9 obiceiuri zilnice care te fac să arăți cu 10 ani mai bătrân

Toată lumea știe că, pentru a rămâne sănătos și pentru a arăta tânăr mai mult timp trebuie să mănânci cum trebuie și să faci exerciții fizice. De obicei, pielea noastră ne poate da de gol atunci când vine vorba despre obiceiurile nepotrivite pe care le avem și care ne fac să îmbătrânim prematur, precum cele descrise mai jos:

1. Alegerea fețelor de pernă

Fețele de pernă din bumbac sunt cele mai comune, dar acestea dăunează pielii și contribuie la formarea ridurilor. Încearcă să îți iei unele din mătase ori satin, deoarece cauzează mai puțină frecare.

2. Nu porți ochelari de soare

Protecția potrivită în fața soare este cheia pentru o piele sănătoasă. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire și pot să apară riduri foarte ușor în această zonă dacă te chinui să vezi ceva pe lumină strălucitoare. Prin urmare, poartă întotdeauna ochelari de soare în zilele însorite – chiar și pe timp de iarnă.

3. Alimentația

FOLLOW ME

Dacă mesteci numai pe o singură parte, fața ta va deveni asimetrică – pe o parte musculatura se slăbește, iar pe alta este mereu tonifiată.

4. Conversațiile la telefon

Dacă îți ții telefonul cu umărul, or să îți apară riduri pe gât și obrajii o să îți coboare. Dacă vorbești des la telefon, alege să folosești niște căști sau difuzorul.

5. Folosirea tabletei sau a telefonului

De cele mai multe ori ne uităm în jos la aceste dispozitive, iar acest lucru poate provoca edeme în zona ochilor și riduri în zona gâtului. Încearcă să le ții mai sus, astfel încât să nu îți lași gâtul în jos.

6. Ai obiceiul să îți ții capul în palmă

Dacă ai obiceiul de a-ți ține capul în palmă atunci când stai la calculator sau citești, încearcă să nu mai faci asta atât de des, deoarece pielea feței tale va fi mai puțin elastică, va începe să se lase și îți vor apărea riduri premature.

7. Expresia mohorâtă

Tristețea duce la o expresie facială dăunătoare oamenilor – buzele sunt strânse, sprâncenele sunt încruntate, iar musculatura facială e încordată. Atunci când îți dai seama că stai încruntat/ă, încearcă să-ți imaginezi că îți dai urechile pe spate fără să le atingi. Sună comic, dar chiar ajută. E imposibil să te încrunți și în același timp să îți „tragi” urechile spre spate.

8. Dușurile lungi și fierbinți

Deși dușurile fierbinți sunt relaxante și plăcute, dacă durează prea mult, ele afectează într-un mod negativ pielea, care se va usca și se va decoji.

9. Folosirea aerului condiționat

Aerul condiționat nu are aceeași umiditate ca aerul normal, astfel că și pielea ta se usucă mai mult dacă stai în încăperi unde e pornit aerul condiționat mai mereu.

 

Citește și 7 ULEIURI care rezolvă toate PROBLEMELE de ÎNGRIJIRE (pentru PĂR, DINȚI și PIELE)

Vacanţa parcă vine dintotdeauna din senin, chiar şi atunci când e plănuită de luni întregi. Cei mai mulţi dintre noi încep să facă pregătiri de urgenţă, atât în ceea ce priveşte bagajele, cât şi corpul. Iată câteva uleiuri miraculoase care te vor ajuta să-ți păstrezi frumusețea naturală și să fii gata pentru vacanță:

1. Ulei de susan pentru dinți sănătoși

Uleiul de susan conține numeroase polivitamine. Clătește-ți gura cu acest ulei, iar dinții tăi vor deveni mai albi, iar sănătatea gingiilor, a cavității bucale și a limbii se va îmbunătăți.

2. Ulei de hibiscus pentru creșterea părului

Uleiul de hibiscus conține votamina C, care mărește cantitatea de oxigen, iar aminoacizii hrănesc și fortifică rădăcinile. Petalele măcinate pot readuce la viață foliculii de păr adormiți, așa că vei avea o podoabă capilară mai deasă și cu mult volum.

3. Ulei de ricin pentru gene și sprâncene dese

Uleiul de ricin are numeroase beneficii – componentele sale îmbunătățesc metabolismul celular, iar acizii stearic și linoleic previn evaporarea umezelii și protejează firele mici de păr de păr, care nu vor mai cădea și nu se vor mai usca.

4. Ulei de semințe de in pentru detoxifiere

Acest ulei conține acizi grași, vitamine și potasiu. Detoxifiază corpul și reinițiază procesele metabolice după ce îl incluzi în dietă timp de șapte zile.

5. Ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiinflamatorii, bactericide, fungicide, antivirale și de vindecare. Este adesea folosit ca remediu pentru acnee și în îngrijirea tenului gras ori cu probleme.

6. Ulei de măsline pentru picioare catifelate

Consumul de ulei de măsline, datorită acizilor grași monosaturați, e benefic pentru ficat și stomac, scăzând nivelurile de coesterol. La exterior, îmbunătățește starea părului, a pielii și a unghiilor.

7. Ulei de migdale pentru unghii și cuticule

Uleiul de migdale ar trebui să fie folosit zilnic pentru hrănirea și regenerarea celulelor pielii. Are și efect antifungic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.