10 OBIECTE pe care toți ROMÂNII le au în casă care pot fi PERICULOASE pentru sănătate

Dacă îți supraveghezi îndeaproape sănătatea (mâncând corect, făcând exerciții fizice în mod regulat și găsind timp pentru odihnă), dar totuși nu te simți bine, lucrurile din casa ta s-ar putea să fie de vină. Iată câteva obiecte care ți-ar putea influența în mod negativ sănătatea:

1. Covoarele

Substanțele adezive și vopseaua folosite la confecționarea covoarelor eliberează compuși organici volatile, care pot cauza dureri de cap, alergii, oboseală etc. Mochetele sunt și mai rele din acest punct de vedere, deoarece nu poți să scapi ușor de praful de sub ele, care poate provoca astm. Atunci când îți cumperi un covor nou, caută unul din materiale naturale și ai grijă să nu fie foarte mare, ca să-l poți curăța mai ușor.


2. Imprimantele 

Studiile au arătat că imprimantele laser aruncă în aer mici particule de pudră de imprimat, care ne ajung în plămâni. Prin urmare, s-ar putea să te trezești cu boli de plămâni sau boli cardiovasculare. Dacă vrei neapărat să ai o imprimantă acasă, pune-o într-o cameră bine ventilată.

3. Odorizantul de camera

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Toxinele din odorizantele de cameră ți se acumulează în corp în timp. Aceste chimicale îți pot afecta hormonii și dezvoltarea reproductivă și pot avea efecte negative mai ales asupra copiilor și femeilor însărcinate.

4. Biberoanele copiilor

Cele mai multe biberoane sunt confecționate din plastic, care conține o substanță numită bisfenol A. Structura acestuia seamănă foarte mult cu estrogenul și poate cauza un dezechilibru hormonal serios în corpul copiilor. Caută niște biberoane din materiale mai sigure.

5. Salteaua

Multe saltele au un nivel ridicat de eteri difenil-polibromurați, care pot cauza probleme ale creierului, scăderea performanței reproductive și probleme cu tiroida. Sunt periculoși mai ales pentru copii. E foarte probabil ca saltelele vechi să conțină substanțe dăunătoare, așa că, dacă nu ți-ai mai schimbat salteaua de mult timp, înlocuiește-o cu una nouă, din fibre organice.

 


6. Caserolele alimentare
Caserolele alimentare sunt făcute din plastic, care conține chimicale, cum sunt ftalații, ce afectează sistemul endocrine și pe cel reproducător, cauzând o presiune ridicată a sângelui și rezistență la insulin în cazul adolescenților. Dacă e posibil, alege recipiente din sticlă sau ceramică și nu încălzi niciodată mâncarea la microunde într-un recipient din plastic.

7. Sticlele de plastic

Substanțele chimice toxice pot să ajungă și în băutura ta. Deși majoritatea sticlelor sunt acum confecționate fără bisfenol A, acesta nu este singura substanță chimică dăunătoare. Încearcă să folosești mereu sticle sau pahare de sticlă sau de oțel inoxidabil.

8. Perdelele de duș

Ftalații sunt folosiți de multe ori pentru a slăbi plasticul care face parte din perdelele de duș. Ftalații fac rău copiilor, afectând funcționarea creieruli și reducând abilitatea de a învăța și de a reține informații. Alege niște perdele din materiale naturale, precum bambusul sau bumbacul.

9. Canapeaua

Compușii care protejează de foc conțin suubstanțe ce pot dăuna creierului și sistemului reproducător și pot cauza probleme cu tiroida. Dacă e posibil, înlocuiește mobila veche cu una nouă.

 

10. Hârtia igienică

Dacă vedeți cuvântul „aromatizat” pe etichetă, înseamnă că în compoziție există ftalați și alte substanțe nocive. Deși efectele ftalatilor se datorează în principal inhalării, această substanță poate provoca probleme grave și în contact cu pielea. Alegeți produsele fără arome.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.