10 GREȘELI care te fac nerefericit în cuplu

Divorțurile și despărțirile sunt mult mai numeroase azi decât relațiile fericite, iar căsnicia își pierde credibilitatea în fața tinerilor. Nici consilierea de cuplu nu prea ajută. Multora li se pare că lumea s-a terminat după o despărțire, iar alții intră într-o relație nouă, dar sunt pregătiți să se despartă.

Iată câteva dintre greșelile pe care cuplurile tinere le fac, stricându-și astfel relația.

1. Te aștepți ca partenerul să se schimbe

Nimeni nu e perfect, iar a te aștepta ca partenerul tău să se schimbe conform preferințelor tale e primul pas spre o relație încordată. Acceptă-ți partenerul așa cum e, dacă nu au vreun obicei nesănătos de care ar trebui să scape.

2. Nu respectă diferențele dintre voi doi

Un om nu seamănă cu altul și e normal să fiți diferiți. E important să respectați aceste diferențe și să nu le lăsați să vă tragă relația în jos.

FOLLOW ME

3. Permiteți unei a treia persoane să intervină

E greșit să lași părinții, socrii sau chiar prietenii să se bage în relația voastră. Nici nu știi dacă vă vor rezolva problemele sau dacă doar vă vor face altele noi.

4. Țineți ranchiună

Ranchiuna doar vă va înrăutăți relația. Uită și nu mai căra bagaj inutil.

5. Discutați / vă certați ca să câștigați

Oamenii se ceartă adesea ca să-și impună punctul de vedere. Discutați și vedeți cum puteți rezolva problema.

6. Nu-ți accepți greșelile

De multe ori, egoismul te împiedică să-ți recunoști greșelile. Nimeni nu a murit însă cerându-și scuze. Nu-ți lăsa egoismul să câștige în fața iubirii.

7. Lipsa comunicării

Comunicarea e cheia unei relații fericite. Dacă lăsați tăcerea să triumfe, relația va avea sigur de suferit.

8. Păreri diferite despre familie

E posibil ca unul să vrea copii mai repede decât celălalt. Nu grăbiți lucrurile și decideți de comun accord. Vă va influența viețile amândurora, până la urmă.

9. Nu vă faceți timp unul pentru celălalt

Relația ta e prioritară, așa că acordă-i în fiecare zi timpul de care are nevoie ca să crească și să înflorească.

10. Neglijezi nevoile fizice și emoționale ale partenerului

E important să înțelegi că în lumea de azi nimeni nu e de de înlocuit, iar dacă tu nu îi îndeplinești nevoile, atunci va căuta pe altcineva care să îl satisfacă, iar asta va distruge relația.

Citește și:

O căsnicie lungă și fericită a început să fie din ce în ce mai rar întâlnită, în timp ce rata divorțurilor a crescut considerabil în ultimii ani. Cele mai frecvente cauze ale divorțului sunt lipsa de comunicare, problemele cu banii și stresul. Deși par probleme fără rezolvare, psihologii au făcut cercetări care să ne ajute să descoperim cheia către o căsnicie fericită:

1. Partenerul tău e cel mai bun prieten al tău

Pasiunea arzătoare de la începutul relației dispare după câțiva ani de conviețuire. Deși relațiile intime nu mai sunt pe primul loc, acestea trebuie să existe totuși pentru că au un rol deosebit de important în consolidarea unui cuplu. Totuși, mai important decât orice e să nu vă plictisiți niciodată unul în preajma celuilalt și să găsiți mereu activități în doi care să vă facă plăcere.

2. Depășiți problema banilor

Discuțiile legate de bani duc la deteriorarea relațiilor de cuplu. Cel mai bine e să faceți un acord și să vă promiteți că banii nu vor fi niciodată o problemă peste care să nu puteți trece. Păstrați-vă calmul indiferent de probleme și căutați împreună cea mai bună soluție.

3. Pregătiți-vă surprize

Atunci când vine vorba de gesturi de apreciere, nu rămâneți la banalele aniversări sau zile speciale din timpul anului. O mică atenție fără nicio ocazie va avea un impact mult mai mare decât orice cadou cumpărat de ziua îndrăgostiților. Orice gest contează și nu trebuie să fie ceva costisitor. Poți face o felicitare sau îți poți surprinde partenerul de viață cu un mic dejun la pat mai special.

4. Râdeți cât mai mult

Dacă învățați cum să faceți haz de necaz, viața voastră va fi mult mai frumoasă. E important să știi cum să treci peste greutăți cu zâmbetul pe buze și chiar să găsiți cât mai multe lucruri care să vă facă să râdeți împreună.

5. Respectați-vă spațiul intim

Indiferent de cât de mulți ani trec peste voi, unele lucruri ar trebui să rămână private și departe de ochii partenerului de viață. Nu vorbim aici de secrete, bineînțeles, ci de ritualuri de îngrijire sau momente vulnerabile în care nu am vrea să-i producem persoanei de lângă noi neplăceri.

6. Oferiți-vă lucrurile de care aveți nevoie

Dacă pentru femei e important să se simtă cât mai iubite și alintate, pentru bărbați e mai important să se simtă respectați și să aibă sfaturi. Căsnicia va fi mult mai solidă dacă vorbiți deschis despre lucrurile de care aveți nevoie.

7. Găsiți timp pentru activități împreună

Singuri sau cu copii, cu copii mari sau mici, e foarte important să găsiți timp doar pentru voi. O cină romantică în oraș nu e un efort prea mare, iar în acest fel veți putea să vă simțiți ca la o întâlnire și să reaprindeți flacăra relației de început.

8. Oferiți-vă sprijin

E foarte important să vă încurajați pasiunile și să vă oferiți sprijin. Dacă cel de lângă tine se simte încurajat, atunci va veni întotdeauna la tine să discute despre ceea ce îl preocupă și împreună veți găsi cele mai bune soluții. Încercați să fiți mereu înțelegători și să acceptați ce face persoana de alături. Nu încercați să corectați sau să opriți orice nu vă convine. Trebuie să-ți accepți partenerul și să-l ajuți să se simtă în largul lui.

9. Problemele vor întări cuplul

În momentele e grele e important să țineți minte că problemele se rezolvă mai ușor în doi și că divorțul nu e o soluție pentru orice problemă. Problemele apar și dispar, sunt de scurtă durată, pe când divorțul este o decizie de la care greu poți să dai înapoi. Discutați întotdeauna despre lucrurile care vă deranjează, să fiți deschiși la schimbare și să tolerați micile greșeli.

10. Priviți spre viitor împreună

E foarte important să vă faceți planuri împreună și să priviți cu entuziasm la viitor. Lăsați în urmă amintirile neplăcute și nu aduceți în discuție problemele din trecut, necazurile sau perioadele grele. Concentrați-vă pe ceea ce vă doriți pentru viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.