#TIPS&TRICKS

10 semne ale corpului pe care trebuie să le iei în serios

Scris de Ela la 16 februarie 2017

Corpul nostru este una dintre cele mai complicate mașinării existente, care trimite constant informații despre defecte. De multe ori ignorăm însă ce ne transmite corpul, iar asta e o mare greșeală.

Iată niște lucruri la care chiar ar trebui să fii atent:

Publicitate

1. Cercurile negre de sub ochi


Acesta apar dacă nu dormi suficient, adică minim 7-8 ore pe noapte. Pot indica însă anemia. Dacă nu sunt produse suficiente celule roșii de sânge, pielea de sub ochi se închide la culoare.

2. Degetele își schimbă culoarea

Publicitate

Dacă ți se întâmplă asta, e un semn că ai Sindromul Reynaud – o boală în care temperaturile scăzute cauzează spasme ale vaselor de sânde, ceea ce duce la schimbări de culoare a pielii de pe degete.

3. Vedere încețoșată

Dacă îți simți adesea ochii obosiți și observi că se întâmplă să nu mai recunoști oameni sau semne rutiere de la o distanță normală, s-ar putea să ai miopie sau astigmatism. Mergi la un oftalmolog.

Publicitate

4. Picături în fața ochilor

Ar putea fi buline sau dungi, ce par brusc și mai ales în lumină albă strălucitoare. Dacă le vezi mai mult de o săptămână, mergi la oftalmolog – ar putea fi semne ale cataractei sau ale altor probleme grave de vedere.

5. „Muzică” în stomac

Dacă apare rar, nu e nimic grav. Dacă auzi mereu zgomote de la stomac și mai ai și dureri, ar fi bine să mergi la doctor însă.

6. Piele care se cojește

Aceasta e un indiciu că îți lipsesc vitaminele. Dacă decojirea e însoțită și de mâncărime, ar trebui să mergi imediat la doctor. E posibil să ai o infecție fungică.

7. Pierderea parțială a mirosului

Pe măsură ce îmbătrânești, asta e o consecință a deteriorării sistemului nervos. Dacă ești însă tânăr, mergi imediat la doctor – ar putea fi semnul unei răceli puternice sau al altor infecții virale.

8. Pleoape care se zbat

Acestea indică faptul că ai muncit prea mult. Spală-ți ochii cu dischete de bumbac înmuiate în apă rece. Dacă zbaterea continuă, mergi la un neuropatologist. Ar putea indica o problemă gravă a sistemului nervos.

9. Îți țiuie urechile

Tinitusul este cel mai adesea cauzat de zgomotul din anumite medii de lucru, dar poate fi cauzat și de vreo boală.

10. Dislocarea încheieturii umărului

Asta se întâmplă fie pentru că cineva s-a născut cu ligamente foarte flexibile, fie pentru că s-a rănit la sport. În orice caz, e ceva serios și periculos.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--