obezitate, alcoolism, dependențe.

Pe Marga o găsiți aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.