10 SECRETE ale bucătăriei pe care nu le-ai mai văzut NICIODATĂ

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să pregătești masa și să ai o bucătărie mai curată și mai organizată. La unele dintre ele poate că nici nu te-ai fi gândit:

1. Cum să îndepărtezi rapid semințele legumelor

Pentru a îndepărta rapid semințele, folosește o linguriță de înghețată. Marginile ascuțite scot ușor semințele afară și te mai pot ajuta și la tăierea legumelor în felii subțiri pentru salată.

2. Cum să îndepărtezi grăsimea în din mâncarea gătită

Folosește câteva cuburi de gheață și un prosop de hârtie. Învelește gheața în prosop și șterge vârful mâncării. Gheața va acționa ca un magnet și va atrage grăsime, ce va îngheța pe șervețel.

3. Folosește folia de plastic ca un bucătar profesionist

FOLLOW ME

Ca să nu se mai rupă sau să nu se mai lipească așa mult și să te enervezi, păstreaz-o în frigider.

4. Decojește citricele ușor

E prea chinuitor să cureți portocale sau lămâi? Nu vrei să-ți strici manichiura? Bagă-le la cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde și va fi mult mai ușor să le cureți de coajă.

5. Cum să tai ceapa fără să plângi

Pune cepele în frigider pentru 30 de minute înainte să le tai – dar numai dacă plănuiești să le gătești, pentru că nu vor fi la del de crocante.

6. Cum să păstrezi verdețurile

Îngheță-le într-o tăviță pentru gheață. Folosind apă sau ulei de măsline. Astfel își vor păstra vitaminele.

7. Cum să cureți o tigaie ruginită

Ca să nu mai ruginească, evită să o speli cu lichid de vase obișnuit. Folosește sare de masă. Te va scăpa și de mirosurile persistente de mirodenii.

8. Cum să scapi de mirosurile neplăcute de pe mâini

Pentru a elimina mirosul de ceapă sau usturoi de pe mâini, folosește sare de masă ori lămâie. Freacă-ți mâinile cu ele și clătește-te cu apă.

9. Cum să cureți blaturile de lemn

Pentru a îndepărta mirosurile și resturile de mâncare, freacă blatul cu sare grosieră și lasă-l 10-15 minute. Apoi șterge cu jumătate de lămâie și usucă.

10. Cum să faci ouă ochiuri perfect

Sparge ouăle în tigaie în mod normal, dar în loc de ulei, pune apă în tigaie și pune capacul. Vei obține ouă de o consistență perfectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.