10 remedii naturale pentru a scăpa de mătreață

Mătreața e o problemă obișnuită cu care oricine se poate confrunta. Poate să apară dintr-o mulțime de cauze, precum infecțiile fungice sau produsele pe care le folosești pentur păr. Mătreața e stânjenitoare, mai ales atunci când porți haine închise la culoare, iar mâncărimea poate fi foarte enervantă.

Încearcă aceste câteva remedii naturale:

1.Spală-te cu un șampon delicat

Primul lucru pe care trebuie să-l faci când observi mătreață e să-ți ții părul cât mai curat posibil. Evită șamponurile aspre, fiindcă ți-ar putea usca scalpul.

2. Aspirină

În loc să cumperi șampon anti-mătreață, încearcă să adaugi două aspirine zdrobite în șamponul tău obișnuit. După vreo săptămână ar trebui să scapi de mătreață.

FOLLOW ME

3. Folosește oțet de mere

Indiferent ce șampon folosești, clătește-te la final cu un amestec din oțet și apă caldă în proporții egale. Masează-ți scalpul, lasă 15 minute și apoi clătește cu apă călduță.

4. Bicarbonat de sodiu

Adaugă-l în șamponul tău obișnuit sau masează-ți direct scalpul când părul e umed, lasă câteva minute și apoi spală-te iar.

5. Semințe de schinduf

Înmoaie niște semințe în apă peste noapte și apoi macină-le până obții o pastă fină. Aplic-o pe scalp și las-o cam jumătate de oră, apoi spală-te.

6. Stai la soare

Nu se știe de ce, lipsa soarelui înrăutățește problema mătreței. Ieși la soare și dă-ți pălăria jos.

7. Sucul de lămâie

Masează-ți scalpul cu niște suc de lămâie proaspăt după șamponare, lasă-l două minute și apoi clătește. Ține cont că s-ar putea să ți se decolorize puțin părul.

8. Cimbrul

Are proprietăți antifungice și antibacteriane puternice. Fierbe 4 linguri de cimbru în apă pentru 10 minute. Lasă să se răcească, apoi strecoară. Aplică pe scalp și lasă-l cam 5 minute.

9. Lămâie și argilă

Combină-le pentru a trata mătreața și pentru a scăpa de uleiul în exces. Amestecă-le până obții o pastă, aplică pe păr și las-o puțin înainte de a clăti.

10. Sarea

Presară niște sare prin păr înainte de șamponare; masează-ți ușor scalpul.astfel, scalpul va fi exfoliat și mult mai curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.