10 LUCRURI la care trebuie să fii atent când îți alegi LENJERIA

Probabil că îți imaginezi lenjeria de pat ca fiind colorată și spectaculoasă, completând perfet decorul casei tale și fiind locul în care te refugiezi la căldurică pentru a te odihni. Dar de cele mai multe ori te îngrijești doar de aparență, și nu alegi o lenjerie care să ți se potrivească.

Iată câteva motive pentru care ar tebui să îi acorzi mai multă atenție acestei necesități:

1. Îți poți pierde elasticitatea pielii

Majoritatea oamenilor preferă să doarmă pe burtă, cu fața lipită de pernă, dar pielea ta poate avea de suferit. Poți cauza o lipsă de colagen și ulterior să îți pierzi elasticitatea pielii.

2. Riști să ți se usuce tenul

O față de pernă din bumbac poate să îți usuce pielea,- neavând deloc umiditate – și astfel crești riscul îmbătrânirii tenului.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

3. Îți usucă părul

Nu numai că o lenjerie din bumbac îți va usca pielea, dar se va întâmpla același lucru și cu părul tău. Recomandat este să îl prinzi într-o împletitură sau să îți faci o coadă.

4. Ești expusă la apariția coșurilor

Chiar și lenjeria de pat poate strînge o impresionantă colecție de bacterii. Iar murdăria poate duce la apariția petelor sau a altor probleme ale feței pe care sigur vrei să le eviți.

5. Îți pot apărea riduri

Crezi că o cremă anti-rid este singura necesitate în prevenirea ridurilor? Ei bine, și alegerea unei fețe de pernă adecvată poate fi de mare ajutor. Specialiștii recomandă alegerea unui material ca satinul, niciodată bumbacul.

6. Poși avea iritații, dacă folosești detergentul nepotrivit

Materialul nu este singurul factor de risc. Dacă ești obișnuită să folosești detergent parfumat pentru lenjeria ta, scapă de acest obicei, și nu uita că detergentul trebuie să i se potrivească pielii tale, și nu feței de pernă. Dacă faci exces de acest tip de detergent pentru o perioadă îndelungată, riști să ai mâncărimi și pete roșii.

7. Te duci la culcare cu părul ud

Probabil creezi un mediu propice apariției germenilor fără să știi. Acest lucru se întâmplă dacă din diverse motive nu îți usuci părul înainte de culcare. Apa scursă din părul tău și bumbacul sunt combinația perfectă pentru bacterii.

8. Nu îți speli fața înainte de culcare

Spălarea feței nu este recomandată doar pentru sănătatea pielii, ci și pentru prevenirea apariției bacteriilor în locul în care dormi. Dacă nu ai acest obicei, toate bacteriile de pe față, acumulate pe întreaga durată a zilei, vor ajunge pe pernă și vor rămâne acolo.

9. Ți se rupe părul?

Probabil ai observat deseori că ai perna plină de fire de păr. Ei bine, lenjeria ta este de vină. Ca să eviți asta încearcă să alegi o lenjerie din satin.

10. Îți cad genele

Genele tale sunt foarte sensibile, ai grijă să nu le lași prea mult în contact cu fața pernei.

Un somn odihnitor si sănătos se datorează unei combinatii de factori (saltea buna, pijama confortabilă), printre care si calitatea lenjeriei de pat. Poate pare simplu, însa după ce ai văzut în câte feluri îți poate dăuna, trebuie sa stii cum sa alegi cea mai buna lenjerie de pat pentru a beneficia de avantajele unui somn odihnitor, fără urmări negative.

Cele mai bune lenjerii de pat permit circulația aerului- astfel pielea ta va fi în permanență oxigenată- oferă un confort superior, un plus de stil si eleganță și vor rezista la utilizări si spălări multiple, fără să-și schimbe aspectul sau calitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.