10 seriale pe care trebuie să le vezi o dată în viață

Îți plac serialele? Mie da! Din păcate, nu îmi permite timpul să văd atât de multe pe cât mi-aș dori, dar am reușit să văd câteva dintre cele mai tari seriale și am zis să împart cu cititorii mei lista mea. Așadar, iată care sunt cele 10 seriale pe care trebuie să le vezi!

1. Sex&the city

sex_and_the_city-9177260

Acțiunea are loc în New York, personajele principale fiind patru femei care se apropie de vârsta de patruzeci de ani. Sitcomul se referă adesea la probleme legate de sex, dar și de rolul femeii în societate, și cum sunt afectate acestea-inclusiv personajele principale. În serial joacă în rolurile principale Sarah Jessica Parker (Carrie), Kim Cattrall (Samantha), Cynthia Nixon (Miranda) și Kristin Davis (Charlotte).

2. Neveste disperate

0-116041-neveste_disperate-2866024
Seria prezintă viața mai multor personaje ce locuiesc pe Wisteria Lane din orașul fictiv Fairview din statul Eagle, personaje care sunt prezentate prin prisma fostei lor vecine, decedată. Aparențele înșală căci, deși toate duc vieți casnice și trăiesc diferite probleme de familie, ascund secrete, mistere și chiar crime, apărând astfel un contrast între viața perfectă ce pare că o duc și cea reală, din spatele ușilor închise. 

3. Suits

suits_16x9_featuredpromo_1920x1080-9121510

FOLLOW ME

Suits este un serial de televiziune cu dramă legală creat și scris de Aaron Korsh.  Acțiunea  este plasată la o firmă de drept ficțională din New York. Punctul focal al show-ului îl urmează pe talentatul Mike Ross care a renunțat la facultate (Patrick J. Adams) și care inițial lucrează ca asociatul lui Harvey Specter (Gabriel Macht), deși nu a fost niciodată la o facultate de drept. Serialul se concentrează pe Harvey și Mike care reușesc să închidă cazurile menținând în același timp secretul lui Mike.

4. Downton Abbey

dta_630x354_v1_19aakqb-19aakqj-6751738

Acțiunea se petrece pe domeniul fictiv Downton Abbey, reședința contelui și contesei de Grantham, și urmărește viața aristocratică a familiei Crawley și a slujitorilor lor în timpul domniei regelui George al V-lea. 

5. Dr. House

hughlaurie-9461932

House, sau  este un serial american de tip dramă medicală, ce a debutat pe canalul FOX la data de 16 noiembrie 2004. Serialul se învârte în jurul Dr. Gregory House (interpretat de actorul britanic Hugh Laurie), un geniu medical nonconformist care conduce o echipă de diagnosticieni în spitalul fictiv Princeton-Plainsboro Teaching Hospital (PPTH) în New Jersey.

6. Anatomia lui Grey

371-5065066

Anatomia lui Grey (original Grey’s Anatomy) este o serie americană de dramă medicală creată de Shonda Rhimes. Serialul a fost emis în număr de 11 sezoane, fiind axat pe viața ficțională ale stagiarilor, îndrumătorilor și rezidenților care evoluează ca și medici, în timp ce încearcă să își mențină viețile personale și relațiile în echilibru. Titlul este derivat din manualul de anatomie umană Gray’s Anatomy, scris de către Henry Gray.

7. House of Cards

hoc_key_013_h-jpg-2
House of Cards este o dramă politică americană care se bazează pe romanul cu același nume a lui Michael Dobbs. Amplasat în zilele noastre, în Washington D.C., House of Cards este povestea lui Frank Underwood, liderului democrat al Camerei Reprezentanților din Congres care, dupa ce noul președinte îi refuza numirea în postul de secretar de stat, decide să se razbune pe cei care l-au tradat. Claire Underwood, sotia lui Frank, conduce organizatia non-profit „Apa curată” și de multe ori se amestecă în jocurile politice pe care acesta le initiază. Zoe Barnes, reporter la Washington Herald (mai tarziu Slugline), disperată după subiecte incendiare, face o înțelegere cu Frank pentru a primi informatii privilegiate. De-a lungul episoadelor, Frank Underwood reușeste să-și facă o sumedenie de „prieteni”, utilizand toate mijloacele, inclusiv șantajul, dar în aceeași măsură și nenumărati dușmani.

 

8. Orange is the new black

1466451898-orange-is-the-new-black-cast-1-9962419

Viaţa lui Piper Chapman este dată peste cap când, gata să se mărite cu iubitul ei, este trimisă la închisoare pentru o infracţiune comisă în tinereţe. La terminarea facultăţii şi îndrăgostită până peste cap de frumoasa Alex, Piper acceptă, în spirit de aventură, să care o valiză a acesteia la Bruxelles. Se implică astfel într-o reţea de trafic de droguri şi, pledând vinovată la proces, primeşte 15 luni de închisoare la un penitenciar pentru femei. 

9. Friends

friends-reunion-2016-6218500

Prietenii tăi (titlu original Friends) este un sitcom american creat de David Crane și Marta Kauffman, care a fost difuzat pe postul american NBC din 22 septembrie 1994 până pe 6 mai 2004. Serialul se concentreazǎ asupra vieților unui grup de prieteni din cartierul Manhattan, New York. Serialul a fost produs de compania Bright/Kauffman/Crane Productions, în asociere cu Warner Bros. Television. Producǎtorii executivi inițiali au fost Crane, Kauffman și Kevin S. Bright, mulți alții fiind promovați în sezoanele următoare.

10. Gossip girl

o-gossip-girl-reunion-facebook-2541481

Gossip Girl este un serial american pentru adolescenți bazat pe volumele cărților cu același nume, scrise de Cecily von Ziegesar. Serialul a fost produs de Josh Schwartz și Stephanie Savage și a avut premiera pe postul de televiziune THE CW în data de 19 septembrie 2007. Evenimentele din luxosul Upper East Side al Manhattan-ului din orașul New York sunt povestite pe un blog de „Gossip Girl”, personaj neidentificat în serial, vocea fiind a actriței Kristen Bell. Serialul începe cu reîntoarcerea Serenei van der Woodsen (Blake Lively) din misterioasa ședere la o școală din Connecticut. Blair Waldorf (Leighton Meester), pe care autoarea o descrie ca fiind regina dintr-un joc de șah, este vechea prietenă și rivala ocazională a Serenei, dar și Regina Albină (Queen Bee) a scenei sociale din Liceul Constance Billard. Povestea îi urmărește și pe Chuck Bass (Ed Westwick), băiatul rău din Upper East Side, Nate Archibald (Chace Crawford), prietenul cel mai bun al lui Chuck, aducând și alte personaje pe scena controversată a Manhattan-ului: Dan Humphrey (Penn Badgley), prietenul lui Nate și iubitul, apoi fostul iubit al Serenei; Vanessa Abrams (Jessica Szohr), prietena cea mai bună a lui Dan; și sora cea ambițioasă a lui Dan, Jenny Humphrey (Taylor Momsen).

sursa desciere: wikipedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.