6 modalități în care poți să păcălești o zi de caniculă

Ultimele zile m-am supus unui experiment fără să îmi dau seama. Poate că mai nimerit este să spun este că acum am un sistem contra-caniculă. Unul care poate ajuta atât un localnic mai sensibil, sau un turist care se lasă ușor copleșit dă gradele în plus.

Am fost în Valencia. Frumos port la Mediterană, clădiri ce poartă cu mândrie influențele foștilor ocupanți, dar și ale arhitecților moderni, în care te-ai putea topi de căldură dacă nu ar fi briza care atunci când trece de 35 de grade la umbră nu mai reușește să te răcorească.

Avem de ales: să stau în camera hotelului și să aștept să coboare temperaturile (adică să ies după 10 seara), să stau doar în mașină și să văd orașul ca la televizor, sau să învăț să mă bucur ca un localnic.

 1.Ce făceați când erați mici și vă era cald? În vacanță la bunici de exemplu? Căutați cel mai apropiat râu/izvor să vă răcoriți?

Știu, nu aveați nevoie să citiți pe vreun site că în loc să vă topiți în casă sau pe stradă de căldură să mergeți să vă aruncați în apă. Eu vorbesc pentru noi, cei care și-au pierdut instinctele copilăriei. Căutați cel mai apropiat râu. Cu suficientă pregătire și imaginație poate învățați să mergeți cu kayakul și așa transformați mersul la munte în pasiune și adrenalină.

2. Orașele mari au suficiente locuri în care te poți răcori

Așa, ca un fier încins pus în apă. Eu nu am ezitat să merg în partea nouă a Valenciei, înconjurată de apă, și să las câteva grade acolo. Nu sunteți în vacanță? Când ați făcut ultima dată un city break al celui mai apropiat oraș mare? Sau al Bucureștiului? Sigur ați văzut tot ce era de văzut? De ce nu vă înscrieți la o clasă de chitară, limbi străine sau olărit? Ieșiți din casă, stați la răcoare și învățați și ceva nou.

3. Căutați umbra, luați un hamac, o pătură și un coș de picnic din care să nu lipsească o limonadă rece cu gheață, și relaxați-vă.

NU mai alergați prin oraș în căutare de obiective dacă sunteți în vacanță. Stresul și aerul condiționat din mașină care vă țin departe de temperatura reală or să vă obosească mai tare. Relaxarea este cea mai bună metodă de revigorare pe caniculă. În Valencia oamenii păreau că își încetinesc și ritmul inimii prin parcul de 10 kilometri care străbate orașul.

4. Sunteți totuși un om de oraș 100% și nu puteți scăpa de „interioare”?

De ce nu mergeți la una dintre librăriile moderne din oraș, în care să citiți o carte pe care nici nu trebuie să o plătiți neapărat? Se acceptă și terasa cu un suc generos de fructe cu multă gheață. Sau o grădină de vară. Mâncați ceva răcoritor și neapărat nu picant. Puteți merge și la mall, dacă o faceți pentru un film. Cinematograful nu vă atrage sau e prea scump pentru toată familia? Acasă, aer condiționat sau un ventilator cu gheață atașată, popcorn și, din nou, relaxare.

5. O piscină publică este mereu o idee bună

Sau poate un Aquapark. Nu puteți scăpa de acasă, dar aveți o curte cât de mică sau o terasă? Umpleți cu apă o piscină pentru copii și pierdeți-vă în lumea celor mici. Curtea e suficient de mare? Poate luați stropitori și le faceți copiilor “spălătorie ad-hoc de biciclete”. Puține lucruri or să vă distreze așa de tare.

6. Tot acasă

Faceți înghețată din orice. Fiți iar copii. Turnați suc de orice fel, sau chiar iaurt în recipienți care sunt disponibili acum în toate formele și culorile, puneți formele la congelator și vedeți ce a ieșit. NU o să vă pară rău de rezultat. E un fel de a găti, dar fără foc. Să nu vă treacă prin care să folosiți cuptorul aragazului în această perioadă.


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

0 comentarii pe “6 modalități în care poți să păcălești o zi de caniculă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.