10 modalități prin care îți poți îmbunătăți VEDEREA

Un principiu de bază al medicinei este că dacă nu îți folosești mușchii, ei devin mai slabi. Ca orice alt mușchi, trebuie să îi antrenezi pe cei ai ochilor pentru a-i menține în ordine.

1. Evită suprasolicitarea ochilor în timpul zilei. Închide ochii pentru câteva minute și bucură-te de liniște la fiecare 2-3 ore.

2. Aici sunt 16 exerciții bine cunoscute care te ajută să îți exersezi ochii. Fă-le în fiecare zi în ordinea indicată.

3. Dacă porți ochelari, reduce din timpul în care îi porți și dă-i jos mai des.

4. Fă-le masaj ochilor tăi cu mișcări delicate și circulare. Mișcă-ți degetele de la punctele 1 la 6 așa cum arată în imaginea de mai jos. Folosește-ți degetele arătător și mijlociu pentru a presa pe ochi. Ar trebui să simți o presiune mică, dar nicidecum durere, atunci când faci asta.

5. Atunci când ieși la o plimbare în aer liber, încearcă să te uiți de la distanță mai des decât să te concentrezi pe propriile picioare sau pe ce e în imediata ta apropiere.

FOLLOW ME

6. Bea suc de morcovi cât de des poți, de preferat în fiecare zi. Dacă vrei să atingi maximum de beneficii din acest obicei, adaugă una sau două picături de ulei de măsline la el. Nu va strica gustul, dar te va ajuta să absorbi elementele sănătoase din sucul de morcovi mai eficient.

7. Dacă ochii tăi sunt iritați seara, poți folosi suc de aloe vera în locul picăturilor obișnuite. În orice caz, consultă doctorul înainte să folosești pentru prima dată acest remediu natural.

8. Când îți simți ochii obosiți, spală-i cu apă caldă.

9. Încearcă să nu te uiți la calculator, TV sau telefon cu cel puțin 2 ore înainte de culcare.

10. Stai în fața unui obiect care nu se mișcă, plasat într-un spațiu liber (o lumânare, de exemplu). Concentrează-ți ochii și toată atenția ta asupra ei. Încearcă să nu clipești. Ar trebui să fii atent să rămâi cu o imagine clară și detaliată asupra obiectului în minte și în memoria ta. Apoi închide ochii și concentrează-ți atenția către spațiul dintre sprâncele tale, încearcă să păstrezi imaginea obiectului în capul tău pentru cât de mult timp poți. Fă asta timp de 10 minute. Scopul acestui exercițiu este să obții o imagine clară a ceva înainte ca ochii tăi să devină obosiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.