10 soluții pentru a curăța casa fără chimicale

Presupunem că sunt sigure, dar aproape toate produsele de curățenie conțin chimicale toxice care poluează aerul din interior și sunt dăunătoare pentru sănătatea noastră. Casele moderne sunt pline de detergenți periculoși creați pentru a face viața domestică mai ușoară – ne-am obișnuit atât de mult cu ei încât cu greu ne-am putea imagina curățenia fără să-I folosim. Pentru a avea o casă mai sigură e important să reduci uzul produselor care conțin substanțe toxice. Iată câteva alternative pe care le poți pregăti acasă:

1. Îndepărtarea petelor de rugină din baie

Poți curăța petele de rugină de pe plăcile de ceramică aplicând un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu pe zona afectată. Lasă soluția acolo pentru câteva minute, apoi clătește cu apă și șterge cu o cârpă uscată.

1-5-7075308
2. Scapă de praf și de petele de murdărie

Ca să ai niște geamuri curate bec e suficient să îți pregătești o soluție de apă și a moniac (1 parte amoniac la 10 părți apă). După ce ștergi geamurile, asigură-te că le ștergi bine, de preferat cu o cârpă din microfibră sau cu un prosop de hărtie, pentru a evita dungile. Poți să îți cureți geamurile și folosind un cartof crud. Taie-l pe jumătate și freacă geamurile, ștergând apoi sucul cu un prosop.

3. Fă-ți podelele să strălucească

FOLLOW ME

Fă-ți podelele să strălucească folosind o soluție de apă și oțet. Dizolvă o pătrime de oțet într-un litru de apă și detergentul tău pentru podea e gata. Dacă ai gresie pe jos, folosește apă fiartă.

4. Fă-ți oglinzile să strălucească

Ca să-ți faci oglinzile să strălucească, ar trebui să le degresezi mai întâi. Pentru acest lucru, ia soluția folosită pentru curățarea geamurilor și adaugă două linguri de alcool.

3-6-5499937
5. Cum să cureți un tocător

Pentru a curăța și dezinfecta tocătorul, freacă-l cu o jumătate de lămâie, presară sare pe el și așteaptă 5-10 minute. Folosește apoi cealaltă jumătate și trece-o din nou peste tocător. La final, clătește tocătorul cu apă caldă.

6. Curăță gresia și faianța din baie

Poți scăpa de petele de apă din baie și de mucegai folosind bicarbonat de sodiu sau lămâie. Înmoaie o periuță de dinți udă în bicarbonat de sodiu și freacă plăcile până sunt curate. Când ai terminat, clătește-le bine cu apă curate. O dată pe săptămână, freacă suprafețele din baie cu jumătate de lămâie, așteaptă 10-15 minute, clătește cu apă, apoi șterge-le.

7. Fă-ți cuptorul să arate ca nou

Amestecă o jumătate de cană de apă și o cană de bicarbonat de sodiu. Împrăștie pasta peste tot interiorul cuptorului și așteaptă un sfert de oră. După aceea, clătește bine suprafața și usuc-o folosind o cârpă moale, uscată. Umple o sticlă de spray cu oțet distilat alb, pulverizează uniform pe zonele murdare și așteaptă un sfert de oră înainte de a șterge.

5-5-5577888

sursa: brigtside.me

Citește și: 10 trucuri EXTRAORDINARE de CURĂȚENIE

În sfârșit ai chef să faci curat, ți-ai pus mănușile și…îți dai seama că ai rămas fără detergent. Iată niște modalități prin care poți remedia astfel de probleme cât ai clipi, fără să cheltuiești prea mulți bani.

1. Cratițele arse și tavele de prăjituri

Bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată îți vor aduce cratițele arse, tigăile și tăvile într-o stare aproape perfectă, cu minimum de efort.

2. Marginile geamurilor

Presară niște bicarbonat de sodiu în colțuri, apoi toarnă cu atenție oțet alb pe margini. Așteaptă să se calmeze spuma și îndepărtează murdăria.

3. Cada

Amestecă oțet și pudră de curățat în proporții egale și aplică pe zonele cu probleme. Las-o 10 minute și freacă apoi cu o perie și clătește.

3. Mașina de spălat

Mașina de spălat este unul dintre cele mai folosite aparate din casele noastre și se murdărește destul de des. Pentru a scăpa de miros, pornește programul cel mai fierbine, fără haine în mașină Adaugă niște bicarbonat de sodiu și oțet distilat alb în tambur.

4. Linile de mortar

Pentru a curăța liniile de mortar și pereții din baie, folosește un detergent pentru toaletă cu înălbitor și o perie tare. Podeaua şi pereţii vor străluci.

5. O canapea cu microfibre

Mai întâi, încearcă să freci nişte alcool pe pete, apoi pulverizează pe canapea niște apă distilată. Freacă până dispar inelele de apă, apoi perie canapeaua cu o perie tare.

6. Peria de păr

Pentru a scăpa de firele de păr, taie unul din tei rânduri de peri. Amestecă bicarbonat de sodiu în apă caldă și pune peria în soluție. Câtev minute mai târziu vei putea curăța tot părul.

7. Gurile de aerisire

Folosind o pensulă cosmetică veche sau una de vopsea, poți curăța gurile de aerisire de praf. Nici chiar aspiratorul nu s-ar descurca ma bine.

8. Sticlele și vazele

Sarea, săpunul și apa caldă creează o soluție magică ce va curăța toate obiectele de sticlă. Umple-le cu soluția, scutură-le și clătește cu apă. Repetă procedura dacă e nevoie.

9. Locurile din mașină

Pentru a economisi bani, curăță-ți singur scaunele de la mașină. Folosește această soluție preparată în casă: amestecă detergent lichid, bicarbonat de sodiu, oțet și apă. Pulverizează pe banchete și freacă-le cu o perie tare.

10. Podeaua

Pasta de dinți va face minuni în privința petelor de marker permanent de pe parchet. Pune puțină pastă de dinți pe podea și frecă puțin mai târziu cu un burete sau o cârpă din microfibră.

0 comentarii pe “10 soluții pentru a curăța casa fără chimicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.