10 GREȘELI ale limbajului trupului care îi fac pe ceilalți să te JUDECE

Fie că mergi la o întâlnire, la un interviu pentru o slujbă, la o conferință sau la o petrecere, comunicarea nor-verbală contează în proporție de 60% pentru succesul obținut. Iată câteva dintre cele mai obișnuite greșeli de limbaj corporal care îți pot distruge imaginea fără să îți dai seama:

1. Postura incorectă

Dacă ai umerii căzuți pari nesemnificativă, slabă, neîncrezătoare. Dacă stai rezemată sau pre ape spate, le transmiți altora că te simți prea confortabil și că nu te interesează prea tare ce se întâmplă.

2. Poziția nepotrivită a picioarelor

Felul în care stau picioarele tale depinde de inconștient și e mai dificil de controlat. El îții trădează starea de spirit sau îți ascunde intențiile. Iată ce spune felul în care îți ții picioarele despre tine:


A. Persoanele care aleg să stea cu genunchii apropiați și picioarele depărtate își creează o imagine de oameni copilăroși, nesiguri, visători.

FOLLOW ME

B. Statul picior peste picior sugerează o atitudine defensivă, distantă și nu foarte deschisă.

C. Această poziție indică dominare și importanță. Este una destul de arogantă și nepotrivită și nepoliticoasă în situațiile formale.

D. Aceasta este o poziție neutră, care te face să pari calmă și deschisă.

E. Această poziție te face să pari mai feminine și mai atrăgătoare.

3. Gesturi exagerate

Controlează-ți mișcările mâinilor și brațelor. Mișcările rapide și numeroase ale mâinilor sugerează o lipsă de încreddere și profesionalism. Nu e surprinzător că atunci când te joci cu părul, îți rozi unghiile sau îți muști buzele pari neliniștită și nesigură. Și absența totală a gesturilor poate să fie dăunătoare, însă, deoarece sugerează pierderea interesului.

4. Brațele încrucișate

Statul cu brațele încrucișate este o poziție defensivă, care poate crea impresia că nici impresionată, nici interesată de ce se întâmplă. Dacă ții mâinile la spate transmiți superioritate, putere, încredere. Niște cercetări recente arată că brațele încrucișate sugerează și o mare perseverență în confruntările cu sarcinile dificile.

5. Strângede de mână slabă

E important să ai o strângere de mână fermă. Strângerea slabă sugerează lipsa autorității și a încrederii. Pe de altă parte, dacă strângerea ta de mână e prea puternică, acesta e perceput ca un semn de agresivitate. Cel mai rău e să ai o strângere de mână slabă și palme reci și transpirate.

6. Contact vizual nepotrivit

Evitarea contactului vizual te face să pari nepregătită și neprofesionistă la o întâlnire de afaceri și nesigură și prefăcută la o întâlnire amoroasă sau la o petrecere. Pe de altă parte, după cum spune un expert în limbajul trupului, prea mult contact vizual poate să pară obraznic, intimidant, ostil.

7. Neastâmpărul

Dacă te joci cu părul, telefonul sau un alt obiect îi distragi atenția partenerului, care nu se mai poate concentra. Și tu vei părea slabă și distrasă, deși uun studiu recent a arătat că dacă te joci cu un obiect reții informația mai bine. Nu te juca însă în niciun caz cu telefonul, pentru că e o lipsă de respect față de cel / cea care te însoțește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.