10 LUCRURI pe care trebuie să le arunci din casa ta!

Unele lucruri îți pot strica direct dispoziția în fiecare zi și nici măcar nu bănuiești că este din cauza lor. Atât studiile din est, cât și cele occidentale au fost de acord că situația din casă afectează calitatea vieții persoanelor care trăiesc în ea. În ajunul verii, este timpul să elimini excesul din casă și să scapi de lucruri de care nu mai ai nevoie de mult timp.

1. Seturi primite cadou

Dacă ai avut vreodată un deficit în ceea ce privește vesela, probabil toate rudele s-ar grăbit să îți facă acest cadou la fiecare eveniment important pentru tine și familia ta. Dar astfel vei observa într-o zi că ai un adevărat depozit în bucătărie. Nu îți fie teamă să renunți la seturile pe care nu le folosești.

2. Suveniruri

Un coleg îți aduce o figurină din Turcia, o rudă îndepărtată o sculptură din lemn dintr-o țara de care nu ești nici măcar interesat – treptat, rafturile sunt pline de lucruri inutile. Multe suveniruri ocupă doar spațiu – lasă ceea ce este cu adevărat important pentru tine, iar pentru restul găsește loc în containerul pentru gunoi.

3. Lumânări parfumate

FOLLOW ME

Lumânările aromatice și alte lucruri similare au proprietatea de a acumula praf și de a aștepta ca și ele să fie folosite într-o bună zi. Nu mai amâna. Arde lumânările, sau prepară ceaiul adus de departe – viața este ce trăiești aici și acum.

4. Lucruri sparte

Cratițe, cuțite cu mânerul rupt, o valiză fără mâner – cu siguranță poți găsi aceste lucruri în casa ta. Utilizarea obiectelor care nu își îndeplinesc pe deplin funcțiile, poate fi periculoasă sau cel puțin provoacă iritare. Dacă nu vrei asta, renunță la ele.

5. TV

Aici, nu este chiar tehnica în sine, ci mai degrabă obiceiul de a o menține permanent. Fundalul zgomotului poate fi în mod normal perceput de către o persoană, dar atunci când imaginile luminoase și sunetul în schimbare ne înconjoară în mod constant, creierul obosește. Și oboseala apare tot aceeași iritare, somnul se poate deteriora și abilitățile cognitive pot scădea.

6. Articole rămase după un vechi hobby

Dacă nu te-a mai preocupat un hobby vreme de ceva ani, nici articolele care au rămas din el, spre exemplu desene neterminate, nu ar trebui să îți aglomereze casa.

7. Elemente interioare voluminoase

Fotoliile masive sau draperiile de catifea sunt destul de potrivite în castelele de basm. Într-un apartament tipic al orașului, astfel de mobilier va tăia vizual spațiu liber și va atrage lumina, făcând camera mai sumbră. Starea ta de spirit poate fi ruinată de aceste detalii.

8. Dulciuri

Potrivit cercetărilor, produsele cu cafeină, zahăr și diferite substanțe de ameliorare a gustului contribuie la dezvoltarea stresului. Ești mult mai calm dacă nu există câte o cutie cu biscuiți sau bomboane pe fiecare masă din casă.

9. Documente financiare

Contractele de credit, extrasele de cont, facturile- nu pot fi aruncate, dar nu ar trebui nici să le ții împrăștiate prin casă. Toate documentele financiare trebuie păstrate într-un singur loc și sortate periodic, lăsându-le la îndemână doar pe cele actuale.

10. Oglinzi

Psihiatrii londonezi au investigat 50 de persoane și au concluzionat că, dacă te uiți prea des în oglindă, apar noi complexe, iar cele vechi se dezvoltă. Așadar, pentru o stare psihică bună, ar trebui să ai cât mai puține oglinzi în casă.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.