10 produse de înfrumusețare pe care le poți face în propria bucătărie

10 produse de înfrumusețare pe care le poți face în propria bucătărie

1. Albirea naturală a dinților

Toată lumea vrea să aibă dinți albi și am încercat diferite produse comerciale pentru a obține acest efect. Bicarbonatul de sodiu are un efect dovedit de albirea dinților și puteți face propria pastă cu ea acasă. Vei avea nevoie: 1 lingură de bicarbonat de sodiu și apă.

Doar amestecați bicarbonatul de sodiu și apa pentru a obține o pastă. Apoi aplicați amestecul pe dinți. Se lasă 1-2 minute și se spală. Va trebui să repetați acest lucru în fiecare zi pentru a obține dinții mai albi.

2. Îndepărtarea puctelor negre naturale

Coacerea sifonului este foarte bună pentru eliminarea pielii moarte și a bacteriilor și eliminarea punctelor negre, așa că cu siguranță trebuie să încercați acest lucru acasă. Vei avea nevoie: 1 lingură de bicarbonat de sodiu și apă.

Amestecă ingredientele pentru a obține o consistență asemănătoare cu pastele. Aplicați-l pe nas și lăsați-l să se usuce complet. Se lasă 10-15 minute și apoi se spală.

3. Ceară de zahăr de casă

Zahărul este o modalitate excelentă de a scăpa de părul nedorit de pe corp și este foarte ușor de făcut acasă!

Vei avea nevoie:
2 1/2 cani de zahar pudra
1/2 cană de suc de lămâie
2 căni de apă

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

Amestecă toate componentele și încălzește-le timp de 8-10 minute până când amestecul devine auriu. Apoi lasă-l să se răcească, va deveni lipicios ca o ceară. Păstrați-l în frigider și obțineți-l când sunteți gata să îl utilizați. Întindeți ceara folosind vârfurile degetelor și trageți ușor în direcția creșterii părului.

4. Balsam de buze de casă

Încercați să vă faceți propriul balsam de buze acasă, veți avea o experiență foarte frumoasă și veți obține un produs natural ca rezultat.

Vei avea nevoie:
2 lingurite amestec de gelatină de zmeură
2 linguriți ulei de nucă de cocos
3-4 picături de ulei esențial de lămâie

Încălziți uleiul de nucă de cocos în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde, apoi adăugați amestecul de gelatină de zmeură și amestecați-le împreună. Microunde amestecul din nou până se topeste gelatina, apoi se adaugă uleiul esențial de lămâie și se amestecă. Turnați-l într-un recipient cu balsam de buze și păstrați la frigider până se solidifică.

5. Scrub proaspăt de casă

După cum știți, castraveții sunt plini de antioxidanți și au un efect calmant bun asupra pielii. Împreună cu aroma proaspătă de mentă, face un scrub excelent pentru corp, pe care îl puteți face ușor acasă.

Vei avea nevoie:
1/4 castravete, neexfoliat
3/4 cana zahar alb
2 linguriți ulei de nucă de cocos
8-10 picături ulei esențial de mentă

Puree castravetele, adauga zaharul si uleiul de nuca de cocos si amesteca-le impreuna. Adăugați ulei de mentă, depozitați amestecul într-un recipient și dați-l la frigider.

6. Șampon natural uscat pentru păr gras

În loc să vă spălați prea des părul gras cu șampon, puteți încerca această metodă naturală.

Vei avea nevoie:
2 și 1/2 linguriță de amidon
3-4 picături de ulei esențial (lavandă sau trandafir)

Amestecați ingredientele și curățați-le ușor pe păr. Lăsați-l timp de 5 minute și apoi îndepărtați excesul de pulbere cu o perie. Amidonul va înmuia uleiul și murdăria și vă va lăsa părul curat și proaspăt.

7. Toner natural pentru piele

Aloe vera este cunoscut pentru diversele sale beneficii pentru sănătate. Și unele dintre acestea pot fi folosite pentru ten, mai ales atunci când faci totul pe cont propriu! Puteți face un toner excelent din piele din gel de aloe vera, care poate fi scos cu ușurință din frunză. Doar masează gelul pe pielea ta și lasă-l timp de 15 minute, apoi spală-l cu apă caldă. Veți vedea cum va hidrata, limpezi și va energiza pielea.

8. Îndepărtarea machiajului natural

Singurul lucru de care ai nevoie pentru a-ți îndepărta machiajul este uleiul de nucă de cocos! Doar aplicați-l ușor pe față și lăsați-l pe 10 minute înainte de clătire. Îți va curăța și hidrata pielea ca nimic altceva și nu îți va face pielea să se usuce ca alte dispozitive de îndepărtare a cumpărătorilor.

9. Parfum natural de casă

De ce nu încercați să vă faceți propriul parfum absolut natural acasă? Mai ales când este atât de simplu și va dura doar câteva minute!

Vei avea nevoie:
10-12 picături de ulei esențial (trandafir, lavandă etc.)
Ulei purtător (jojoba, migdale)
Sticlele roll-on

Amestecă doar toate ingredientele și pune amestecul într-o sticlă cu spray. Folosește-l ori de câte ori ai nevoie de un parfum de lungă durată.

10. Creșterea genelor naturale și a sprâncenelor

Există un produs natural care poate înlocui genele false și rimelul. Uleiul de ricin este ingredientul magic care afectează creșterea părului. Dacă îl aplicați pe genele și sprâncenele dvs. în mod regulat, acestea le vor face să pară mai pline fără alte produse cosmetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.