Scrisoarea unei femei însărcinate către soțul ei

Subiect delicat, acesta al sarcinii. Chiar dacă unii bărbați, cu puteri paranormale, înțeleg exact ceea ce se întâmplă cu femeile gravide – “lasă-le, mă, că sunt nebune” – altora le este greu să înțeleagă. Au bune intenții, orice mai înseamnă conceptul ăsta, pierdut de noi femeile însărcinate, dar nu reușesc să priceapă. Și uite așa, oricât de “nebună” pare femeia gravidă, tot nu spune tot ce are pe suflet, ce o doare, cum și de ce simte, și cât de grea e perioada asta cu adevărat.

Așa că m-am gândit să rup eu vraja. Este un moment extraordinar, iar sentimentul că aduci pe lume o ființă pe care o crești 9 luni în tine e greu de explicat. Dar asta nu înseamnă că pentru multe dintre noi nu este greu, foarte greu sau teribil de greu. Nu mereu, nu 9 luni, dar trebuie să faci față unor momente pentru care ți-ar fi trebuit antrenament de specialitate, militar. Eu am trecut prin 2 sarcini deja, și tot nu mă simt pregătită suficient niciodată.

Ce poți să faci tu soțule? Dacă ești timpul calm și pare că nu te afectează nimic, încearcă să fii mai implicat că s-ar putea să te simți cum se simte masculul din specia de păianjen Văduva Neagră după o partidă de amor. Dacă ești mai degrabă vocal și ești obișnuit cu o soție discretă, spre supusă, pregătește-te pentru un duș rece. Poți să dai vina pe hormoni, dar perioada asta e atât de complexă încât numai cuvintele de mai jos de vor ajuta să înțelegi câte ceva.

1.Am dureri și tu ești în fața mea și vrei să îmi dai o îmbrățișare? Să știi că eu simt doar că îmi blochezi calea către pat. Și dacă nu o să mă lași, o să simți în curând aceleași dureri. De ce vreau să merg spre pat? Pentru că aș dormi 20 de ore în continuu și nu pot să ajung nici la 7 din cauza durerilor, dar și a faptului că și acum sunt mamă full time și nu îmi permit luxul.

2.Mă simt de parcă nu mai îmi pasă de cină. Nu de tine, sau ce mănânci tu, ci de mâncare în general. Da, nici atunci când pare că mănânc pentru doi nu mă bucur pe cât ai crede. Că știu că dacă am mâncat prea cu poftă o să mi se facă rău. Yupiii. Așa că nu ar fi cel mai greșit dacă așteptările tale ar scădea puțin. Atunci când o să îți gătesc, nu spectaculos și complicat, să mă lauzi. Deși aș putea să plâng, dar nu o voi face. Decât dacă îmi scoți ochii că am ars mâncarea. Așa suntem noi, complicate.

3.Mă simt de parcă nu mă mai deranjează dacă copiii au lăsat câinele liber în casă. O să fiu la fel de atentă cu fiecare aspect al vieții lor, o să vreau să știu cu cine ies și care le sunt prietenii, cum le-a fost la școală și dacă cineva are ceva cu ei, dar nu o să mai vreau să alerg atât de tare după ei când fac mici prostioare. Nu doar pentru că nu mai pot, ci că îmi pasă mai puțin. Poate de aia îi las să mănânce pe canapea la televizor. În fiecare zi.

FOLLOW ME

4.Simți că nivelul decibelilor a crescut? Copiii țipă mai mult de când nu îmi mai pasă atât de tare că e gălăgie, e adevărat. Și când nu țipă ei, aș vrea să țip eu. Dar nu îmi stă în fire. Nu vreau să fiu nervoasă. Dar mai știi momentul ăla când mi-am ieșit cel mai tare din minți? Uite, acum mă simt așa în fiecare zi. Așa că de fiecare dată în care nu îți arăt, e o realizare. Trebuie să fii mai puternic, mai calm, mai înțelegător decât mine. Nu dau vina pe hormoni. Dar trebuie.

5.Simt că nu mai mai niciun control asupra corpului meu. Merg la baie de 1000 de ori pe zi. Dintre care de 600 numai noaptea. Picioarele dor, ligamentele lucrează împotriva mea, mă umflu, degetele îmi cresc, îmi apar dungi pe burtă. Poți să îmi spui din când în când că sunt drăguță, că sunt o mămică frumoasă, dar să nu exagerezi.

Simt că sunt altă persoană și nu mi se pare deloc amuzant. Nu vreau să mă înțeleagă nimeni. Nici măcar să mă creadă. Doar să fiu lăsată în pace câtodată când rămân fără zâmbete.

Aceste rânduri ar putea fi un pamflet. Doar pentru bărbați…

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina 


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.