Ce să nu faci când mergi în vizită la un bebeluș

De când am ajuns cu Nicholas acasă, normal… toată familia și toți prietenii și-au dorit să vină să îl cunoască și să ne transmită felicitările și gândurile lor bune. Firește că am primit pe toată lumea cu tot dragul, dar s-a nimerit într-una din primele zile în care venisem cu Nicholas acasă, să vină o prietenă în vizită fix când era la noi și medicul nostru. Dumnealui a plecat în scurt timp, însă a avut grijă să mă sune a doua zi și să-mi facă puțină morală.

Mi-a spus că Nicholas, ca orice bebeluș, e foarte sensibil în perioada asta și oricât de mult se spune că e nevoie să ia contactul cu anticorpi, ar fi bine să nu exagerăm, mai ales că familia noastră este oricum mare și sunt în casă zi de zi suficiente persoane care își petrec ziua în colectivitate și vrem, nu vrem, oricum suntem și noi purtători de microbi.

Deși n-am mai fost așa strictă de pe vremea în care era Alex bebeluș și mă panica orice particulă de praf, m-am gândit că nu ar strica să fac un articol cu sfaturile pe care mi le-a dat medicul nostru, mai ales că urmează sărbătorile și știu că probabil toată lumea face și primește vizite.

Probabil că în trecut și eu am făcut câteva dintre aceste greșeli, dar cu siguranță nu o să le mai repet:

1. Te duci în vizită fără să anunți

Aici îi dau și eu dreptate domnului Doctor. Noi ne-am dorit să obișnuim bebelușul cu un anumit program încă din primele zile. Are aceleași ore de somn, de masă, de baie. Nu ne abatem de la ele sub nicio formă. Și e adevărat că dacă îți bate cineva la ușă când tu ai programat băița nu e chiar cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla.

FOLLOW ME

2. Nu te speli pe mâini când ajungi

Greșeala asta nu cred că am făcut-o niciodată și nici nu știu să mi se fi întâmplat cu cineva care a venit în vizită. Noi obișnuim să ne spălăm pe mâini imediat ce am ajuns acasă încă de dinainte să avem un bebeluș în casă. Așadar, dacă mergeți în vizită la cineva cu copiii mici e cu atât mai indicat să nu săriți acest pas.

3. Iei bebelușul în brațe

E destul de greu să stai lângă un bebeluș și să nu îți dorești să îl iei în brațe. Dar nici eu nu sunt de acord să iei un bebeluș în brațe și să atingă hainele tale fără a avea un barieră între haine și copil, pentru că pielea lor e foarte sensibilă, iar noi avem pe haine o mulțime de microbi sau poate emană un parfum prea puternic… Se mai poate întâmpla și ca mămica să fie foarte speriată, mai ales dacă e primul copil și să aibă o stare de neliniște atunci când altcineva ține bebelușul în brațe, așa eram și eu la Alex. Deci, ținem minte, întotdeauna cerem permisiunea și ne acoprim cu un scutec de bumbac sau o protecție înainte să luăm bebelușul în brațe.

4. Vii cu copiii

Aici, motivele invocate de domnul Doctor sunt destul de simplu de înțeles. Copiii vin din colectivitate (cei care sunt deja la grădiniță sau școală) și deși nu prezintă semne de boală, ar putea să aibă un virus care să-l afecteze pe bebeluș. În plus, e destul de greu să faci un copil să fie liniștit, iar dacă mămica are deja probleme cu bebelușul și cu somnul, s-ar putea ca vizita ta să o obosească și mai tare.

5. Vii în vizită, deși ești bolnav

Dacă vii lângă un bebeluș bolnav, ești un mare pericol pentru el. De asemena, la fel ca în cazul copiilor, poți fi doar purtător al unui virus care încă nu s-a declanșat, în cazul în care ai pe cineva răcit în familie. Dacă ești răcit sau prezinți vreun simptom de boală, cel mai bine ar fi să reprogramezi vizita.

Probabil că ar mai fi o mulțime de sfaturi pe care am putea să le dezbatem, dar multe dintre ele țin și de la mămică la mămică și de lucrurile care o deranjează personal. Sunt mămici care își doresc ca vizitele să fie cât mai scurte, ca să poată să se ocupe repede de bebe sau mămici care vor să discute și despre altceva după nopți întregi de colici și scutece. Dacă sunteți voi mămicile, nu vă temeți să le spuneți oaspeților ce ați prefera. Cu siguranță nu se vor simți jigniți, pentru că toți vor să o mulțumească pe proaspăta mămică. Bucurați-vă de asta cât puteți.

