5 semne ale deficitului de vitamine


Când corpul încearcă să ne spună că ceva e în neregulă, semnalele pot fi uneori surprinzătoare… De vreme ce mâncăm mai ales alimente procesate e destul de simplu să înregistrăm carențe de vitamine și minerale (dieta nu e echilibrată sau asimilarea e defectuoasă). Poate că nu ne îmbolnăvim dar fiziologic, organismul suferă și atunci ne dă semnale ciudate, la prima vedere.

ela_cocos  vitmains_vegetables

Am descoperit că există cinci semnale de bază princare organismul ne spune: oprește-te o secundă. Am nevoie de o reîncărcare sau de o ajustare adietei.

Indiciul nr. 1: crăpături la colțurile gurii

Deficiență de fier, zinc, vitamina B niacină (B3), riboflavin (B2) și B12. E o carență des întâlnită la vegetarieni.


Soluția: să include în meniu carnea de pui, somonul, tonul, ouăle, scoicile, roșiile uscate natural, alune și linte. Absorbția fierului este accelerată de vitamina C care luptă și contra infecțiilor.

Indiciul nr. 2: iritații roșii pe față și căderea părului.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Deficiență de biotină (B7), cunoscută drept vitamina părului. Corpul stochează vitamine solubile în grăsime (A, D, E și K) dar nu și complexul B solubil în apă. De exemplu, cei care fac body building: dacă veți consuma ouă crude, avidina (proteina) inhibă absorbția biotinei.

Soluția: ouă gătite (se pierde astfel avidina), somon, avocado, ciuperci, conopidă, soia, nuci, banana, zmeură.

Indiciul nr. 3: bubițe roșii și albe – similare cu cele acneice, pe brațe, coapse și fese.

Deficiența: acizi grași și vitamina A și D.

Soluția: micșorarea cantității de grăsime saturată și focusarea pe alimente precum somonul, sardinele, nucile, migdalele, semințele de chia. Pentru vitamina A, legumele cu frunze verzi și cele colorate (morcov, cartof dulce, ardei gras) sunt ideale pentru că sunt bogate în betacaroten, precursorul vitaminei A.

Indiciul nr. 4: furnicături în degete și corp amorțit.

Deficiența: vitamina B (B9, B6 și B12). Lipsa vitaminei B alimentează anxietatea, depresia, oboseala, anemia și tulburările hormonale.

Soluția: spanac, asparagus, mazăre, fasole, ouă, caracatiță, scoici și carne de pui.

Indiciul nr. 5: crampe musculare și cârcei în degetele de la picioare, arcada piciorului și în coapse.

Deficit de magneziu, calciu și potasiu.

Soluția: banana, migdale, alune, suc de fructe, cireșe, mere, grapefruit, broccoli, varza, spanac, păpădie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.