10 LUCRURI CIUDATE care se întâmplă numai în JAPONIA

Țara Soarelui Răsare parcă ar fi o altă lume, fiindcă acolo există tradiții stranii și se întâmplă lucruri inimaginabile. Iată câteva povești fascinante dessppre cum arată viața obișnuită a unui cetățean din Japonia:

1. Oamenii împing metroul

1-7429059

În metrourile japoneze există atât de mulți pasageri la ora de vârf încât niște angajați speciali împing, în stații, oamenii în vehicule. Înainte, această treabă era făcută de studenți.

2. Poți plăti 24 000 $ pentru doi pepeni galbeni

Chiar și pepenii păstrați din Japonia sunt inferiori pepenilor galbeni roiali din Yubari. În 2008, doi dintre aceștia au fost vânduți la licitație pentru 24 000 $. Costul acestui soi se datoreazp rarității sale – pepenii sunt crescuți în cantități mici pe insula Hokkaido, iar întreaga recoltă ajunge imediat la comercianții de mâna a doua.

3. Ciocolata pentru studenți are gust de sake, wasabi, cartof dulce sau ardei iuți

FOLLOW ME

Numele ciocolatei Kit Kat amintește de fraza japoneză „Cu siguranță nu vei renunța”, așa că este oferită adesea studenților în ajunul examenelor, ca să le poarte noroc. Ca și alte produse, Kit Kat japonez are cele mai neobișnuite arome – de la ardei iute până la ceai verde, pară sau wasabi.

4. Cea mai mare colecție de trenuri

5-1144370

În Japonia există o mulțime de trenuri diferite – cu două etaje, fulger, vintage, chiar și unele care seamănă cu trenurile din desenele animate. La metrou există compartimente speciale numai pentru femei, care să le protejeze de hărțuiala bărbaților.

5. O stațiune în care oamenii înoată în vin, sake sau cafea

7-2465873

Cea mai uimitoare este piscina în care poți să înoți în vin. Acolo poți să bei fără să trebuiască să ieși din ea. Poți, de asemenea, să înoți în cafea,, sake sau supă.

6. Roboți domestici pentru copii

8-5616422

În Japonia, animalele de companie sunt foarte scumpe – ca să îți iei unul ar trebui să plătești cam cât ai plăti pentru o mașină nouă. De aceea, copiii primesc adesea roboți de jucărie care imită animăluțele.

7. Sakura nu e numai frumoasă, ci și comestibilă

Sakura este floarea naționallă a Japoniei și este folosită pentru a decora cu delicatețe deserturile. Alimentele cu petale din sakura sunt foarte populare primăvara, când sakura începe să înflorească și întreaga țară pare a fi acoperită de un covor roz moale.

8. Poliția modei nu a ajuns încă în Japonia

Moda de stradă japoneză include culori strălucitoare, articole ambigue și modele nebunești. Unii ar putea-o compara cu un tip distinct de artă modernă, unde toată lumea își exprimă personalitatea prin combinații stranii de culori și accesorii.

9. Zâmbetele sunt frumoase dacă arată niște dinți dubli

Japonezii nu numai că apreciază dinții deviați, dar merg și la dentist pentru a-i obține.

10. Insula iepurilor

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe insula Okunoshima au fost aduși iepuri pentru scopuri științific. Când programul a fost închis, iepurii au fost eliberați. Nu au pierdut timpul, așa că azi mica insulă e plină de iepurași care atrag mii de turiști.

 

Citește și: 12 lucruri INCREDIBILE din Japonia care ar trebui să fie în orice țară

Japonia este o țară minunată, cu peisaje frumoase și o cultură unică. Japonezii sunt și oameni foarte inventivi, cărora le place să creeze lucruri pe care nu le vei mai găsi în altă parte.

Iată câteva lucruri inventate în Japonia ce sunt atât de ingenioase încât ar trebui să existe în fiecare țară:

Benzinării unice

În Japonia, furtunul pentru alimentare vine de deasupra. Astfel șoferii nu se confruntă cu situația în care nu pot ajunge la rezervorul mașinii.

Automate speciale

Japonezii au inventat automate care vând nu numai chipsuri și ciocolată, ci și cartofi prăjiți, ouă fierte, paste și mâncare pentru animalele de companie.

Doze pentru nevăzători

Și nevăzătorii vor să știe ce beau. Japonezii s-au gândit la asta, de aceea toate dozele din țară au numele scris în braille deasupra.

Scaunul care îți ține geanta

5-scaun-2624933

O geantă care cade mereu de pe scaun este unul dintre cele mai enervante lucruri din lume. Japonia a rezolvat problema inventând un scaun cu un mâner special.

Trenuri în care există spa pentru picioare

Chiar nu vei mai vedea așa ceva în altă parte! Îți poți lua bilete pentru trenuri suburbane speciale ce au băi cu apă caldă pentru picioare pentru a mai scăpa de stres și pentru a te relaxa în timpul navetei.

Ți se oferă șervețele gratis pe stradă

7-servetele-8892029

Nu te-ai simțit bine în ultima vreme? Revino-ți și ia și aceste șervețele. Așa stă treaba în Japonia! Le dau gratis!

Uși de taxi automate

Încă o dovadă că japonezilor le plac lucrurile automate. Majoritatea taxiurilor din Japonia au uși automate și nu vei mai fi acuzat că le trântești.

Drumuri muzicale

În Japonia există câteva drumuri unde poți auzi o melodie plăcută când treci pe-acolo cu mașina. Asemenea lucruri mărunte îți fac călătoriile lungi mai distractiv.

Un sistem pentru anunțuri publice

Acesta este folosit pentnru a-i informa pe oameni în legătură cu urgențele, precum cutremurele sau tsunami. Când totul e bine, emite muzică plăcută și le atrage atenția copiilor când e timpul să meargă acasă.

Șansa de a dormi la muncă

Ce faci când te simți somnoros la muncă după ora prânzului? Japonezii au decis că nu are rost să te lupți cu această nevoie de bază și au dat tuturor dreptul legal să doarmă la muncă. Se cheamă „inemuri”, ceea ce înseamnă că ești „prezent în timp ce dormi”.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.