10 lucruri care au fost inventat cu alt scop decât știai! Nu ai fi ghicit niciodată le ce se FOLOSEAU în trecut!

Suntem obișnuiți să credem că fiecare obiect are rostul său. Totuși, multe dintre lucrurile pe care le folosim în fiecare zi aveau, în trecut, un alt scop. Iată câte ceva din istoria lucrurilor care ne înconjoară:

1. Coca-Cola

Farmacistul John Pemberton, un veteran al Războiului Civil American a pregătit un amestec din nuci de cola și frunze de coca. El l-a recomandat soldaților care luau morfină pentru tratarea sistemului nervos. Cei care i-au cumpărat afacerea au început să producă această băutură fără cocaină.

2. Rochia neagră

Până prin anii 1920, hainele negre erau de obicei purtate în semn de doliu, pentru cel puțin doi ani. În 1926, Coco Chanel și-a creat faimoasa și clasica rochie neagră, în memoria unei persoane dragi. Divele din filme au început să o poarte, iar mai apoi și femeile din lumea întreagă.

3. Karaoke

FOLLOW ME

Daisuke Inoue, un musician japonez cânta pentru vizitatorii unei cafenele. Într-o seară el nu a putut să fie acolo, așa că i-a dat unui coleg o înregistrate cu partea sa. Mai apoi, în 1971, el a inventat un aparat care cânta muzica fără partea de voce.

4. Listerine

Joseph Lawrence a inventat acest antiseptic în 1879 pentru curățarea instrumentelor chirurgicale. A fost numit chiar după chirurgul Dr. Joseph Lister. Cu toate acestea, oamenii i-au văzut potențialul și au început să o folosească în ma multe scopuri: tratând rănile,  în stomatologie și ca un deodorant. A devenit popular în anii ’20 când a apărut prima reclamă pentru Listerine în care era prezentată ca apă de gură.

5. Banda de alergat

Prototipul benzii de alergat a fost creat de Sir William Cubbitt în 1818, pentru deținuții inactivi. Ei se țineau de o bară orizontală și urcau un soi de scări nesfârșite.

6. Bilețelele post-it

Dr. Spencer Silver voia să creeze un adeziv rezistent, dar ce a obținut nu era suficient de puternic, dar un coleg de-al său, Arthur Fry, i-a propus să folosească adezivul ca semne de carte.

7. Tocurile

În Egiptul Antic, tocurile înalte erau purtate de oficialii importanti la ritualurile religioase, fie că era vorba de femei, fie că era vorba de bărbați. De asemenea, și măcelarii purtau pantofi înalți ca să evite să calce prin sânge. În Eruropa medievală, tocurile înalte erau privilegiul aristocrației. Tocurile stiletto au fost inventate în secolul XX.

8. Folia cu bule

Folia cu bule a fost inventată de inginerii Alfred Fielding și Marc Chavannes în 1957. Ea trebuia să fie un tapet de plastic tridimensional, dar ideea nu a funcționat prea bine. Inventatorii au observat însă că materialul putea să fie folosit la ambalarea unor diverse lucruri.

9. Punguțele de ceai

În 1904, Thomas Sullivan, un importator de ceai și cafea din New York, a decis să vândă ceai într-un mod mai elegant – în punguțe de mătase. A avut succes.

10. Viagra

Pfizer crea un tratament pentru tulburările cardiace, dar testele clinice au arătat că nu avea niciun efect în această privință, dar că substanța influența circulația sanguină din regiunea pelvică. Așa s-a născut faimosul afrodisiac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.