Dacă sunteți viitoare mămici sau proaspete mămici și vă confruntați cu problemele pe care le aveam și eu înainte să-mi stabilesc un program și reguli pe care să le urmez, vă aștept să aflați de ce bebelușul tău nu are un somn liniștit și cum să devii o mama odihnită cu un copil fericit!

Ce veți învăța de la acest curs:

Vei învăța cum să hrănești corect bebelușul

Vei seta obiceiuri sănătoase pentru copil

Vei ști care este ciclul sănătos de evoluție al bebelușului și cum să îl susții

Vei învăța să crești copii sănătoși și independenți

Vei învăța cum să alimentezi emoțional relația mamă-copil

Vei recunoaște cele mai frecvente greșeli pe care le faci în relația cu copilul tău

 

 

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Ce să nu faci când mergi în vizită la un bebeluș

  1. Caroline Maria says:

    Mi- amintesc că la prima fetița, stăteam la ai mei, unde erau și cei 2 frați mai mici ai mei.N- au văzut fata decât din pragul ușii, cred că după o lună au intrat în cameră dar de ținut în brațe nici nu a fost vorba, deși era luna iulie :-)) iar prietenii au fost anunțați politicos că mai devreme de 3 luni nu primim pe nimeni :-)) am fost f stricți și asta spre binele copilului. Nimeni nu trebuie sa se supere!

  2. Mirabela Matei says:

    Din pacate sunt patita de asa ceva, chiar nu inteleg de ce se procedeaza asa, pai cine stie ca este bolnav ce sa caute la un bebelus? Sau sa vina si sa il pupe pe gura, iar de spaltul pe maini nici nu au auzit!!!
    Cel putin daca eu le zic ceva se supara doamne, cica face copilul anticorpi, sau voi cum ati crescut,etc.

  3. Mirabela Matei says:

    Plus ca eu daca ma duc in vizita la un bebelus imi este si frica sa il tin in brate care nu cumva sa nu pateasca ceva…cu toate ca am doi copii pe care singura iam crescut.
    Eu personal consider ca tine de educatie toate lucrurile acestea.

  4. Hortensia Stefan says:

    Sunt la fel de deschisa ca si tine. In acelasi timp, toti care au venit in vizita au presupus ce inseamna sa vizitezi un copil si s-au comportat adecvat.

  5. Hortensia Stefan says:

    Eu,avand copii, nu prea obisnuiesc sa merg in vizita la alti bebelusi.
    Motive:
    1. Micutii mei ar trebui sa vina cu mine si nu cred ca e potrivit;
    2. Cand ajunge acasa, mamica e lauza si ii respect perioada de acomodare.

  6. Chisnenco Oana Mihaela says:

    Am pățit-o cu cea mică, la o săptămână după ce am venit acasă cu ea, a venit o prietenă în vizită cu fetița ei de 4 ani (fetița era bolnavioara ) și bineînțeles ca a răcit și cea mică a mea

  7. Elena Ramona Sovoiu says:

    As mai adauga, sa nu il mai ia in brate sa il oupe sau sa il plimbe, sa nu fie foarte mare galagie langa el, sa nu fie prea multe persoane in acceasi incapere cu el, sa nu dea careva sfaturi despre cum sa am grije de el…cred ca astea ar fi si nu mi-ar face placere sa le intampin😊

  8. Elena Ramona Sovoiu says:

    Eu nu eram chiar asa, sotul era mai exagerat si nu era de acord sa vina cineva la el din afara, in afara de rudele apropiate, au mai venit 3 prietene bune si atat in prima luna cand l am nascut😊

  9. Ica trandafir says:

    În primul rînd nu sunt de acord să vină cineva să pupe copilul pe gura (Eu ca mama,nu nu l-am pupat niciodată pe fiul ei în zona feței),apoi să vină ne anuntati.Mi se pare lipsa de respect la adresa proaspete mamici.Cum ati relatat si dv vizitele trebuie anunțate.Eu din cauza entuziasmului rudelor am la spital după o lună cu viroza respiratorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.