10 IMAGINI pe care le vor înțelge NUMAI cei care au copilărit în anii 90

Din punct de vedere cultural, anii 90 sunt caracterizați de ascensiunea multiculturalismului și a mediilor alternative, care a continuat în anii 2000.

În această decadă a continuat liberalizarea socială în multe țări. Tinerii se ocupau de ecologism și antreprenoriat, iar moda vestică a reflectat acest lucru prin intermediul produselor foarte individualiste. De asemenea, tatuajele și cerceii în diferite părți ale corpului au început să fie din ce în ce mai populari, la fel ca stilurile retro, inspirate de moda anilor 60 și 70. Unii tineri au devenit interesați de sporturile extreme și de activitățile de exterior, care combină atletismul și aprecierea naturii.

 

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO AMUZANTĂ

Din punct de vedere social, pe lângă căderea regimurilor comuniste în Europa și toate schimbările aduse de acest lucru, se remarcă al treilea val de feminism. Violența împotriva femeilor devine un subiiect important pe plan internațional. Tot mai multe femei ajung în poziții de putere în guvernul Statelor Unite și tot mai multe națiuni sunt conduse de președinți și prim miniștrii femei (de exemplu, Pakistan și Turcia).

Anii 90 au fost revoluționari și pentru tehnologia digitală. În Statele Unite. 35% dintre cetățeni aveau un computer personal. Telefoanele mobile erau foarte mari și erau folosite de numai câțiva cetățeni, chiar din țările cele mai avansate. Numai câteva milioane de oameni foloseau serviciile online, iar World Wide Web tocmai fusese inventat.

Cultura populară a fost diversă: au apărut numerosase filme importante – precum Titanic, care a devenit un fenomen cultural în întreaga lume, iar Walt Disney Animation Studios au devenit populare, producând o mulțime de desene animate, ca Beauty and the Beast, Aladdin, The Lion King.

FOLLOW ME

Genurile populare de muzică au fost: gangsta rap, R&B, teen pop, electronic dance music, punk rock etc.

Tehnologia modernă a modificat mult fiziologia și psihologia umană: ne simțim altfel, gândim altfel, dormim altfel și visăm foarte diferit față de cum o făceau strămoșii noștri. De ce se întâmplă toate astea? Datorită unei trăsături care permite creierului nostru să-și modifice funcționarea; așadar, ne sunt influențate fiziolgia și comportamentul în urma unor noi experiențe. Această însușire uimitoare numită neuroplasticitate a fost evidențiată odată cu progresele recente ale tehnologiei: internetul, televizorul și tehnologiile interactive ne alimentează creierul cu multe informații noi, iar organismul nostru reacționează la această stare și își modifică felul în care acționează.

Iată câteva imagini amuzante care te vor face să-ți amintești cu nostalgie de anii 90:

#1 Așa arătau locurile în care te puteai juca la calculator: Internet Cafe

#2 Pantofi care erau la modă

#3 Orice joc era ceva rar și impresionant

#4 Jocurile pe calculator erau uimitoare și toată familia stătea la coadă pentru a se juca pe rând

#5 Jocul fascinant al copilăriei

#6 Așa arătau telefoanele mobile în vogă

#7 Aparatele foto

9-foto-600x600-1015772

#8 Fonturile de la word ne păreau foarte interesante

8-word-600x400-1007251

#9 Tunsoarea castron

5-par-450x600-8084546

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.