10 imagini AMUZANTE pe care le vor înțelege cei care au PISICĂ

Animalele de companie aduc mereu bucurie, dar este sigur că cei care locuiesc alături de pisicuţe au o viaţă foarte interesantă – fie pentru că felinele sunt afectuoase, fie pentru că sunt capricioase.

Iată câteva infomații pe care ar trebui să le știi despre pisici:

1. După câine, pisica este al doilea cel mai răspândit animal de companie din lume

Foarte mulți oameni sunt atrași de pisicuțe pentru că acestea simbolizează frumusețea și seducția. Totodată, pisicile sunt admirate datorită unor caracterisitici precum independența și personalitatea puternică. Pentru că este un animal de talie mică și autonom este alegerea perfectă pentru cei ce-și doresc să aibă un animal de casă și locuiesc în apartament.

2. Unii oameni cred, în mod eronat, că pisicile sunt mai fericite dacă au posibilitatea de a ieși din casă

Adevărul este că pisicile de apartament au un stil de viață care le-a obișnuit să trăiască în apartament de mici. O felină care nu intră prea mult în contact cu lumea din exterior are un grad mai scăzut de a contacta boli.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

3. Indiferent de mediul în care trăiește, pisica trebuie să mănânce de două ori pe zi

4. Nu trebuie să speli pisica decât dacă e absolut necesar.  Dacă ești nevoit să-i faci baie, folosește un săpun special, nedegresant, căci altfel riști ca blana pisicii să-și piardă impermeabilitatea, caz în care pisica poate muri de frig. Nu uita că pisiciel au propriul ritual de curățenie. Dacă pisica ta e bolnavă sau tulburată, e un semn care ar trebui să te îngrijoreze.

5. Periază-ți pisica des, altfel, părul va ajunge în stomacul pisicii

6. O pisică are nevoie de 16 ore de somn pe zi

Lipsa somnului duce la diminuarea rezisteței, va slăbi, se va îmbolnăvi, iar blana își va pierde din strălucire.

7. Asigură-i un obiect care să-i permită să-și ascută gheruțele, altfel va fi nevoită să improvizeze și să se folosească de mobilier.

Iată câteva ilustrații care îți vor permite să tragi puțin cu ochiul la ce înseamnă a avea un astfel de animal de companie:

#1

#2

#3

 

VEZI MAI JOS: Ce pisică ți se potrivește în funcție de zodie

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

Citește și: Ce pisică ți se potrivește în funcție de zodie

Dacă nu ai o pisică, ar trebui să îți iei una. Ele îți umplu viața cu afecțiune, umor și orele de distracție pe care ți le aduc. Pisicile sunt bune pentru sănătatea ta și te fac mai fericit/ă. Dacă te întrebi care este cea mai potrivită rasă de pisică pentru tine, iată ce spun astrele:

1. Berbec – Siameze

Berbecii sunt entuziaști și agitați, așa că au nevoie de o pisică siameză. Se știe că acestea se implică în viața stăpânilor și că sunt foarte comunicative.

2. Taur – Ragdoll

Taurii au multă personalitate și sunt îndrăzneți, dar au și o latură sensibilă și apreciază frumusețea. O pisică Ragdoll ar fi ideală pentru tine. Sunt foarte frumoase și au personalități docile și agreabile.

3. Gemeni – O pisică ce are heterocromie

Nu-ți plac lucrurile normale și plictisitoare. Ai nevoie de o pisică specială, cu un ochi albastru și unul galben, de pildă. Te va fascina și se va potrivi perfect cu dualitatea sa.

4. Rac – Maine Coon

Racii au o dragoste adâncă pentru familie și prieteni. Pisicile Maine Cppn sunt devotate și iubitoare cu cei de care sunt apropiate și rezervate cu străinii. Rasa Maine Coon este una extreme de loială, pe care Racii o apreciază.

