9 personaje din Game of Thrones care au fost înlocuite fără să-ți dai seama

Distribuția acestui serial impresionant se schimbă adesea – uneori publicul nu bagă de seamă, iar alteori e surprins. Iată câteva exemple de astfel de situații:

9. Daario Naharis


În sezonul trei, iubitul lui Daenerys era interpretat de actorul britanic Ed Skrein. La începutul sezonului patru, Daario era interpretat de starul olandez Michiel Heisman. Motivul oficial al plecării lui Skrein este faptul că filma în „The Carrier: The Legacy”.

8. Berik Dondarion


Actorul australian David Michaek Scott l-a interpretat pe Beril într-una din scenele din primul sezon. Mai târziu, în al treilea sezon, el a fost înlocuit de Richard Dormer. Motivul pentru această înlocuire nu a fost explicat.

7. Corbul cu Trei Ochi

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.


La sfârșitul sezonului patru, Corbul cu Trei Ochi era interpretat de Struan Roger. În cel de-al cincilea sezon însă i-a luat locul un actor nominalizat la Oscar, Max Von Sydow, care i-a încântat pe fani.

6. Tommen Baratheon


În primele două sezoane, fiul lui Cersei Lannister a fost interpretat de Callum Warry. În sezonul patru și cinci, când rolul a devenit mai serios, creatorii serialului au decis să îl înlocuiască pe băiat cu un actor mai matur și mai experimentat – Dean Charles Chapman.

5. Selyse Baratheon


Sarah McKiver a apărut ca soția lui Stannis Baratheon într-o singură scenă, la sfârșitul sezonului doi. Din sezonul trei, actrița a fost înlocuită cu Tara Fitzgerald.

4. Dickon Tarly

6-9-1166205
În cel de-al șaselea sezon, Dickon Tarly a fost interpretat de Freddie Strom și el trebuia să joace și în continuare. Totuși, din cauza întârzierilor la filmări și fiindcă mai trebuia să joace și într-un alt serial, a fost nevoit să abandoneze rolul. Locul său a fost luat de Tom Hopper, care a ajuns să-l interpreteze pe moștenitorul casei Tarly.

3. Regele Nopții

7-8-2982465
În cel de-al patrulea și cel de-al cincilea sezon, Regele Nopții a fost interpretat de Richard Break. El l-a transformat pe fiul lui Cruster în Umblător alb și a comandat armata morților la Stern House. În cel de-al șaselea sezon însă, Regele nopții e interpretat de actorul din Slovacia Vladimir Furdik.

2. Mircella Baratheon

8-8-3548257
Inițial, Mircella Baratheon a fost interpretată de actrița irlandeză Amy Richardson, care a apărut în primul și cel de-al doilea sezon. După aceea, ea nu a mai apărut pe ecrane până în sezonul cinci, când a fost înlocuită cu Nell Tiger Free. Schimbarea a avut același motiv ca și în cazul actorului care îl interpreta pe Tommen.

1. Muntele

9-6-3098008
De-a lungul serialului, Muntele a fost interpretat de trei actori. În primul sezon a fost actorul australian Conan Stevens, care s-a dovedit a fi prea scump pentru producători. În al doilea sezon el a fost înlocuit de dublura Ian White, iar din sezonul patru în rolul Muntelui joacă Haftor Bjornson.

Citetește și: 7 LUCRURI pe care nu le știai despre GAME OF THRONES

Game of Thrones nu e doar unul dintre cele mai cunoscute seriale de televiziune – e și unul dintre cele mai revoluționare seriale create vreodată. Din 2011, această poveste fantastică despre bătălia pentru putere în Westeros i-a captivat complet pe fanii cărților lui George R. R. Martin, dar și pe cei care nu știau de ele până la apariția serialului.

Ca să poți aștepta mai ușor următorul sezon, iată câteva lucruri interesante despre Game of Thrones:

1. Game of Thrones a creat câteva limbi de la zero

Diversele limbi din Essos și Westeros nu au existat niciodată în realitate. La început, producătorii David Benioff și D.B.Weiss s-au gândit să îi facă pe cei din neamul Dothraki să vorbească o engleză cu accent, dar până la urmă au apelat la ajutorul lingvistului David Peterson. El a creat limba Dothraki, High Valyrian și nouă dialecte de Low Valyrian – dar și o limbă pentru ceilalți, care nu a fost folosită.

2. Poți vizita Debarcaderul Regelui în realitate

Filmările de la Game of Thrones au avut loc în șase țări – Croația, Irlanda de Nord, Spania, Maroc, Malta și Islanda. În Croația sunt unele dintre cele mai fascinante platouri din serial, în special în orașul Dubrovnik.

viz-2901026
3. Niciunul dintre personaje nu a apărut în fiecare episod din serial

Cu atâtea fire narative, locații și conflicte de acoperit, e normal ca fanii să aștepte săptămâni până să își vadă personajele favorite pe ecran. Doar Robert Baratheon, Ned Stark (până au murit) și Cersei Lannister, Joffrey Lannister și Tyrion Lannister au reușit să apară în fiecare episod din primul sezon.

4. Genericul se schimbă la fiecare episod – și este bazat pe desenele lui Leonardo da Vinci

Locațiile arătate în generic nu sunt aproape niciodată aceleași, deoarece sunt accentuate cele care apar într-un anumit episod. Harta Westeros-ului trebuia să arate de parcă ar fi fost făcută în trecut, așa că producătorii au folosit modelele lui Leonardo da Vinci.

5. Numeroși părinți și-au numit copiii după personaje din Game of Thrones

De la debutul serialului în 2011 au existat peste 2000 de fetițe numite Arya, aproape 100 de băieței numiți Tyrion, 241 de Khaleesi și 100 de Daenerys.


6. Fanii cărților știu serialul după un alt nume

Aproape oricine care are acces la Internet sau știe câte ceva despre cultura pop a auzit de Game of Thrones, iar mulți știu că serialul are la bază o serie de cărți scrise de George R. R. Martin. Puțini știu însă că numele seriei este Cântec de gheață și foc.

7. Nunta Roșie a avut câțiva invitați celebri

Episodul The Rains of Castamere nu e demn de ținut minte doar pentru morțile devastatoare ale lui Robb și Catelyn Stark – în el au apărut și niște muzicieni celebri de la Sigur Rós, trupa islandeză care a compus cântecul, dar și toboșarul Will Champion de la Coldplay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.