#TIPS&TRICKS

10 remedii naturale pentru a scăpa de mătreață

Scris de Ela la 09 februarie 2017

Mătreața e o problemă obișnuită cu care oricine se poate confrunta. Poate să apară dintr-o mulțime de cauze, precum infecțiile fungice sau produsele pe care le folosești pentur păr. Mătreața e stânjenitoare, mai ales atunci când porți haine închise la culoare, iar mâncărimea poate fi foarte enervantă.

Încearcă aceste câteva remedii naturale:

Publicitate

1.Spală-te cu un șampon delicat


Primul lucru pe care trebuie să-l faci când observi mătreață e să-ți ții părul cât mai curat posibil. Evită șamponurile aspre, fiindcă ți-ar putea usca scalpul.

2. Aspirină

Publicitate

În loc să cumperi șampon anti-mătreață, încearcă să adaugi două aspirine zdrobite în șamponul tău obișnuit. După vreo săptămână ar trebui să scapi de mătreață.

3. Folosește oțet de mere

Indiferent ce șampon folosești, clătește-te la final cu un amestec din oțet și apă caldă în proporții egale. Masează-ți scalpul, lasă 15 minute și apoi clătește cu apă călduță.

Publicitate

4. Bicarbonat de sodiu

Adaugă-l în șamponul tău obișnuit sau masează-ți direct scalpul când părul e umed, lasă câteva minute și apoi spală-te iar.

5. Semințe de schinduf

Înmoaie niște semințe în apă peste noapte și apoi macină-le până obții o pastă fină. Aplic-o pe scalp și las-o cam jumătate de oră, apoi spală-te.

6. Stai la soare

Nu se știe de ce, lipsa soarelui înrăutățește problema mătreței. Ieși la soare și dă-ți pălăria jos.

7. Sucul de lămâie

Masează-ți scalpul cu niște suc de lămâie proaspăt după șamponare, lasă-l două minute și apoi clătește. Ține cont că s-ar putea să ți se decolorize puțin părul.

8. Cimbrul

Are proprietăți antifungice și antibacteriane puternice. Fierbe 4 linguri de cimbru în apă pentru 10 minute. Lasă să se răcească, apoi strecoară. Aplică pe scalp și lasă-l cam 5 minute.

9. Lămâie și argilă

Combină-le pentru a trata mătreața și pentru a scăpa de uleiul în exces. Amestecă-le până obții o pastă, aplică pe păr și las-o puțin înainte de a clăti.

10. Sarea

Presară niște sare prin păr înainte de șamponare; masează-ți ușor scalpul.astfel, scalpul va fi exfoliat și mult mai curat.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--