10 PRODUSE care nu ar trebui să lipsească din portfardul unei femei

În momentul în care o femeie devine interesată de machiaj investește în foarte multe produse cosmetice. Tutorialele de machiaj și revistele de specialitate te conving că ai nevoie de foarte multe produse, în timp ce realitatea e cu totul alta.

Dacă nu cumva intenționezi să devi make up artist, nu ar trebui să începi să „colecționezi” produse cosmetice de care nu ai nevoie. 

Iată care sunt cele 10 produse de înfrumusețare care nu ar trebui să-ți lipsească din portfard:

1. Kit pentru sprâncene
Fardul de sprâncene îți va face viața mult mai ușoară, pentru că sprâncenele pot schimba total o fizionomie, motiv pentru care trebuie să le definești foarte bine. Atunci când vrei să îți cumperi o trusă pentru sprâncene ar trebui să ai grijă să se potrivească foarte bine: dacă ai parul negru, alege un kit care este cu una-două nuanțe mai deschise decât părul tău, dacă ai parul deschis la culoare, optează pentru unul cu una-doua nuanțe mai închise.

2. Fondul de ten
Fondul de ten este utilizat pentru a-ți ascunde imperfecțiunile sau pentru a-ți uniformiza tenul. Înainte de a-ți alege fondul de ten, ar trebui să știi ce nuanță de piele ai (rece, neutră sau caldă). Dacă ai vene albastre și violet, înseamnă ca ai o nuanță rece, iar dacă venele sunt verzi-albastre, înseamnă că ai tenul în nuanțe neutre. Cei care au vene verzi sau vene măslinii au tenul cald.

3. Rimel

Rimelul are rolul de a-ți pune ochii în evidență deoarece dă iluzia de ochi mari și fermecători. Ca și în cazul dermatografului de ochi, acesta se găsește într-o gamă de culori variate, dar cel mai frecvent folosit este cel negru. Poți cumpăra unul de culoare maro pentru un aspect mai natural.

FOLLOW ME

4. Dermatograf și tuș
Tușul este un alt produs de make-up care îți scoate ochii în evidență. Îl poți găsi în diferite culori, dar asigură-te că ai măcar negru și alb. Pentru rezultate foarte bune, alege un dermatograf rezistent la apă. Poți alege dintre: creionul dermatograf, tușul lichid sau de tip gel sau retractabil. Orice ai alege, folosește unul cu pensulă sau unul retractabil pentru a nu-ți irita ochii.

5. Corectorul
Nimănui nu îi plac cearcănele, de aceea trebuie să utilizezi corectorul. Nu te ajută numai să scapi de cearcăne, ci acoperă și ridurile, punctele negre și cicatricile provocate de acnee. Când îți alegi corectorul, ai grijă să fie cu 2 nuanțe mai deschis decât fondul de ten.

6. Pudra
Ai nevoie de pudră pentru a-ți fixa machiajul și pentru a evita să ți se îngrașe tenul. Când alegi pudra, trebuie să fii sigură că se potrivește cu tonul pielii tale, așa că aplică aceleași metode ca și în cazul fondului de te. Poți, de asemenea să îți cumperi și pudră transparentă care se potrivește oricărui tip de piele.

7. Produsele pentru buze
Luciu de buze dă impresia de buze cărnoase. Îl poți găsi în diferite nuanțe, dar asigură-te că nu îți lipsește cel transparent.  Creionul de buze poate fi cel mai bun aliat al tău dacă știi să îl folosești pentru a-ți contura buzele. Dacă nu te pricepi foarte bine la contur, alege un creion de buze nud care poate să fie o bază excelentă pentru orice tip de ruj.  Rujul este unul dintre produsele preferate ale femeilor și ai foarte multe variante din care să alegi: natural, satinat, cremos, mat, sidefat. Balsamul de buze este un produs foarte important, căci te ajută să îți repari buzele uscate sau crăpate. Este recomandat să îl și aplici înainte de ruj pentru a-ți hidrata buzele.

8. Fard de ploape
Fardul de ploape este folosit pentru a-ți scoate în evidență ochii. Poți găsi foarte multe combinații de culori, dar e bine să ai măcar o paletă de culori neutre și luminoase. În acest fel, poți diversifica machiajul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.