7 trăsături DISTINCTIVE ale sistemului EDUCAȚIONAL JAPONEZ care au făcut această națiune să fie INVIDIATĂ de toată LUMEA

Japonezii sunt cunoscuți pentru inteligența, sănătatea și politețea lor. De ce e această națiune unică și diferită de restul lumii? Răspunsul pare a fi sistemul lor de educație incredibil:

1. Manierele înaintea cunoștințelor
În școlile japoneze, elevii nu dau niciun examen până în clasa a patra (cam pe la zece ani), doar mici teste. Copiii sunt învățați să respecte alți oameni și să fie blânzi cu animalele și natura. Învață cum să fie generoși, empatici și să aibă compasiune, dar și importanța autocontrolului și a dreptății.

2. Anul academic începe la 1 aprilie
Prima zi de școală coincide cu unul dintre cele mai frumoase fenomente naturale – vremea înfloririi cireșilor. Anul academic are 3 trimestre: 1 aprilie – 20 iulie, 1 septembrie – 26 decembrie, 7 ianuarie – 25 martie.

3. Cele mai multe școli nu au personal de serviciu. Elevii își curăță școala singuri
În Japonia, elevii trebuie să curețe singuri clasele, cantinele, chiar și toaletele. Asta îi face să-și respecte munca și s-o respecte pe-a altora.

4. În școlile japoneze, prânzul e format dintr-un meniu standard și e mâncat în clasă
Sistemul japonez de educație face tot ce poate pentru a se asigura că elevii au parte de mese sănătoase și echilibrate. Toți elevii mănâncă în clasă, alături de profesor, formându-se astfel relații puternice.

5. Pe lângă materiile tradiționale, elevii japonezi studiază și caligrafie japoneză și poezie
Caligrafia japoneză, Shodo, presupune înmuierea unei pensule de bambus în cerneală și folosirea ei pentru a desena hieroglife pe hârtie de orez. Haiku este o formă simplă de poezie care folosește expresii simple pentru a transmite emoții profunde.

FOLLOW ME

6. Aproape toți elevii trebuie să poarte uniformă
Aproape toate liceele cer elevilor să poarte uniforme. Uniformele tradiționale japoneze presupun un stil militar pentru băieți și unul marinăresc pentru fete. Uniformele îndepărtează barierele sociale și crește sentimentul comunității.

7. Procentajul prezenței în Japonia este de 99.99%
Elevii japonezi nu chiulesc de la cursuri și nici nu întârzie. Ba mai mult decât atât, cam 91% dintre elevii japonezi au declarat că sunt mereu atenți la ceea ce spune profesorul, existând doar mici excepții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.