Lucrurile care contează cu adevărat se reflectă în zâmbetele copiilor

Decembrie este luna bucuriei, a speranței și a zâmbetelor de copii. Așteptăm doi Moși importanți care ne răscolesc dorințele, și ideile, și imaginația și ne fac tare răsfățați. Ascultăm colinde care ne emoționează și ne bucurăm de ornamentele de sărbătoare fără să ne mai pese de vârstă …dar…Ce se întâmplă când lucrurile sunt diferite, deși nu ar trebui?

Pe Alexandra am întâlnit-o joi. Îl aștepta pe Moșu pe care îl cunoștea din poveștile spuse de doamna Nina. Două codițe prinse deasupra urechilor cu elastice colorate, un râs care ascundea multe șotii și două mânuțe întinse. Mă iei în brațe? Alexandra nu este mai înaltă decât genunchii mei și este tare curioasă: pune multe întrebări și zâmbește mereu. Este atât de drăgălașă, încât pur și simplu te topește. Am cunoscut-o într-o vizită pe care am făcut-o alături de Nicolai Tand în cadrul campaniei Fundației Mereu Aproape- Vreau să fiu demn – al cărei ambasador sunt.

Tot atunci am întâlnit mulți copii tare frumoși. Dar pe tine cum te cheamă? Marrrria. Ni s-a răspuns cu un r tare lung. Maria este rârâită și, deși timidă, a stat la Nicolai în brațe și i-a spus ce își dorește de la Moșu: dulciuri și ceva jucării. De altfel, toți cei 70 de copii din Centrul de Plasament Voluntari își doresc lucruri tare firești, lucruri atât de simple: să se joace, dulciuri, dar mai ale afecțiune. Și cel mai important, își dorec părinți care să îi iubească. Și pentru că, viața lor este atât de încercată, doamna Nina și restul doamnelor care lucrează la centrul de plasament s-au dăruit întru totul pentru a le asigura acestor micuți tot ce le trebuie. M-a emoționat grija lor, dar și poveștile. Alexandra, de multe ori, ia bomboanele pe care doamna Nina le are mereu pregătite în birou pentru micuți și…îi servește pe furiș pe toți copii. Și sunt multe năzdrăvănii care se petrec.

Actiune_Mos_Nicolae Actiune_Mos_NicolaeI-am admirat atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari (la Centrul de Plasament sunt și adolescent de până la 18 ani) pentru că sunt harnici și creativi. Fac felicitări de sărbători, magneți pentru frigider și multe alte lucruri pe care le vând, iar fondurile sunt folosite pentru a-și acoperi necesitățile. Spre exemplu în urma unei astfel de acțiuni vor fi operați patru micuți de strabism. M-am bucurat tare ca în această vizită m-a însoțit Nicolai Tand. În ajunul zilei sale de nume, și între filmări, Nicolai a venit în Voluntari pentru a le face această bucurie micuților. Le-a copt biscuiți și împreună i-am ascultat cum ne-au cântat colinde și ne-au spus poezii.

Această vizită a fost importantă atât pentru mine, cât și pentru Nicolai. Vreau, din nou, să vă invit să fiți și dvs alături de mine, să vizitați site-ul Fundației Mereu Aproape și pagina de facebook pentru a vedea că putem să schimbăm lucrurile, putem să aducem zâmbetul pe buze unor oameni care se luptă cu greutățile vieții, dar care își doresc să trăiască demn.

Și eu sunt mama, am doi copii, un băiețel și o fetiță, la fel ca Nicolai. Ca părinți aceste lucruri nu ne lasă indiferenți. Și știu că și dvs gândiți la fel. Le mulțumesc din nou prietenilor de la Diverta, Editura ALL și mai multor persoane private care au făcut donații, astfel încât copii de la Centrul de plasament Voluntari să se bucure de vizita lui Moș Niculae.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.