8 LUCRURI pe care vânzătorii de HAINE nu ți le spun niciodată


Cuvântul „reducere” este asemănător unei vrăji magice care atrage orice doamnă sau domnișoară spre magazine. Cu toate acestea, există o serie de lucruri pe care nu merită să dai banii.

Iată 10 astfel de lucruri și sfaturi utile care te vor ajuta să distingi produsele de calitate de imitațiile slabe calitativ:

10. Mătasea

Din toate țesăturile naturale, mătasea are cea mai mare rezistență. În același timp, este un material elastic, permite trecerea aerului, rămânând uscat, absorbind umiditatea pielii. Aceste proprietăți fac produsele de mătase foarte confortabile. Sfat util: pentru a distinge țesătura naturală de cea artificială, este necesar să o împăturești în pliuri și să o stoarci pentru câteva secunde. În realitate, mătasea nu se șifonează, astfel încât cutele ar trebui să fie puțin vizibile sau absente.


9. Lâna alpaca

Lana alpaca este considerata una dintre cele mai scumpe din lume. Îmbrăcămintea făcută din acest material nu se rupe și pentru o lungă perioadă de timp păstrează un aspect ideal. În consecință, este scump. Prețul unui pulover începe de la aproximativ 100 USD. Sfat util: un certificat de calitate este atașat unui eșantion de lână, care te va ajuta la distingerea originalului de fals.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

8. Îmbrăcăminte din bumbac

Tricoturile din bumbac sunt apreciate pentru propietatea lor ecologică, proprietățile hipoalergenice și confortul pe care le oferă atunci când sunt purtate. Cu cât este mai mult bumbac în compoziție, cu atât este mai scump produsul. Sfat util: poți determina prezența impurităților sintetice prin luciul caracteristic. În plus, bumbacul ia temperatura corpului, iar materialele artificiale rămân mereu reci.

7. Jeanșii

Fiind tentată de prețul scăzut, riști să cumperi blugi care se vor întinde după prima spălare. Denimul calitativ, spre deosebire de un fals, va putea fi folosit mai mult de un an. Sfaturi utile: înainte de a cumpăra, îndoaie blugii la cusături. Dacă pantalonii au chiar o ușoară asimetrie – sunt un fals.

6. Pantofii

Alegerea pantofilor nu este doar o chestiune de estetică, ci și de sănătate. Modelele scumpe, de regulă, au un design atent care ajută la evitarea senzațiilor neplăcute. Acesti pantofi nu se freacă, si aproape că nu se simt în picioare. Sfat util: pentru a verifica calitatea încălțămintei, trebuie s-o îndoi ușor. Talpa trebuie să fie suficient de moale și flexibilă. Acordă atenție, de asemenea, netezirii cusăturilor și uniformității culorii.

5. Curele

O curea uzată poate strica orice imagine. Produsele din piele artificială, deși sunt mult mai ieftine, devin repede fără valoare. Dacă această bucată de îmbrăcăminte face parte din costumul zilnic, este mai profitabil să achiziționezi un model de calitate.

4. Ochelarii de soare

Ochelarii de soare de calitate slabă pot dăuna vederii deoarece au lentilele fără filtru special ce nu protejează ochii de razele ultraviolete.

Sfaturi utile: fiabilitatea modelului selectat poate fi estimată prin calitatea setului. Acesta ar trebui să aibă un logo al companiei gravat sau în relief, șervețele și documente. De asemenea, în interiorul ramei trebuie să fie gravat numele modelului. Documentul însoțitor trebuie să conțină informații cu privire la procentul de radiație UV-A, UV-B, UV-C și lungimea de undă (în nanometri). Este mai bine să cumperi de preferință ochelari marcați cu 400 nm.

3. Ceasurile

Ceasurile ieftine de lux, pur și simplu nu există. Prețul promoțional cu o reducere de 20% este de asemenea o ocazie de reflectat.  Sfat util: înainte de a cumpăra, ia în considerare modelul ales din toate punctele de vedere. Falsul poate avea cel mai mic defect ca: o zgârietură sau un semn pe brățară, diferențe de culoare sau o curbură a ștanțării siglei.

2. Ruj de buze

Naturalitatea compoziției rujului afectează în mod direct costul acestuia și nu există aproape nicio reducere.  Sfaturi utile: un semn al produselor de calitate sunt elementele compoziției: ceară (albine, carnauba sau candelilla), uleiuri (castor, nucă de cocos etc.), vitaminele A, E, B, colagen.

1. Parfum

Prețul scăzut al parfumului indică ingredientele de calitate scăzută din compoziția lui. În cel mai bun caz, mirosul va dispărea în jumătate de oră, în cel mai rău caz, va lăsa un miros chimic ascuțit. Sfat util: o modalitate eficientă de a distinge originalul de un fals este de a verifica numărul de serie al lotului. Acesta trebuie să fie aplicat în partea de jos a flaconului și să corespundă cu numărul de pe ambalaj.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.