10 invenții din VIITOR pe care ai fi vrut să le ai IERI!!!

În timp ce toată lumea urmărește lansarea noului iPhone, oamenii de știință lucrează de acum la invenții cu adevărat capabile să transforme viața obișnuită. Dispozitivul pentru citirea gândurilor, o geantă care își schimbă automat culoarea, mai sunt fantezii, ci lucruri reale care sunt disponibile pentru toți doritorii.

Iată câteva lucruri din viitor, care până acum păreau ficțiune:

1. Gătești în gheață

Se pare că oamenii de știință au reușit să eludeze legile fizicii: au inventat un cuptor care gătește alimente fierbinți în gheață. Senzorii de înaltă precizie determină tipul de alimente și calculează cantitatea de energie necesară pentru gătit. Cuptorul aparține companiei germane Miele și costă aproximativ 8.000 de dolari.

Datorită noii tehnologii, mâncarea este pregătită mult mai rapid și nu se arde, păstrând toate substanțele utile și vitaminele. De asemenea, în cuptor poți găti 2 feluri de mâncare în același timp la diferite niveluri: mirosurile nu se vor amesteca.

2. Un gadget care are grijă de sănătatea pielii

FOLLOW ME

Gadget-ul QSun va proteja nu numai pielea de daune soare, dar, de asemenea , se va asigura că utilizatorul obține cantitatea necesară de vitamina D. Gadget-ul poate fi ușor atașat la îmbrăcăminte și îți poate oferi sfaturi, de exemplu, atunci când ar fi necesar să te protejezi de razele UV.

1-13-600x400-6903505

3. Papuci care merg până la tine

Compania Nissan (cea care produce mașinile) produce acum papuci „inteligenți” cu o funcție de parcare. Într-unul din hotelurile japoneze papucii cu autopilot au devenit foarte populare.

2-13-600x373-7702328

4. Geanta care își poate schimba culoarea

Nu trebuie să îți mai faceți griji dacă geanta este potrivită pentru hainele pe care le porți. Marca VanDerWaals a inventat gențile care își schimbă culoarea. Lucrul poate fi controlat de la smartphone. Aplicația îți permite să scanezi culoarea hainei și să o sincronizezi cu geanta. Convenabil și funcțional.

3-14-600x360-9544810

5. Mașina care împăturește hainele

Mașina FoldiMate usucă, calcă și împăturește hainele curate. Dacă dorești, poți cumpăra și capsule care dau o aromă plăcută rufelor. Poate cea mai bună invenție de uz casnic după o mașină de spălat.

4-11-600x358-2319814

6. Avion ca o navă spațială

Grupul de design britanic Factory Design și producătorul de scaune de aeronave Contour Aerospace au dezvoltat proiectul avionului de pasageri unde locurile amintesc de nave spațiale futuriste. Fiecare capsulă este echipată cu un pat, un regulator de iluminare și temperatură, un ecran separat.

5-12-600x349-6025624

7. Șosete care nu miros nici după ce le-ai purtat o săptămână

Compania chineză MeltMall susține că în aceste șosete vei simți ca și cum tocmai ai părăsit dușul, chiar dacă ai purtat aceeași pereche timp de o săptămână. Toate datorită argintului, cuprului și zincului din țesătură – aceste metale nu numai că elimină mirosul neplăcut, ci și ucid bacteriile.

6-12-600x400-4685045

8. Adidași „inteligenți” țin evidența confortului și a sănătății

Pantofii de la compania Smartshoe știu cum să numere pașii, să măsoare pulsul și alți indicatori (la fel ca o brățară de fitness), să îți încălzească picioarele și să distribuie cu precizie încărcătura pe picior pentru diferite tipuri de mers și alergat.

7-11-600x337-5094564

9. Jacheta de jeans recunoaște gesturile și poate comanda pizza

Brandul Levi, împreună cu Google, a lansat o jachetă care citește gesturile proprietarului său și trimite comenzi către smartphone. Datorită tehnologiei, jacheta poate, de exemplu, să comute piesa sau să sune și să comande o pizza.

8-10-600x400-4055501

10. Dispozitiv pentru citirea gândurilor

Dispozitivul AlterEgo, dezvoltat de oamenii de știință americani de la MIT Technology, poate citi și înțelege cuvintele care nu sunt rostite cu voce tare. Dispozitivul este atașat la bărbie și arată ca o cască. Deci, el citește semnalele neuromusculare ale feței. După aceasta, semnalele sunt procesate de program, ceea ce determină ce gândește exact utilizatorul. Dispozitivul poate răspunde și vorbi folosind Siri sau Google.

11-5-600x293-5382805

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.