10 detalii pe care nu le-ai OBSERVAT niciodată! Au un rol foarte important!


În viața de zi cu zi ne întâlnim cu multe lucruri care pot fi folosite în alte moduri decât cele pe care le cunoaștem noi. Iată câteva exemple:

1. Etichetele din spatele pantofilor

Acestea au câteva funcții. Desigur, în primul rând e mai convenabil să porți ghete mai înalte cu șireturi. În al doilea rând, poți folosi eticheta aceea pentru a-ți lega șiretul în jurul piciorului. De asemenea, e de ajutor dacă vrei să îți agăți pantofii ca să se usuce.

ghete-300x222-8181860
2. Discul din interiorul dopului sticlelor de plastic


Acesta apare la sticlele care conțin băuturi acidulate. Fără el, acidul s-ar evapora.

3. Mica gaură din lacăte

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

În primul rând, protejează împotriva umezelii acumulate în interiorul lacătului – din cauza acesteia mecanismul ruginește rapid, dar, datorită găurii, lichidul nu se acumulează. În al doilea rând, datorită acestei găuri, lacătul nu va îngheța iarna. Poți turna în ea câteva picături de ulei de motor.

4. Găurile de pe mânerul aspiratorului

Acestea sunt create pentru a reduce puterea de aspirare, ceea ce e folositor atunci când folosești aspiratorul când cureți perdelele, de exemplu. Dacă reduci puterea aspiratorului îl vei proteja de supraîncălzire. Aspiratoarele moderne nu sunt în pericol, dar pentru modelele vechi era ceva chiar util.

asp-300x238-9685780

5. Blănița de pe microfoane

Blănița nu e folosită pentru decorații. Ele întrerup fluxul de aer, astfel încât să nu se audă aerul în microfon în zoele deschise. În studiourile profesioniste de înregistrare, o asemenea protecție ajută la diminuarea consoanelor explozive.

6. Dinții ondulați de la capătul unei rulete

Poate că am observat cu toții cum arată o ruletă, dar u am fost atenți. Capătul său are dinți ondulați ca să poți măsura singur/ă ceva, fără să ai nevoie de ajutorul unei alte persoane.

mas-300x211-6929159
7. Liniile ridicate de pe tastatură

Liniile ridicate de pe tastele F și J sunt semne speciale pentru persoanele nevăzătoare. Ele te ajută să îți așezi în mod corect degetele pe tastatură.

8. Găurile de la acadelele Chupa Chups

Scopul acestor găuri e destul de simplu, deși pare ceva fiarte misterios. În stare lichidă, umplutura ajunge în gaură și, datorită acestui lucru, bomboana se lipește de băț.

9. Partea în relief de pe dischetele de bumbac

Se pare că lumea nu știe de ce dischetele de bumbac au două părți care arată diferit. Cu partea în relief ar trebui să aplici cosmeticele e față, iar cu partea fină ar trebui să îndepărtezi machiajul.

10. Detaliul special de pe capsator

Acesta este foarte util, dar noi nu știm, de regulă, cum să o folosim. Platforma de la baza capsatorului poate fi întoarsă la 180 de grade.

Citește și: 7 LUCRURI fascinante pe care nu le-ai DESCOPERIT încă

Lumea din jurul nostru este diversă și uimitoare. E imposibil să cunoaștem totul, așa că nu ar trebui să ne fie rușine dacă nu știm anumite lucruri. Iată însă câteva informații pe care ar trebui să le știm, pentru cultura noastră generală:

7. Frankenstein este numele unui om de știință, nu al monstrului

Se crede că Frankenstein este numele monstrului care se ridică din morți, dar în romanul „Frankenstein, sau Prometeul Modern” de Mary Shelley, Victor Frankenstein este studentul care a reușit să creeze o ființă vie din materie moartă. Creatura sa nu are niciun nume.

6. Frigul nu este cauza răcelii

Atunci când e frig afară, ne aștepătăm să răcim, dar cauza răcelii este, de fapt, infecția virală. Virusul poate fi transmis de la o persoană bolnavă la una sănătoasă. Există însă și virusuri pentru care vremea rece poate fi benefică.


5. Expresia „Țările Lumii a Treia” nu are nimic de-a face cu sărăcia și lipsa civilizației

Atunci când spunem „țară din lumea a treia” vrem să spunem că e subdezvoltată, dar nu e o formulare prea corectă. După cel de-al Doilea Război Mondial, lumea a fost împărțită în trei blocuri geopolitice majore. „Prima lume” era blocul țărilor democratice din sfera de influență a statelor Unite, „cea de-a doua” – blocul estic al statelor socialiste, iar „lumea a treia” cuprindea statele neincluse în niciun bloc.

4. Cameleonii nu își schimbă culoarea pielii pentru a se camufla

Oamenii cred de obicei că schimbarea culorii apare atunci când cameleonul e în pericol și încearcă să devină invizibil. Adevărul e însă că acest animal își schimbă culoarea pielii în funcție de starea sa emoțională și psihologică. Schimbarea culorii e și un mod de comunicare cu alte animale și de ajustare a temperaturii corpului.


3. Deodorantul și antiperspirantul nu sunt unul și același lucru

Credem de regulă că deodorantul și antiperspirantul sunt sinonime, că acționează în același mod și că au același scop. De fapt, transpirația noastră e inodoră. Mirosul neplăcut pe care îl simțim e cauzat de multiplicarea bacteriilor. Antiperspirantele sunt create să lupte cu umezeala, iar deodorantele sunt eficiente numai împotriva mirosului. Deodorantul este un produs cosmetic, iar antiperspirantele schimbă funcționarea pielii pentru un timp, suprimând secretarea sudorii.

2. Peștii nu ar trebui să fie ținuți într-un acvariu rotund

Credem că un acvariu rotund în care se află un peștișor auriu este o decorație excelentă pentru casă. De multe ori vedem așa ceva în filme și în desenele animate, dar adevărul e că acvariile rotunde sunt dăunătoare pentru pești. În ele nu încap un filtru sau un dispozitiv care să încălzească apa, iar schimbarea zilnică a apei este foarte stresantă pentru peștișor.

1. Oglinda retrovizoare are un mod de noapte, astfel încât să nu fii orbit/ă

E îngrozitor de neplăcut să fii orbit/ă de farurile mașinii din spate reflectate în oglindă. Poți rezolva acest lucru dacă folosești modul de noapte al oglinzii, apăsând butonul de sub oglindă și schimbând astfel unghiul reflecției.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.