Cândva, toate aceste locuri erau pline de oameni ce își vedeau de viață. Acum, abandonate din diferite motive, arată mai mult ca niște orașe fantomă sau ca decorul vreunui film de groază. Aceste ruine pot provoca teamă, curiozitate și încântare deodată.
Alătură-te și tu unui tur virtual:
1. Orașul fantomă Bodie, California, SUA

Orașul a fost fondat official în 1876, când minerii au descoperit mari zăcăminte de aur și argint aici. Oamenii au dat iama în orășel, care și-a câștigat reputația de „oraș al păcatelor”, fiind plin de bordele. A dat faliment, iar prin anii 1940 a devenit un adevărat oraș fantomă.
2. Eastern State Penitentiary, Pennsylvania, SUA

A fost funcțional între anii 1829 – 1971. Criminai celebri din America, precum Al Capone, au fost ținuți aici. După ce închisoarea a fost desființată, clădirea a fost transformată într-un muzeu deschis tururilor și expozițiilor de artă.
3. Gara Czestochowa, Polonia
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕

A fost construită în timpul Revoluției Industriale. Azi, gara abandonată este unul dintre cele mai stranii locuri pe care le poți vizita în Europa.
4. Turnul fantomă din Sathorn, Tailanda


A fost construit în anii 90, în timpul celei mai mari creșteri economice din Tailanda. Când criza financiară asiatică a ajuns în Tailanda, construcția turnului a fost anulată, iar astăzi se zvonește că ar fi o clădire bântuită.
5. Insula North Brother, SUA

Între 1885 și 1930, la Spitalul Riverside erau îngrijiți pacienți ce sufereau de variolă, febră tifoidă, scarlatină și lepră. Până în 1963, a funcționat ca centru de reabilitare a dependenților de heroină, apoi a fost închis.
6. The Teufelsberg (Muntele Diavolului), Germania

Acest loc a fost un colegiu militar nazist. După câteva încercări nereușite de a o demola, aliații au decis să îngroape clădirea sub 120 de metri de resturi ale bombardamentelor ango-americane massive.
7. Castelul Miranda, Belgia

În timpul Revoluției Franceze, Contul Liedekerke-Beaufort a fost silit să părăsească acest castel. După cel de-al Doilea Război Mondial, a fost folosit ca orfelinat și ca tabără de vară pentru copii. A fost abandonat în 1991.
8. Kijong – dong (Orașul Păcii), Coreea de Nord

Orașul a fost folosit ca unealtă de propagandă. Fiindcă e singurul care poate fi văzut de pe teritoriul Coreei de Sud, trebuia să arate perfect. Deși autoritățile pretind că e locuit, casele nu au geamuri, iar luminile se aprind la o anumită oră.
9. Fordlandia Brazil

Locul a fost fondat de Henry Ford în 1927. Trebuia să fie un oraș corporatist, cu toate facilitățile imaginabile, dar localnicilor nu le-a convenit interdicția alcoolului. A urmat o revoltă și abandonarea definitivă a locului.
10. Cinematograf abandonat din deșertul Sinai

Localnicii spun că acest cinematograf a fost construit de un francez bogat, care a cumpărat un generator din Cairo, o sută de scaune și un ecran gigant. Localnicii au distrus generatorul înainte să fi rulat vreun film.