10 REGULI despre CUMPĂRĂTURI pe care VÂNZĂTORII speră să nu le știi


Toată lumea știe că atunci când cumperi ceva, trebuie să te uiți la data expirării. Totuși, după cum s-a dovedit, acesta e un lucru foarte mărunt. Trebuie să fii atent/ă și la alte lucruri, poate nu chiar foarte evidente. Iată la ce ar trebui să te uiți atunci când mergi într-un supermarket:

1. Timpul în care un produs stă pe raft depinde de categoria acestuia

Timpul în care produsul poate fi păstrat pe raft e trecut pe etichetă. Pentru produsele care stau pe raft 72 de ore ar trebui să fie trecute ora, ziua și luna, iar pentru cele care stau până la 30 de zile, ziua, luna și anul.

2. Etichete incorecte


Dacă suma plătită e diferită de calculele pe care ți le-ai făcut, nu ezita să verifici prețul produselor. Uneori, vânzătorii uită să îndepărteze prețul greșit, dacă acesta se modifică.

3. Produsele cu dată a expirării foarte apropiată sunt aduse în față

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

De obicei, produsele care expiră foarte curând pot fi găsite în magazine la un preț foarte redus, mai ales dacă au și expirat. Vânzarea acestora e interzisă totuși de lege.

4. Condițiile de depozitare nu sunt mai puțin importante decât durata în care un produs poate să rămână pe raft

Chiar dacă durata în care produsul dorit poate rămâne pe raft nu a expirat încă, fii atent/ă la condițiile de depozitare trecute pe etichetă. Dacă nu sunt respectate, chiar și bunurile care nu au expirat pot să fie nepotrivite pentru a fi consumate. Dacă vrei ceva care se păstrează la frigider, fii atent/ă la temperature din interior. Aceasta ar trebui să fie afișată pe un ecran sau ar trebui să existe un termometru.

5. Alimentele perisabile ar trebui să fie produse local

Atunci când cumperi un produs care nu poate fi ținut foarte mult timp pe raft, ar trebui să fii atent/ă unde a fost pregătit – cu cât e mai aproape de magazine, cu atât există o șansă mai mare ca acesta să fie proaspăt și de bună calitate.

6. Produse organice sau naturale

După cum se știe, valoarea produselor organice e mult mai mare decât cea a produselor naturale. Cuvântul „organic” garantează că în producerea respectivelor alimente nu s-au folosit pesticide sintetice, îngrășământ de animale sau substanțe nenaturale. Totuși, la fel e și în cazul produselor naturale, doar că furnizorul nu a primit încă un certificat.

7. Data producției sau data de pe ambalaj

Uneori, vânzătorii nu pun pe produs data producției, ci data tăierii etichetei.

8. Timpul în care produsele congelate pot sta pe raft nu garantează calitatea lor

Legumele și burgerii pot fi în mod repetat congelați, așa că nu sunt potriviți pentru consum.

9. Eticheta este un document important

Eticheta ar trebui să conțină informații despre compoziție, valoare nutrițională, durata în care produsul poate fi păstrat pe raft, dar și informații despre producător. Ar trebui să existe chiar și adresa acestuia, iar toate datele ar trebui să fie scrise clar.

10. Reduceri pentru bunurile expirate

Dacă iei un produs care a expirat cu o zi înainte sau expiră în ziua aceea ori în ziua următoare, fii atent/ă la condițiile de depozitare și consumă-l cât mai repede posibil.

sursa: brightside.me


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.