La mulţi ani, mama! Îţi mulţumesc pentru sfaturile nesfârşite 💗

Duminică a fost o zi cu totul și cu totul specială pentru mine!
De fapt, a fost o zi magică pentru toată familia Crăciun! Fie vorba între noi, luna februarie este una cu totul deosebită pentru că dincolo de sărbătorile dedicate iubirii, avem în familiei două aniversări speciale. Despre una, v-am povestit, este a fiicei mele, Alesia.

Dar, pe 7 februarie a fost ziua mamei mele! Sincer, nu știu dacă ar fi vrut să spun câți ani împlinește. Dar vă garantez că nu îi arată. Mereu m-am mândrit că îi moştenesc frumuseţea.

Întotdeauna am considerat-o cea mai frumoasă femeie din lume. Frumusețe completată de dragostea ei pentru flori. Şi se îngrijește personal de grădina pe care o are la curte şi de florile de acasă. Iar pasiunea aceasta o moștenește și fiul meu, Alex.

10405422_1792800644278434_7694876600779398125_n-1135280

Mama e cea mai răbdătoare! De ar fi să scrie prin câte a trecut, ar scrie nu o carte, ci vreo zece volume. Au fost multe momentele în care a tăcut pentru că știa că trebuie să își „țină” gura. Altcineva în locul ei ar fi zis multe! Mereu mi s-a părut o artă! A fost și este filosofia ei de viață.

Mama este cea mai pricepută! De când mă știu, și eu și sora mea, am fost mereu uimite de cât de multe ştie să facă. Şi nu doar la nivel teoretic, ci şi practic. Din mâinile ei au ieşit mii de lucruri deosebite! Şi mai frumos este că ori de câte ori am fi fost în impas, orice problemă am fi avut, mama știa ce trebuie să facem ca să ieşim cu bine. La mama au fost, sunt şi cred că vor mai fi multe dintre soluțiile la problemele noastre! Oare aşa sunt toate mămicile?

Chiar și atunci când nu ne plăcea ce ne spune și când nu voiam să îi dăm dreptate, când o contrazicem, viața ne arăta că ea a știut totul! Am întrebat-o de câteva ori de unde știe atât de bine răspunsurile. Mi-a răspuns simplu și senină:„când eram și eu ca tine, am trecut prin situații similare, așa am învățat.”

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Mama este …discretă!
Am fost întrebată, într-un interviu pentru eva.ro, despre discreţie. Am răspuns atunci că: „discreția mă definește, fără urmă de îndoială. Este, în egală măsură, și spiritul în care am fost crescută de către părinții mei. Și nu o să încetez să le mulțumesc pentru asta”. Mulţumesc, mami!

ela_mama-2792547

O iubesc enorm! Nu am cuvinte să descriu sentimentele pe care le trăiesc atunci când este în preajma mea.
Ce am învățat de la ea?

– să fiu bună

– să pun suflet în tot ceea ce fac

– să nu las lucrurile neterminate sau, după cum zice chiar ea, „să nu fac treaba pe jumătate!”

– să îmi port de grijă

– să fiu miloasă

– să iubesc viața

– să fiu ordonată pentru că ordinea „îmi aduce mult bine”

– să nu mă întorc niciodată din drum, atât la propriu, cât și la figurat

– să nu spun tot ceea ce gândesc că s-ar putea să fie folosit împotriva mea

– să nu ridic tonul nici atunci când sunt supărată. Mereu mi-a zis că „tonul face muzica!”

– să fiu blândă

– să mă îngrijesc

– să nu treacă zi fără să citesc. Cred că așa se și explică plăcerea mea față de cărți

– SĂ FIU OM

Mama este frumoasă! Și tânără!

Secretul ei?
Nicio zi fără crema hidratantă de zi. Uneori se machiază, dar nu în exces. De cele mai multe ori folosește doar un blush, un creion de sprâncene și rimel. Nu îi lipsește niciodată, dar absolut niciodată din geantă lip balmul și crema de mâini.
Cât despre kilograme, nu am văzut-o niciodată să se plângă. Nu a ținut cure de slăbire, dar nici nu am vazut-o vreodată să mănânce mult ori să combine alimentele. Ba mai mult, detestă combinațiile alimentare. Recent, îmi spunea că principala cauză a îngrășării este chiar aceasta.

Mama nu bea alcool, nu mănâncă gras, nu abuzează de dulciuri. Ea preferă ceaiurile din plante. Și încă un secret: mama nu adaugă sare în mancare, dar pune din belșug condimente, mai ales pătrunjel.

Și de am trăit încă o mie de ani, tot aş mai avea de „luat aminte” de la ea.

O iubesc! O ador și este atât de importantă pentru mine și pentru noi toți. Știe că o ador de la pământ la Soare și înapoi! Este cea mai mare comoară a mea și a Annei, sora mea. Și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru minunea de a fi ea mama noastră!

La mulți ani minunați și fericiți, scumpă mea mămică! Să ne trăiești o mie de ani, fără intervenții! 😉

Articolul a fost publicat in CHICMOM si etichetat cu .

0 comentarii pe “La mulţi ani, mama! Îţi mulţumesc pentru sfaturile nesfârşite 💗

  1. Mirabela Matei says:

    Ma bucur foarte mult pentru tine,la mine a fost o situație diferită în care a trebuit să învăț singura cum sa fiu exemplu pentru copii mei … bineînțeles că îmi iubesc mama foarte mult ….dar din pacate nu … toți suntem așa. Însă știu să mă bucur pentru cei din jurul meu indiferent de cine sunt și mai ales să învăț multe lucruri frumoase de la oameni pozitivi care nu renunță deloc din contră sunt mult mai motivați în a crede în visele sale .😊😍🤗

  2. Ica Trandafir says:

    Mama m-a invatat ce respectul de sine in primul rand.Dar daca ar fi sa spun tot ce am invatat de la ea as ocupa tot spatiul.Sunt pe pamant datorita ei si ii multumesc ca ne-a crescut frumos pe mine si fratii mei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.