10 greșeli zilnice care distrug o relație

E frumos ca relațiile să fie armonioase, dar nu întodeauna lucrurile merg bine. Uneori, asta se întâmplă din cauza obiceiurilor noastre, care îl pot enerva sau chiar îndepărta pe celălalt. Iată ce lucruri ar trebui să eviți dacă nu vrei să-ți sabotezi relația:

1. Obiceiul de a te autocritica

De multe ori ne criticăm, gândindu-ne că numai noi ne vedem defectele. Partenerul nu le observă sau nu le acordă atâta importanță. Dacă vorbești mereu urât despre tine, partenerul va începe și el să fie mai atent la aspectele care ție nu-ți plac.

2. Obiceiul de a-i critica pe toți cei din jur

Cel care e întotdeauna nemulțumit de toată lumea va ajunge, mai devreme sau mai târziu, să schimbe fundalul general al unei relații. Poți găsi lucruri care să nu-ți placă oriunde în jur, dar la fel de bine poți să fii atent la lucruri pozitive.

3. Obiceiul de a fi partenerul ideal

FOLLOW ME

Să încerci să mulțumești pe toată lumea e o mare capcană, deoarece perfecțiunea ta va ajunge să-l deranjeze pe partener mai devreme sau mai târziu. Iritarea se va acumula și nu se știe care vor fi consecințele.

4. Obiceiul de a te baza doar pe ce crezi tu

De obicei, așa fac oamenii care au fost singuri pentru mult timp. E greu să accepți opiniile altora despre viața de zi cu zi, despre relații sau despre viață în general. Ca o relație să funcționeze, ambii parteneri trebuie să se asculte și să găsească un echilibru între ce crede unul și ce crede altul.

5. Suspiciunile constante

Suspiciunile constante îl pot obosi și enerva pe partener, pentru că va simți că nu ai încredere în el. E, întradevăr, greu să trăiești dacă știi că cineva încearcă mereu să te prindă pe picior greșit.

6. Obiceiul de a chelltui mai mult decât îți poți permite

O atitudine nepotrivită în ceea ce privește banii, fie că e vorba de zgârcenie, fie că e vorba de a cheltui prea mult, va duce la un conflict, mai devreme sau mai târziu. E foarte important ca partenerii să discute din timp despre cum au de gând să-și gestioneze veniturile.

7. Încercarea de a controla totul

Nu poți să ții totul sub control, oricât ai încerca. Viața e impredictibilă și e, de aceea, minunată. Încercările constante de a-ți controla partenerul sugerează că nu ai încredere în tine și nici în viață.

8. Obiceiul de a compara

Comparațiile sugerează că nu ai încredere în tine și că ești mereu în căutare de confirmări. Fii atentă la ce se întâmplă în viața ta și nu mai judeca ce fac ceilalți.

9. Aluziile, în loc de asertivitate

Dacă relația voastră se bazează pe aluzii, înseamnă că nu puteți să comunicați deschis. Dacă nu spui exact ce gândești, pregătește-te ca partenerul să înțeleagă greșit – e destul de posibil și asta.

10. Amintirea greșelilor trecute

Dacă ții socoteala greșelilor vă veți certa tot mai des. Rezolvați conflictele și apoi treceți peste, nu vă gândiți la ele ani întregi.

0 comentarii pe “10 greșeli zilnice care distrug o relație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.