10 SECRETE care te vor ajuta să te trezești UȘOR

Unora le e incredibil de greu să se trezească devreme, mai ales celor care le place să moțăie după-amiaza sau în weekend-urile leneșe. Unii pretind că e la fel de imposibil să se trezească într-o dispoziție bună. Nu a trebui să fie, însă, atât de greu. Încearcă să urmezi aceste sfaturi cel puțin două săptămâni la rând și în curând vei deveni o persoană matinală.

1. Găsește un motiv bun să te trezești devreme

Înainte să te culci, verifică-ți lista cu lucruri de făcut. Rearanjează-le astfel încât sarcinile cele mai dificile să fie îndeplinite până la amiază. Vei observa schimbări pozitive și în gestionarea timpului pentru că dimineața e cel mai bun moment pentru a fi productiv la muncă.

2. Uită că există butonul de amânare și să nu te gândești la „încă 10 minute”

Sună alarma? Ridică-te! Imediat. Fără scuze. Dacă nu faci asta îți va fi de două ori mai greu să te trezești 10 minute mai târziu.

3. Dacă dormi doar 4 ore nu e suficient

FOLLOW ME

Dimineața te vei simți groaznic. Garantat. E absolut necsar să te culci și să te trezești la aceeașii oră în fiecare zi. Trebuie, de asemenea, să dormi suficient – adică nu mai puțin de 6-8 ore pe noapte.

4. Dacă te trezești mai devreme – sari din pat

Dacă te trezești înainte să îți sune alarma, să nu-ți pară rău pentru minutele „pierdute”. Nu are rost să te întorci la somn. Gândește pozitiv – la cum poți folosi cele 20 de minute în plus.

5. Trezește-te la aceeași oră în toate zilele

Nu pare a fi o sarcină ușoară, dar curând corpul și, cel mai important, creierul tău se vor obișnui, fară ca tu să sesizezi măcar diferența.

6. Săriturile

Încearcă să sari chiar după ce te trezești. Asta îți va da energie și îți va ajuta sistemul limfatic să combată toxinele produse noaptea.

7. Întinderile

Îți poți întinde mușchii cât stai încă în pat, foarte încet și cu grijă. După 5-10 minute de exerciții de întindere te vei simți mai bine și mai plin de energie.

8. Deschide fereastra

Uneori, chiar după ce ai sărit din pat, tot te poți simți somnoros. Deschide fereastra sau ieși pe balcon dacă e vreme bună . Respiră adânc și totul va avea sens.

9. Bea un pahar de apă

Cel mai bun mod de a prepara poțiunea „anti-dormit” e să adaugi niște lămâie și o linguriță de miere în apă.

10. Mănâncă un mic dejun bun

Micul tău dejun ar trebui să fie gustos și sănătos în același timp. Evită alimentele și băuturile bogate în zahăr sau grăsimi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.