10 CURIOZITĂȚI pe care nu le știai despre STÂNGACI

Nu sunt cunoscute încă motivele pentru care unii oameni se nasc stângaci. Pentru că cercetătorii nu au evidențiat niște cauze exacte, combinația complexă dintre genele moștenite și factorii de mediu este cea considerată ca fiind responsabilă pentru tendința oamenilor de a-și folosi mâna stângă. O altă teorie este cum că există o legătură între partea creierului care este mai activă și membrul superior folosit cel mai mult la motricitatea fină.

Foarte mulți oameni stângaci sunt considerați ca fiind printre cei care au revoluționat lumea. Câteva exemple ar fi Einstein, Leonardo Da Vinci, Bill Gates sau Barack Obama. Atunci când ești stângaci există și avantaje și dezavataje, însă cercetărorii nu pot spune dacă folosirea dominantă a mâinii stângi este un defect ori o calitate.

Foarte mulți părinți sau profesori își obligă copiii să scrie cu mâna dreaptă, astfel, stâgacii își folosesc mult mai bine mâna dreaptă, spre deosebire de dreptaci, care nu își folosesc mâna stângă cu prea multă iscusință.

 

Iată câteva lucruri neobișnuite despre stângaci pe care sigur nu le știai până acum:

1. 15% din populația lumii e stângace.
2. Există de două ori mai mulți bărbați stângaci decât femei.
3. 20% din membrii MENSA (o organizație pentru oamenii cu IQ ridicat) sunt stângaci.
4. Mulți stângaci au abilități muzicale excelente și un auz perfect.
5. 40% dintre medaliile de aur la box sunt câștigate de stângaci.
6. Printre oamenii cu educație superioară, stângacii sunt cu 26% mai bogați decât dreptacii.
7. Dacă ambii părinți sunt stângaci, există o șansă de 50% ca ai lor copii să fie tot stângaci.
8. Pisicile sunt mai mult dreptace, iar motanii sunt stângaci.
9.  Stângacii se descurcă mai bine cu un număr mare de stimuli, ceea ce îi face mai eficienți la jocurile video.

10.  Stângacii ajung la pubertate cu 4-5 luni mai târziu decât dreptacii.
11. Stângacii își folosesc mâna dreaptă mult mai des decât își folosesc dreptacii mâna stângă. Doar 50% dintre stângaci folosesc mouse-ul computerului cu mâna stângă.
12. 4 din cele 5 oameni care au creat MacBook erau stângaci.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.