10 GREȘELI din cauza cărora dai prea mulți BANI pe mâncare

Oamenii fac cumpărături aproape în fiecare zi, însă nimeni nu se gândește niciodată la faptul că unele dintre obiceiurilor lor nu sunt benefice. Astfel, aceste lucruri care poate par perfect normale, îi fac pe oameni să scoată mult mai mulți bani din buzunar.

Iată 10 dintre cele mai frecvente greșeli la cumpărături:

1. Nu cunoști ordinea ideală

Adesea, este dificil să limitezi numărul de articole cumpărate. Există o anumită tendință de a umple coșul atunci când ești în supermarket, iar de cele mai multe ori, oamenii aleg cele mai nesănătoase produse. De aceea, este bine să începi de la departamentul de legume. Acestea vor ocupa mult spațiu, astfel încât lucrurile scumpe și nesănătoase nu vor mai avea loc.

2. Nu știi prețul fiecărui produs

Ar fi indicat să începi să-ți notezi prețurile produselor pe care le cumperi în mod regulat. Astfel, vei ști când este vreo reducere. Unele dintre ele sunt, de fapt, false.

FOLLOW ME

3. Nu planifici ce trebuie să cumperi

Nu este vorba despre lista de cumpărături, ci și despre meniurile pentru săptămâna următoare. Hotărăște-te ce vei găti și astfel vei ști exact de ce produse ai nevoie și nu vei mai cumpăra lucruri inutile.

4. Nu acorzi atenție cantității unui produs

Să presupunem că există 2 pachete de unt de dimensiuni similare pe raft, dintre care unul este puțin mai ieftin decât celălalt. Nu te grăbi să cumperi unul care costă mai puțin! În primul rând, verifică greutatea produselor. S-ar putea dovedi că pachetul mai scump cântărește mai mult. Deci, în ceea ce privește raportul preț / greutate, va fi mai logic să cumperi acest produs, spre deosebire de cel mai ieftin.

5. Ignori alimentele produse de magazine

Aproape fiecare supermarket vinde o varietate de produse sub propria sa etichetă. Aceste produse alimentare costă mai puțin decât produsele producătorilor bine-cunoscuți. În același timp, calitatea lor nu este deloc inferioară, iar singura diferență este ambalajul mai puțin colorat. În plus, astfel de produse sunt fabricate de aceleași fabrici care colaborează cu brandurile populare.

6. Nu încerci produse noi

Mulți oameni continuă să cumpere produse aparținând unei singure mărci, temându-se să încerce ceva diferit. Cu toate acestea, producătorii de mărci noi, puțin cunoscute vând adesea bunuri de calitate la prețuri semnificativ mai mici. Nu îți fie frică să experimentezi. Acest lucru nu numai că te va ajuta să economisești bani, ci și să descoperi alimente mai gustoase și mai sănătoase.

7. Nu acorzi atenție reducerilor

Există aplicații speciale care colectează informații despre reduceri în supermarketurile din apropierea ta. Astfel de programe îți permit să compari prețurile pe aceleași produse în diferite magazine pentru a găsi cele mai bune oferte.

8. Eviți produsele ieftine

Diferite tipuri de cereale, zahăr, sare, condimente și alte produse similare pot fi cumpărate la prețuri foarte rezonabile. De exemplu, zahărul obișnuit ambalat este la fel de bun ca și produsele vândute în ambalaje atractive.

9. Alegerea primelor produse de pe raft

Pentru a găsi cele mai proaspete produse, alege întotdeauna produsele din spatele rafturilor. Angajații magazinelor sunt cunoscuți pentru a rezerva partea din față a rafturilor pentru produse alimentare cu o dată de utilizare care urmează să expire.

9. Te lași păcălit de strategiile de marketing

Strategiile de tipul ”sare fără omg-uri” pot fi foarte convingătoare. Ce nu știu toți oamenii este că omg-urile se găsesc în produse de origine animală, lucru ce exlude din start sarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.