10 metode IEFTINE și la îndemână prin care să îți faci casa mai FRUMUȘICĂ


Este minunat atunci când există posibilitatea de a aranja un apartament de la început până la sfârșit: de a face reparații, de a alege un nou mobilier și decor. Dar dacă nu poți să faci modificări majore în apartament dar totuși vrei să trăiești într-un spațiu armonios și confortabil?

Iată câteva trucuri simple, care nu implică cheltuieli mari, dar care vor ajuta la adăugarea frumuseții și căldurii chiar și în cel mai plictisitor apartament de pe planetă.

1. Adaugă accesorii

Surse suplimentare de lumină pot crea miracole reale. Poți plasa lampa pe podea sau pe o noptieră, decorează biroul cu lumânări – o mulțime de variante.


2. Decorarea pereților

Nu există nicio modalitate de a schimba culoarea plictisitoare a pereților? Aplică poze și postere, decorează cu fotografii sau desene. Dacă ai o colecție de discuri de vinil, le poți pune pe rafturile din casă. Crează o compoziție care reflectă caracterul tău.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Adaugă un accent de culoare

În multe apartamente există una și aceeași problemă – lipsa unui accent luminos. Poți să cumperi un fotoliu sau un scaun colorat, o nouă copertă pentru o canapea sau o pătură, fețe colorate pentru perne sau o vază spectaculoasă. În același timp, în acest proces este important să te oprești la timp și să nu exagerezi: în spații mici, abundența culorilor intense poate fi enervantă.

4. Actualizează textila

Chiar și lucrurile simple, cum ar fi o nouă perdea sau un set de lenjerie de pat, pot distruge sau îmbunătăți interiorul casei tale. Unii designeri chiar sfătuiesc să schimbi textila de la „iarnă” la „vară”. Poți să experimentezi și să alegi culori și texturi pentru starea de spirit – dă-i libertatea artistului din interior!

5. Alege un covor frumos

Covorul îți poate fi de mare ajutor. Te poate ajuta să ascunzi podeaua neuniformă sau nu, făcând din casă un loc mai primitor, adăugând acel accent luminos în interior.

6. Arată-ți hobby-urile

Îți place să călătorești? Excelent! Poți aduce cărți poștale, postere și hărți din diferite țări și îți poți decora pereții cu ele. Nu poți trăi fără muzică? Pune-ți chitara într-un loc proeminent sau chiar pe perete: oaspeții vor înțelege imediat ce îi place gazdei.

Este minunat atunci când casa reflectă hobby-urile și interesele tale. La urma urmei, aceste lucruri fac ca casa sa fie ceva special, transformându-l într-un loc unic in care este mereu primitor.

7. Adaugă rafturi

Poate că fanii minimalismului nu vor fi înnebuniți de această idee, dar, în general, este o modalitate bună de a da viață unei locuințe..

Multe gospodine se plâng de lipsa sistemelor de depozitare în bucătărie. Dar vasele nu pot fi așezate numai pe rafturi, ci, de asemenea, de exemplu, atârnate pe pereți cu ajutorul unor rafuri obișnuite, care arată foarte clasic și elegant. Dacă nu dorești ca rafturile să iasă prea mult în evidență, pictează-le în aceeași culoare cu pereții.

9. Dă-i o șansă balconului tău

Balconul este în primul rând, pentru mulți, un spațiu pentru depozitare lucrurilor, de multe ori lucruri pe care nu le folosești niciodată. Și de ce să nu te bucuri de câțiva metri în plus din apartamentul tău ? Scapă de tot ce nu mai folosești și reorganizează obiectele depozitate pe balcon. Redecorează-l apoi cu flori, pune un covor de yoga sau un scaun confortabil și te vei bucura de încă un spațiu relaxant în casa ta.

10. Cumpără flori

Nu există nicio modalitate mai simplă pentru a-i da un strop de eleganță apartamentului tău decât decorarea acestuia cu flori. Fie că e vorba de flori uscate, buchete sau plante în ghivece, locuința va arăta mult mai elegant și mai vesel.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.