10 PROBLEME cu care se confruntă femeile GRAVIDE

Sarcina durează aproape 40 de săptămâni și între timp corpul tău se confruntă cu multe probleme diferite. Aceste probleme apar din diverse motive. Sarcina provoacă o mulțime de realinieri și reajustări în corpul tău, ceea ce duce la aceste probleme. Iată o listă cu principalele probleme cu care se confruntă o femeie în timpul sarcinii.

1. Mâncărimi în zona mamelonului

E posibil să ai mereu sfârcurile zgâriate pentru că mâncărimea poate apărea destul de des. Motivul este alăptarea. În timpul sarcinii, corpul tău este lactant și mărirea sânilor și a mamelonului va duce la iritarea zonei. Pentru o ușurare, trebuie să aplici cremă cu unt de cacao.

2. Mergi la baie des

Vezica urinară este sub presiune din cauza uterului în expansiune și, ca rezultat, simți nevoia să mergi la baie foarte des. Ar trebui să încerci exerciții Kegel (exerciții de întărire și tonifiere a mușchilor din plafonul pelvin). Exercițiile Kegel te pot ajuta să previi incontinența urinară.

3. Secreție vaginală

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Creșterea nivelului de secreție de estrogen de către organism cauzează un nivel mai mare de secreție. Te sfătuim să porți lenjerie din bumbac sau absorbante zilnice. Dacă secreția are un miros foarte puternic și ai senzații de arsură, adresează-te imediat medicului.

4. Gaze

În timpul sarcinii, e posibil să ai de-a face cu o mulțime de probleme de digestie. Ai mult mai puțin spațiu în burtă, ceea ce face ca absorbția de alimente să fie făcută cu dificultate. De aici rezultă excesul de gaze. Ar trebui să eviți alimentele grase și alegi porții mai mici .

5. Probleme cu acneea

Se simte ca și cum zilele tale de adolescență se întorc. Cantitatea imensă de schimbări hormonale care se petrec în organismul tău este responsabilă pentru acest lucru. Ar trebui să te adresezi medicului pentru o soluție.

6. Probleme legate de somn

Sarcina duce la schimbarea tiparelor de dormit și, în consecință, vei avea și multe vise nebune. Aceste vise adesea cauzează disconfort și îți distrug somnul. Singura soluție este să găsești o soluție să elimini stresul din viața ta. Acest lucru va ajuta la reducerea întreruperilor de somn.

7. Ai libidou crescut (SAU NU )

Libidoul tău te va păcăli tot timpul. Uneori, el poate să crească din cauza creșterii fluxului de sânge în organism și poate scădea din cauza epuizării sau a oboselii.

8. Grețuri de dimineață

Grețurile de dimineață se întâmplă în timpul primelor luni de sarcină. Poți ajunge să vomiți sau nu. De fapt, greața poate apărea oricând din zi. După trei luni de sarcină, acest sentiment încet începe să scadă.

9. Crampe

Crampele sunt comune, dar înfricoșătoare. Apar atunci când uterul se extinde pentru dezvoltarea copilului. Există o senzație de tragere de ambele părți ale abdomenului și durerea se aseamănă unei înjunghieri. Ar trebui să faci o baie caldă, să faci exerciții de relaxare și să bei multe lichide pentru a rămâne hidratată.

10. Vene varicoase

Varicele, umflarea și sarcina merg mână în mână. Varicele apar pe picioare pentru că transporți greutate excesivă, presurizând partea inferioară a corpului.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.