9 paşi mici către o fericire mare…în relaţie

9 paşi mici către o fericire mare...în relaţie

E ceva mai frumos şi mai important ca dragostea? Eu zic că nu.

Ştiu că toată lumea visează la acea relaţie perfectă, aceea în care totul este roz, în care există armonie, înţelegere, comunicare şi, mai mult decât orice, există iubire.

Ei bine, există relaţii minunate care rezistă în timp. Ştiu că fiecare dintre noi îşi doreşte să aibă o căsnicie/relaţie frumoasă. Nu este o regulă ca timpul să sudeze relaţia, cum nu este o regulă ca în timp să se intaleze monotonia.

Prima regulă pentru ca totul să fie aşa cum visaţi: NU daţi vina pe partener pentru ceea ce nu este aşa cum visaţi!

Să învinovăţeşti nu îţi va aduce mai multă linişte ori satisfacţii.

Aşadar, fericirea în relaţie NU depinde de partener. Ţineţi minte acest lucru. Şi eu aş face bine să fac acelaşi lucru 😉

FOLLOW ME

Şi noi ne certăm de multe ori, dar ca în orice familie au mai fost mici discuţii care nu au durat mai mult de câteva ore, foarte rar ţinem supărarea peste noapte. Cărţile pe care eu le citesc spun că nu este bine să-i spunem  iubitului sau iubitei că este vina lui/ei.  Chiar şi atunci când suntem convinşi că celălalt este  responsabil, este bine să ne ţinem gura. Uşor de zis, greu de făcut. Se pare că, dacă reuşim să ne stăpânim furia, partenerul va veni singur să îşi ceară scuze.

iubestel-3-2816874

De ce NU este bine să îl  învinovăţim pe partener când lucrurile nu sunt tocmai bune:

  1. Pentru că nu este singurul responsabil de buna funcţionare a relaţiei noastre.
  2. Pentru că suntem două jumătăţi care facem un întreg, iar atunci când unul dintre noi nu e bine, celălalt îl poate ajuta să depăşească momentele grele.
  3. Pentru că trebuie să fim împreună atât la bine, dar şi la greu.
  4. Nu este nimeni perfect. Nici eu, nici el.
  5. Suntem destul de maturi încât să ne asumăm ceea ce e bine şi ceea ce este mai puţin bine. Ce rezolvăm dacă îl învinovăţim?  NIMIC.
  6. Să credem că partenerul/partenera este vinovat(ă) şi să îi spunem asta nu facem decât să adunăm frustrări, iar lucrurile nu se vor îndrepta. Cel puţin nu aşa.
  7. Vorba frumoasă şi bună este ca o „formulă magică” spre relaţia perfectă.Bine, dacă nu e perfectă, măcar armonioasă.
  8. Pentru că ne place să ni se vorbească frumos şi atunci când auzim auzim o voce caldă, oricât de răi am fi, tot încercăm să devenim mai buni. Este valabil şi acum.
  9. Pentru că atunci când eşti bun cu cel de lângă tine, primeşti bine. 

Aşadar, dragii mei, sper din toată inima să vă iasă, eu încă mai exersez 😀

Şi să aveţi puterea să tăceţi mai mult şi să îi ascultaţi şi mai mult. Vă recomand să testaţi şi să îmi spuneţi pe blog sau pe pagina mea de facebook ce aţi observat. Fiţi îngăduitori şi buni 🙂 

0 comentarii pe “9 paşi mici către o fericire mare…în relaţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.