5. Leu – Pisică tigru

Leii sunt îndrăzneți și adoră să fie în centrul atenției. Au nevoie de o pisică feroce în aparență, dar dulce pe interior.

6. Fecioară – O pisică fără păr

Fecioarele vor ca totul să fie făcut după cum își doresc ele și nu le-ar plăcea să găsească păr în mâncarea lor sau pe canapea. O pisică fără păr le-ar scuti de această problemă.

7. Balanță – pisică Tuxedo

7-5943324

Tuxedo Balanțele vor să fie corecte, dar le-ar putea lua o veșnicie până să decidă ceva. Pisicile Tuxedo ar fi perfecțiunea întruchipată pentru ele – elegante, sociabile și mereu la patru ace – plus foarte inteligente.

8. Scorpion – Russian Blue

8-6610886

Scorpionii nu sunt oameni pe care să îi trădezi. Ei sunt pasionali și au nevoie de o pisică pe care să o poată alinta ca să se calmeze. Regala pisică Albastru de Rusia este perfectă pentru ei.

9. Săgetător – o pisică portocalie sau roșcată

9-1555260

Săgetătorilor le place să călătorească și să întâlnească oameni noi. Pisicile portocalii sunt amuzante, independente, dar și sociabile, așa că pot să accepte pe cineva care să aibă grijă de ele când ești plecat/ă.

10. Capricorn – pisică neagră

10-1707925

Pisicile negre nu sunt înfricoșătoare și nu aduc ghinion, dar tot sunt evitate. Capricornii sunt însă prea logici ca să creadă în superstiții.

11. Vărsător – pisică persană

11-3488625

Ca și Vărsătorii, pisicile persane sunt cu picioarele pe pământ și afectuoase, dar nu vor sta pe capul tău ca să le dai atenție. Asta le convine Vărsătorilor.

12. Pești – Tortoiseshell

12-6913812

Peștii sunt foarte emotivi, extreme de loiali și creativi. Pisicile Tortoiseshell au personalități foarte puternice, fiind exact ce le trebuie Peștilor pentru a-i scoaate din starea lor visătoare.

Citește și: 14 lucruri pe care să le ai în vedere înainte să îți iei o pisică

Te-ai gândit vreodată să-ți iei o pisică? Dacă e așa, aruncă o privire la aceste poze haioase pentru a vedea modul în care pisicile îți vor schimba viața. Au nevoie de multă atenție și se pot dovedi a fi destul de egoiste.

Dar nu fi prea speriat! Deși e o mare responsablitate, să-ți iei o pisică s-ar putea dovedi a fi cea mai bună idee pe care ai avut-o vreodată! Sunt foarte jucăușe și se atașează repede de stăpânii lor. S-ar putea să te înveselească în cele mai triste momente.

Care îți place mai mult?

1. Sunt grăsuțe și buclucașe

1-14-3460508 2-11-2063098

2. Se pot alia repede cu inamicii lor, câinii

3-13-4078137

3. De această privire vei avea parte atunci când mănânci

4-14-8193305

4. Nu vei mai avea nevoie de alte decorațiuni

5-9-1356049

5. Așa va arăta telefonul tău

6-7-5924488

6. Vei încerca din răsputeri să faci un selfie reușit… în zadar.

7-8-5338355

7. Oricâte pătuțuri i-ai cumpăra, o să stea tot unde vrea.

8-7-4942199

8. Nu e mereu gingașă și drăguță.

9-6-9745641

9. Hainele tale vor fi accesorizate.

10-6-4961670

10. Va trebui să te obișnuiești cu atacuri neașteptate.

11-3-9342112

11. Va trebui să alegi între o pisică și plante.

12-3-7139040

12. Pisicile nu vor face prea multe pentru tine.

13-2-4492236

13. O să bea apă de unde vrea ea.

14-1-8752369

14. Peștele și laptele nu sunt sigurele alimente care-i plac?

15-1-8073626

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.