10 imagini care arată cum arătau persoanele DEPRESIVE înainte să încerce să se SINUCIDĂ

Cum arată o persoană deprimată? Cum arată cineva care are gânduri de suicid? Mulți dintre noi și-ar imagina o persoană plângând ca un copil pe podeaua din baie, dar adevărul e că persoanele care se luptă cu bolile mentale de obicei ascund asta și par oameni obișnuiți. De exemplu, există un videoclip cu Chester Bennington de la Linkin Park în care râde și zâmbește la numai 36 de ore înainte de suicidal său tragic. Nu totul e așa cum pare, după cum o dovedesc poveștile și imaginile următoare:

1.

1-466x600-1726761
Talinda Benninton: această fotografie a fost făcută cu câteva zile înainte ca soțul meu să se sinucidă. Gândurile de suicid erau probabil în mintea lui, dar nu ai fi zis asta.

2.

2-1-563x600-2646714

Nu-ți poți da seama, nu-i așa? Nici măcar privindu-mă sau auzindu-mi vocea. Te gândești „Dar zâmbești!” Da. Da, zâmbesc. Zâmbesc ca să nu vă fac să vă simțiți prost. Am zâmbit pentru tine. Am zâmbit, așa că nu te fac să te simți rău. Nu vreau să te simți ca și mine. Nu vreau să simțiți că există ceva ce puteți face pentru a mă face să „mă simt mai bine”. Nimeni nu poate face nimic. Trebuie să lucrez singură. Cea mai proastă parte este că această luptă îmi scapă de sub control. Totul este enervant. Nu am răbdare. Vreau să fiu lăsată în pace. Vreau să stau în pat. Nu vreau să lucrez. Vreau să mănânc fără să gătesc nimic.

3.3-534x600-7551277

FOLLOW ME

Și fiica mea e deprimată. În noaptea de dinainte să ajungă la spital, ea și tatăl ei au dansat și s-au simțit foarte bine. Avea 8 ani pe atunci. Din fericire, astăzi e încă în viață și învață să-și înfrunte boala.

4.

4-600x492-2133252

Această fotografie a fost făcută cu numai șapte ore înainte de a încerca să îmi iau viața pentru a treia oară. Fotografia a fost făcută dimineața, iar seara amm luat o supradoză care m-a trimis în spital pentru o săptămână. Am BPD, ceea ce înseamnă că pot să am gânduri de suicid chiar și din cauza celui mai mic declanșator.

5.5-450x600-6476497

Acesta este fiul meu, chiar înainte să meargă la calculator și să caute informații despre cum să se spânzure cum trebuie. Două zile mai târziu și-a îndeplinit planul.

6.6-1-600x436-2649596

Depresia este crudă și nu iartă. Uneori, în zilele în care arăt cel mai puțin deprimată sufăr cel mai mult. Depresia înseamnă să te ghemuiești în pat. Depresia înseamnă să zâmbești fals în public. Depresia înseamnă să obosești să te mai dai jos din pat. Depresia înseamnă să depui multă energie în încercarea de a-ți distrage atenția. Depresia înseamnă să plângi. Depresia înseamnă să râzi și să încerci să îți găsești un loc.

7.7-1-600x456-2118049

Această fotografie a fost făcută cu două săptămâni înainte ca prietenul meu să se spânzure. Nu îi voi înțelege niciodată gestul.

8.8-450x600-5558811

Da, e posibil să fii deprimat/ă și atunci când ai un copil. Atunci când cineva îți spune că nu ai niciun motiv să fii deprimat/ă când e el/ea prin preajmă doar te face să te simți mai rău. Depresia te împiedică să faci lucruri pe care vrei să le faci deoarece este un dezechilibru chimic în creierul tău.

9.11-600x591-2427781

„Nu  arăți ca cineva care vrea să se sinucidă”. Îmi amintesc aceste cuvinte venind  spuse de doctorul meu după ce i-am spus că am avut gânduri de sinucidere. Îmi amintesc în acel moment, la 14 ani că mă simt proastă și jenată; ceva ce nu ar trebui să simtă nimeni în acea stare. Și m-am întrebat atunci, cum ar fi trebuit să arăt? Să am o sticlă de pastile într-o mână și o notă de sinucidere în cealaltă? Aceste cuvinte aproape că m-au costat viața, acea judecată, acele cuvinte stupide, stupide. Îmi amintesc noaptea de anul trecut în care am luat o supradoză. M-am gândit că sunt fără ajutor, că nu mă potrivesc în tipar, că toți mă iau în râs. Când m-am trezit înconjurată de oameni depresivi, cu fețe triste și îngrijorate. Până atunci aș fi putut să fiu moartă de mult dacă nu m-ar fi salvat prietenul meu. Și nimeni nu și-ar fi dat seama că ar fi putut fi prea târziu, pentru că nu păream depresivă.

Acesta este pericolul de care ne lovim. Ne gândim că sănătatea mintală are un „chip”, un „aspect”. Acesta este modul în care stigmatul, ignoranța și judecata față de sănătatea mintală îi afectează pe cei care au probleme. În ambele fotografii sunt sinucigașă. Poate nu în același mod, dar în ambele zile am avut gânduri suicidale.”

10.10-600x539-1520051

Par fericită, nu-i așa? Cei mai „fericiți” oameni pe care îi cunosc sunt, de fapt, triști. Depresia se manifestă în multe feluri și este ascunsă în multe feluri de cei pe care îi iubim. De ce? Din cauza mândriei, de multe ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.