10 modalități prin care să faci lucrurile vechi și murdare să arate ca noi

Te-ai simțit vreodată frustrat că nu nu poți face lucrurile vechi pe care le îndrăgeai să arate ca noi? Ei bine, există modalități prin care poți rezolva această problemă, doar că până acum nu ai știut secretul!

Iată câteva trucuri care îți vor fi de folos mai devreme decât te-ai aștepta:

1. Tocătoarele

1-29-9191095

Curăță tocătorul cu un burete îmbibat într-un amestec de suc de lămâie și sare.

2. Vase de cupru

2-25-5024837

FOLLOW ME

Vasele  de cupru sunt considerate a fi cele mai bune pentru gătit. Pentru a le curăța, folosește sare și oțet. Presară suprafața cu sare, apoi toarnă puțin oțet peste și freacă cu un burete dur. 

3. Tăvi

3-28-1175979

Ai posibilitatea de  a curăța tăvile de grăsimea arsă prin aplicarea unei paste obținută din apă oxigenată și sodă. Se întinde pasta pe tava de copt și se lasă timp de 30 de minute, apoi se clătește. 

4. Covoare

4-26-8274676

Vei avea nevoie de o soluție făcută dintr-o parte oțet și două părți de apă. Se amestecă apa și oțetul într-o sticlă cu pulverizator, apoi se pulverizează pe pată și se acoperă cu o cârpă umedă. Pornește fierul de călcată și setează-l la modul de abur, apoi pune-l peste cârpa umedaă timp de 30 de secunde. 

5. Vase din fontă

5-24-9301519

Vei avea nevoie de un dezinfectant de aragaz și mănuși, saci de gunoi și oțet alb. Se întinde un strat gros de dezinfectant pe tigaie din fontă. Pentru a  te asigura că nu se usucă, pune-o într-o pungă de gunoi și leag-o strâns. Lasă vasul în pungă timp de 2-3 zile și apoi clătește dezinfectantul. Apoi, aplică din nou un strat din același lichid și mai las-o o zi, după care poți să speli murdăria cu apă caldă. Înmoaie apoi tava într-un amestec de apă caldă și oțet timp de o oră și curăță suprafața cu o lavetă. Lasă tigaia la uscat, încălzește cuptorul la 250 de grade și lasă tigaia în cuptor o oră. Îndepărtează cu grijă tigaia fierbinte și aplică un strat de ulei de măsline peste tot. Metalul fierbinte va absorbi cantitatea necesară de ulei, atunci poți șterge murdăria cu o cârpă uscată și pune tava din nou în cuptor cu susul în jos.  După 15 minute, se scoate, se șterge cu o cârpă și se pune din nou 15 minute. 

6. Faianța

6-24-1609143

Se curăță suprafețele dintre faianță folosind înălbitor. Se amestecă cu apă într-un raport de 1:1. Nu uita să aerisești camera în timp ce faci curățenie.

7. Tenișii albi

7-24-7436026

Poți face tenișii alb-strălucitor din nou folosind următoarea soluție: o linguriță de lichid de curățare  pentru mașină de spălat vase; trei linguri de apă oxigenată; două linguri de bicarbonat de sodiu.

8. Canapea de piele

8-23-5079156

Șterge zgârieturile de  pe canapea cu ulei de măsline sau ulei pentru copii cu ajutorul unei cârpe de bumbac. Las-o să se usuce timp de o oră. În cazul în care zgârieturile sunt încă vizibile, repetă procedura.

9. Mobilier cu tapițerie din microfibră

9-22-7858792

Acest tip de mobilier necesită o îngrijire specială.  Folosește un burete cu spirt pentru a scăpa de petele care apar între timp. Umezește pata cu un burete îmbibat în spirt, lasă-o să se usuce și curăță bine zona cu o perie. 

10. Genți din piele

10-17-7040708

Poți curăța cu ușurință petele de pe o geanta din piele folosind cremă hidratantă. Aplică crema pe zona pe care vrei să o cureți, las-o să acționeze 20-30 de minute, apoi curăță cu o cârpă curată.

via brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.