1. Te critici tot timpul!
De cele mai multe ori, ajungi să te critici foarte mult pe tine însuţi, nedându-ţi seama că “defectele” tale sunt vizibile doar pentru tine. Partenerul tău nici nu le observă sau le bagă în seamă, dar tu vorbeşti neîntrerupt despre imperfecţiunile tale. În acest fel, îl faci pe partenerul tău să vadă exact ceea ce nu este real.
2. Critici oamenii din jurul tău!
Când unul dintre parteneri este tot timpul încordat, mai devreme sau mai târziu acest aspect poate afecta cursul relaţiei. Da, poţi găsi partea negativă, cât şi partea pozitivă în absolut orice. Însă, este foarte enervant să auzi mereu supărările cuiva.
3. Vrei să fii soţia perfectă!
Perfecţiunea este, de fapt, o capcană care te poate duce la oboseală. Dacă îţi arăţi partea bună tot timpul, resentimentele pot apărea în sufletul tău.
FOLLOW ME
4. Eşti sigură pe tine şi opiniile tale!
Acest obicei li se dezvoltă persoanelor care au fost singure pentru foarte mult timp şi nu sunt obişnuiţi să vină cineva cu păreri diferite la ei pe teritoriu.
5. Cauţi nod în papură frecvent!
Supoziţiile excesive îţi pot face partenerul să se simtă obosit şi nervos, pentru că va trăi cu sentimentul că nu ai încredere în el. Dacă nu există încredere, partenerul tău se va simţi mereu supravegheat.
6. Cheltui mai mult decât îţi permiţi!
Aceste deosebiri de cheltuieli vor apărea, mai devreme sau mai târziu, în orice relaţie. Este foarte important să stabiliţi de la început nişte reguli financiare.
7. Controlezi mereu orice!
Oricât ai încerca şi ai vrea, nu poţi să controlezi tot. Aceste controale constante nu fac decât să demonstreze că nu eşti mulţumită de viaţa ta, de mediul în care trăieşti.
8. Îţi compari partenerul cu altcineva!
Obicei specific oamenilor cu foarte puţină stimă de sine, dar partenerul se va săturala un moment dat să suporte o asemenea atitudine. Pune stop la a mai compara oamenii şi a evalua.
9. Faci aluzii în loc să spui direct!
Dacă faci aluzii în loc să spui direct ceea ce te deranjează, înseamnă că tu sau partenerul tău aveţi o problemă de comunicare. Să spui lucrurilor pe nume înseamnă să-ţi asumi fiecare cuvânt.
10. Îţi aminteşti de fantomele trecutului!
Conflictele se rezolvă întotdeauna la momentul cu pricina, nu după câţiva ani. Nu faci decât să instabilizezi relaţia.