10 lucruri pe care NU trebuie să le FACI înainte să mergi la doctor. Atunci când mergeți la medic, este important să rețineți că calitatea examinării depinde nu numai de profesionist, ci și de dumneavoastră.
1. Nu vă colorați unghiile
Dermatologii tratează mai mult de 3.000 de boli. În timpul unei examinări complete, medicul trebuie să examineze nu numai pielea, ci și unghiile. La urma urmei, multe infecții fungice sunt de obicei localizate acolo. Este foarte important pentru un medic să vadă starea naturală a unghiilor tale. Mai mult, orice modificări ale unghiilor pot indica boli ale altor organe, așa că încercați să le acordați suficientă atenție.
2. Nu bea alcool înainte de un test de colesterol.
În ciuda faptului că berea și băuturile spirtoase nu conțin colesterol, ele conțin mult zahăr, precum și substanțe numite carbohidrați care pot provoca un salt puternic de colesterol în organism. În curând, nivelul de colesterol va reveni la normal, dar medicul poate primi rezultate incorecte.
3. Nu vă însetați înainte de un test de urină.
Urina umană este 99% apă și doar 1% acid, amoniac, hormoni, celule moarte, proteine și alte substanțe care sunt utilizate pentru cercetare. După cum puteți vedea, concentrația este foarte mică. Deci, dacă furnizați 100 ml urină, aproximativ 1 ml din acesta este potrivit pentru analiză. Bea mai multă apă cu câteva ore înainte de testare pentru a vă asigura că produceți suficientă urină.
4. Nu folosiți deodorant înainte de o mamografie.
Interzicerea utilizării deodorantului înainte de o mamografie este legată de compoziția sa, deoarece conține substanțe metalice mici. În timpul procedurii, este ușor să greșești aceste metale pentru calcificări, ceea ce este un semn al dezvoltării cancerului. Rezultatele nu vor fi doar greșite, dar vă vor și panica.
5. Nu mâncați alimente roșii înainte de a face o colonoscopie.
Alimentele roșii naturale îți pot colora colonul și pot afecta rezultatul studiului. Printre produsele pe care ar trebui să le mâncați cu cel puțin o săptămână înainte de colonoscopie sunt sfecla, afine, bomboane roșii, înghețată roșie, roșii și sos de roșii.
De asemenea, trebuie să vă amintiți că acest lucru nu înseamnă că produsele pot fi consumate înainte de a merge la medic. Cu o zi înaintea procedurii medicale, ar trebui să mâncați doar alimente clare și lichide.
FOLLOW ME
6. Nu mâncați o masă sărată înainte de a face un test de tensiune arterială.
American Heart Association recomandă consumul a nu mai mult de 2.300 de miligrame de sare pe zi. Printre alte efecte dăunătoare, contribuie la creșterea tensiunii arteriale. Prin urmare, înainte de test, nu ar trebui să mâncați fast food, nuci, fasole sau alte produse care conțin multă sare. În caz contrar, rezultatele pot fi fals ridicate.
7. Nu luați medicamente înainte de a face un test de sânge.
Cu câteva zile înainte de test, pentru un rezultat mai exact, ar trebui să refuzați să luați medicamente, astfel încât sângele dumneavoastră să aibă timp să se curețe și să nu fie influențat de niciun factor extern. În ceea ce privește pastilele care vi s-au prescris pentru utilizare zilnică obligatorie, medicii spun de obicei să nu le luați dimineața înainte de a da sânge și apoi să le ia imediat după test. Dar, în fiecare caz în parte, este mai bine să discutăm în prealabil această problemă cu specialistul.
8. Nu vă schimbați programul zilnic.
Corpul nostru este un sistem stabil care necesită o anumită perioadă de timp pentru a se adapta la noile scheme. De exemplu, călătorii folosesc regula universală că zborul cu un singur fus orar va necesita aproximativ 2 zile de recuperare. Se dovedește că, atunci când te culci cu o oră mai târziu decât de obicei, corpul tău se confruntă deja cu stres, ceea ce afectează starea generală și indicii diferiți ai corpului.Același lucru este valabil și pentru alte procese naturale, cum ar fi nutriția, consumul de apă și nivelul de stres.
9. Nu folosiți tampoane, creme sau lubrifiant înainte de un test frotiu Papanicolau
Acesta este unul dintre cele mai importante examene pe care trebuie să le facă femeile. Frotiul Papanicolau este utilizat pentru a descoperi boli precum cancerul de col uterin, sau infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) precum HPV. Având în vedere că zona de studiu este foarte sensibilă și iritabilă la factorii externi, trebuie să vă amintiți următoarele reguli: nu introduceți tampoane timp de 48 de ore înainte, nu aplicați creme și lubrifianți timp de 48 de ore înainte de administrare, nu folosiți spermicide timp de 48 de ore înainte, nu faceți dușuri vaginale timp de 72 de ore înainte de frotiu.
10. Nu navigați pe internet înainte de a vizita un oftalmolog.
Tulpina constantă a ochilor poate indica probleme grave și necesită o atenție specială. Dar această stare poate apărea temporar și din cauza utilizării prelungite a gadgeturilor. Timp de câteva ore, până când ochii se odihnesc, vederea poate deveni mai rea decât este într-adevăr.