Natural, la îndemână: 5 remedii pentru psoriazis

Psoriazisul nu este niciodată plăcut dar vara, poate deveni cu adevărat supărător – de la întrebări inconfortabile, la priviri insistente pe stradă. În loc să te ascunzi, ar trebui să încerci câteva remedii naturale care pot face să dispară zonele roșii, uscate sau măcar să îmbunătățească aspectul plăcilor:

1. Uleiul de pește

Acizii grași omega 3 din pește reduc inflamația și, totodată, aspectul plăcilor cauzate de psoriazis. Dacă nu ești o mare amatoare de carne albă, poți apela la suplimente alimentare cu ulei de pește.

2. Dietă fără gluten

Dieta Paleo este extrem de populară zilele acestea datorită alimentației fără gluten pe care o propune. Glutenul poate cauza inflamație, care la rândul ei alertează sistemul autoimun ducând la reacții neplăcute în organism cu efecte secundare negative, precum psoriazisul. Încearcă produse fără gluten și vezi cum te simți.

3. Oțet de mere

FOLLOW ME

Oțetul de mere este legendar pentru beneficiile sale, inclusiv faptul că este antibacterian. Din acest motiv, multe generații l-au folosit pentru afecțiuni dermatologice. Dacă vrei să încerci acest remediu, mai întâi diluează-l în proporție de 1 la 1 și apoi aplică-l pe zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante.

4. Capsaicină

Substanța din ardei care le dă acea iuțeală este capsaicina. Aceasta activează receptorii de durere inițial, pentru ca apoi sentimentul neplăcut să dispară. Urmează un tratament cu unguente pe bază de capsaicină pentru a reduce roșeața și inflamația.

5. Extractul de cartilaj de rechin

Preferatul multor persoane care suferă de psoriazis, acest remediu natural poate fi cheia unei vieți mai ușoare și mai frumoase. Înainte de a apela la el însă, consultă medicul – s-ar putea să interacționeze cu alte medicamente.

foto: bodiclinic.com/

0 comentarii pe “Natural, la îndemână: 5 remedii pentru psoriazis

  1. Iulia Diana says:

    Eu am psoriazis de cativa ani buni si am tot folosit tot felul de produse recomandate de medici. Acum vreo 2 luni am gasit o crema foarte buna de la pure potions si de atunci o folosesc doar pe asta. E buna pentru tot felul de probleme ale pielii. Am luat -o de pe site-ul Longeviv dar cred ca se gaseste si in farmacie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.