10 orașe FAIMOASE care sunt extrem de PERICULOASE pentru turiști

Este posibil să rămâi fără portofel sau să fii otrăvit cu mâncare în oricare oraș, dar sunt locuri în care turiștii trebuie să fie extrem de atenți. Iată unele dintre cele mai vizitate orașe, care pot fi foarte periculoase

1. Barcelona, Spania

Barcelona este o capitală cunoscută pentru furtul de portofele. Hoții sunt peste tot și se pare că sunt și foarte pricepuți. După Barcelona, în acest top, urmeză Roma, Praga și Paris.
Majoritatea hoților umblă pe strada principală a orașului și anume La Rambla. Totuși, trebuie să fii atent în orice loc ai fi. Îți pot fura banii sau lucrurile pe plajă, în transportul public sau chiar din camera hotelului.

2. Cairo, Egipt

Cairo este un oraș legendar, existând un contrast foarte mare între el și resorturile egiptene din punctul de vedere al relaxării. În primul rând, este unul dintre cele mai periculoase orașe din lume pentru femei. În al doilea rând, situația politică este una destul de complicată, astfel că pot exista conflicte în acea zonă. Ultima, dar nu cea din urmă problemă, este că toți oamenii de acolo vor încerca să te înșele. Un exemplu concret este faptul că urcatul pe o cămilă costă doar 5$, dar, ghici ce?! Pentru a coborî trebuie să plătești nici mai mult, nici mai puțin de 50$.

3. Pattaya, Thailanda

FOLLOW ME

Mâncatul poate fi un joc la Ruletei Rusești în Thailanda. Nu poți ști niciodată când sau cum ai putea fi otrăvit.  Acest lucru se întâmplă foarte des în Pattaya, un oraș murdar, dar totuși atractiv pentru turiști. Cele mai multe probleme pot apărea din caua fructelor de mare, iar câteodată și din cauza cărnii și a salatelor. Localnicii mănâncă absolut tot cu multe condimente, care omoară bacteriile, însă turiștii nu. Pentru a fi în siguranță, mănâncă și tu cât mai picant.

4. Johannesburg, Africa de Sud

Africa de Sud este o țară plină de peisaje încântătoare ale naturii, un loc unde două oceane se întâlnesc. Există, totuși, și o problemă. Oamenii de culoare îi discriminează pe cei albi. Cel mai bine ar fi să mergi cât mai mult cu mașina sau cu taxiul. Nu uita să folosești un taxi pentru oameni albi. În Johannesburg, foarte puțină lume merge pe jos. Străzile sunt aproape goale.

5. Naples, Italia

Italienii spun că Naples este cel mai italienesc oraș. Acolo, se crede, că s-ar fi inventat pizza. Orașul a fost mereu considerat drept unul periculos, fiind plin de hoți de buzunare. Majoritatea merg pe scutere, apar de nicăieri, îți fură geanta sau aparatul foto și se fac nevăzuți. Localnicii dornici de a face un ban sunt și ei foarte vicleni. Fără să te întrebe dacă ai nevoie, încep să-ți spele mașina, după care vin să-i plătești

6. Tijuana, Mexic

Orașul este situat la granița dintre US și Mexic, motiv pentru care este un loc popular pentru cei din US, care vor să aibă parte de un weekend mexican. Dar nu doar turiștii vin in Tijuana. Sunt o grămadă de fugari și de traficanți de droguri. Așadar, este un loc periculos, cu nu prea multe de vizitat, doar strada principală.

7. Mumbai, India

Fiecare turist care vine în Mumbai este întotdeauna înconjurat de o mulțime de cerșetori care îi văd pe ceilalți ca pe niște portofele mergătoare. Unii dintre ei chiar pretind a fi yoghini sau „iluminați” pentru a fura ceva.India este, de asemenea, cunoscută pentru un număr foarte mare de atacuri asupra femeilor. Este o vreme foarte caldă și un mediu murdar, care sunt condiții perfecte pentru intoxicații alimentare sau îmbolnăvire.

8. Rio de Janeiro, Brazilia

Santa Teresa, unul dintre cartierele centrale ale orasului, este foarte periculos, chiar daca nu arata așa. Nu ar trebui să stai cu telefonul sau aparatul foto la vedere, deoarece ai putea fi atacat. Unii oameni chiar au cuțite.
De fapt, este mai bine să nu mergi în centrul orașului Rio pe timp de noapte. Și, bineînțeles, nu merge la favelas (faimoasele mahalale braziliene) fără un ghid.

9. Paris, Franța

Romanticul Paris nu este la fel de sigur pe cât s-ar părea – există o mulțime de hoți de buzunare, mulți cerșetori și vânzători ambulanți care încearcă să-ți vândă ceva inutil la un preț foarte ridicat. Cea mai bună cale este să nu vorbești deloc cu ei.

10. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Deși Dubai pare să fie mai occidental decât alte orașe musulmane, trebuie să îți amintești în continuare despre codul vestimentar dacă ești femeie. Păstrează-ți picioarele și brațele acoperite. Nu acționa într-o manieră provocatoare. Pe de altă parte, te poți relaxa în interiorul hotelului – ești perfect în siguranță acolo.

După cum vezi, nu toate locurile din lume sunt 100% sigure (cu posibila excepție a Japoniei și a Scandinaviei). Cu toate acestea, dacă respecți regulile de siguranță simple, șansele de a avea o vacanță frumoasă și liniștită sunt foarte mari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.