10 locuri abandonate


Cândva, toate aceste locuri erau pline de oameni ce își vedeau de viață. Acum, abandonate din diferite motive, arată mai mult ca niște orașe fantomă sau ca decorul vreunui film de groază. Aceste ruine pot provoca teamă, curiozitate și încântare deodată.
Alătură-te și tu unui tur virtual:

1. Orașul fantomă Bodie, California, SUA

Orașul a fost fondat official în 1876, când minerii au descoperit mari zăcăminte de aur și argint aici. Oamenii au dat iama în orășel, care și-a câștigat reputația de „oraș al păcatelor”, fiind plin de bordele. A dat faliment, iar prin anii 1940 a devenit un adevărat oraș fantomă.

2. Eastern State Penitentiary, Pennsylvania, SUA


A fost funcțional între anii 1829 – 1971. Criminai celebri din America, precum Al Capone, au fost ținuți aici. După ce închisoarea a fost desființată, clădirea a fost transformată într-un muzeu deschis tururilor și expozițiilor de artă.

3. Gara Czestochowa, Polonia

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

A fost construită în timpul Revoluției Industriale. Azi, gara abandonată este unul dintre cele mai stranii locuri pe care le poți vizita în Europa.

4. Turnul fantomă din Sathorn, Tailanda

 

A fost construit în anii 90, în timpul celei mai mari creșteri economice din Tailanda. Când criza financiară asiatică a ajuns în Tailanda, construcția turnului a fost anulată, iar astăzi se zvonește că ar fi o clădire bântuită.

5. Insula North Brother, SUA

Între 1885 și 1930, la Spitalul Riverside erau îngrijiți pacienți ce sufereau de variolă, febră tifoidă, scarlatină și lepră. Până în 1963, a funcționat ca centru de reabilitare a dependenților de heroină, apoi a fost închis.

6. The Teufelsberg (Muntele Diavolului), Germania

Acest loc a fost un colegiu militar nazist. După câteva încercări nereușite de a o demola, aliații au decis să îngroape clădirea sub 120 de metri de resturi ale bombardamentelor ango-americane massive.

7. Castelul Miranda, Belgia

În timpul Revoluției Franceze, Contul Liedekerke-Beaufort a fost silit să părăsească acest castel. După cel de-al Doilea Război Mondial, a fost folosit ca orfelinat și ca tabără de vară pentru copii. A fost abandonat în 1991.

8. Kijong – dong (Orașul Păcii), Coreea de Nord

Orașul a fost folosit ca unealtă de propagandă. Fiindcă e singurul care poate fi văzut de pe teritoriul Coreei de Sud, trebuia să arate perfect. Deși autoritățile pretind că e locuit, casele nu au geamuri, iar luminile se aprind la o anumită oră.

9. Fordlandia Brazil

Locul a fost fondat de Henry Ford în 1927. Trebuia să fie un oraș corporatist, cu toate facilitățile imaginabile, dar localnicilor nu le-a convenit interdicția alcoolului. A urmat o revoltă și abandonarea definitivă a locului.

10. Cinematograf abandonat din deșertul Sinai

Localnicii spun că acest cinematograf a fost construit de un francez bogat, care a cumpărat un generator din Cairo, o sută de scaune și un ecran gigant. Localnicii au distrus generatorul înainte să fi rulat vreun film.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.