10 semne ale corpului pe care trebuie să le iei în serios

Corpul nostru este una dintre cele mai complicate mașinării existente, care trimite constant informații despre defecte. De multe ori ignorăm însă ce ne transmite corpul, iar asta e o mare greșeală.

Iată niște lucruri la care chiar ar trebui să fii atent:

1. Cercurile negre de sub ochi

Acesta apar dacă nu dormi suficient, adică minim 7-8 ore pe noapte. Pot indica însă anemia. Dacă nu sunt produse suficiente celule roșii de sânge, pielea de sub ochi se închide la culoare.

2. Degetele își schimbă culoarea

Dacă ți se întâmplă asta, e un semn că ai Sindromul Reynaud – o boală în care temperaturile scăzute cauzează spasme ale vaselor de sânde, ceea ce duce la schimbări de culoare a pielii de pe degete.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

3. Vedere încețoșată

Dacă îți simți adesea ochii obosiți și observi că se întâmplă să nu mai recunoști oameni sau semne rutiere de la o distanță normală, s-ar putea să ai miopie sau astigmatism. Mergi la un oftalmolog.

4. Picături în fața ochilor

Ar putea fi buline sau dungi, ce par brusc și mai ales în lumină albă strălucitoare. Dacă le vezi mai mult de o săptămână, mergi la oftalmolog – ar putea fi semne ale cataractei sau ale altor probleme grave de vedere.

5. „Muzică” în stomac

Dacă apare rar, nu e nimic grav. Dacă auzi mereu zgomote de la stomac și mai ai și dureri, ar fi bine să mergi la doctor însă.

6. Piele care se cojește

Aceasta e un indiciu că îți lipsesc vitaminele. Dacă decojirea e însoțită și de mâncărime, ar trebui să mergi imediat la doctor. E posibil să ai o infecție fungică.

7. Pierderea parțială a mirosului

Pe măsură ce îmbătrânești, asta e o consecință a deteriorării sistemului nervos. Dacă ești însă tânăr, mergi imediat la doctor – ar putea fi semnul unei răceli puternice sau al altor infecții virale.

8. Pleoape care se zbat

Acestea indică faptul că ai muncit prea mult. Spală-ți ochii cu dischete de bumbac înmuiate în apă rece. Dacă zbaterea continuă, mergi la un neuropatologist. Ar putea indica o problemă gravă a sistemului nervos.

9. Îți țiuie urechile

Tinitusul este cel mai adesea cauzat de zgomotul din anumite medii de lucru, dar poate fi cauzat și de vreo boală.

10. Dislocarea încheieturii umărului

Asta se întâmplă fie pentru că cineva s-a născut cu ligamente foarte flexibile, fie pentru că s-a rănit la sport. În orice caz, e ceva serios și periculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.